Vakantiewoning Villavelo

Vakantiewoning Villavelo

Op je twee oren slapen

Kluisbergen
Capaciteit
1 - 20 Personen
Straat + huisnummer
EIKENDREEF 4
9690 Kluisbergen
E-mail
Telefoonnummer
+32474777774
Link

In Kluisbergen, in het hart van de Vlaamse Ardennen, ligt vakantiewoning Villa Velo. Met z’n 5 ruime slaapkamers is het de ideale plek om met een kleine of grote groep tot 20 personen te overnachten. Het huis beschikt over alle comfort én voldoende plaats voor iedereen. Er zijn 3 aparte badkamers om te delen, voorzien van een douche of bad, wastafel en toilet. Maak je klaar voor een schitterend verblijf!

Sla aan het kokerellen in de volledig ingerichte keuken met Amerikaanse koelkast of vlij je neer in de ultragezellige woonkamer, voorzien van een haardvuur en een televisie. Zit je liever buiten, maar dan ook weer niet? Dan zal de veranda met binnenbarbecue en airco je ongetwijfeld kunnen bekoren.

Naar buiten

Ontdek vooral de vele ontspanningsmogelijkheden waarmee jong en oud zich zullen amuseren. Denk maar aan een pooltafel in de polyvalente zaal of fietsjes en go-carts waarmee de kinderen zich buiten kunnen uitleven.

Het is heerlijk vertoeven in de tuin, een omheind domein van maar liefst 2000 vierkante meter. Op de planning: totale rust en ontspanning, maar ook een barbecue en speelplezier met een schommel, glijbaan en zandbak. De vakantiewoning en zijn omgeving bieden voor ieder wat wils!

Villa Velo tuin
Tuin Villa Velo

Vinnige kasseien

Wie Kluisbergen zegt, denkt automatisch aan de Ronde Van Vlaanderen met z’n iconische hellingen en kasseistroken die elkaar in sneltempo opvolgen. De Oude Kwaremont staat bijvoorbeeld bekend omwille van zijn pittige kasseihelling van ruim anderhalve kilometer. Ontelbare wielerhelden hebben ‘m al getrotseerd. Ga jij de uitdaging aan?

CRVV.jpeg
Kramon_CyclingVlaanderen2020_01955.jpeg
DSC_2888-2.jpg
Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde

Beleef de koers

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de koers, is er de Ronde van Vlaanderenstraat. Hier word je 1,2 kilometer lang ondergedompeld in de koers. Je fietst door de rijke geschiedenis van Vlaanderens Mooiste, en ontdekt de grootste atleten die monumentale prestaties hebben neergezet. Een kilometerlange erelijst werd op het wegdek aangebracht en in de mozaïek, aan het monument als eerbetoon aan Karel Van Wijnendale, werden 76 Rondewinnaars verwerkt.

Stap zélf je trappers op en laat je omringen door de legendarische atleten uit de Hoogmis van de Koers. Het mooiste van al? Je bevindt je midden in het landschap dat mee de mythische ervaring vormt. Dit stukje van de Vlaamse Ardennen staat niet voor niets bekend als Vlaanderens Mooiste Landschap.

RVV_Straat4_DavidSamyn.jpg
Ronde van Vlaanderenstraat 1 Jelle Vermeersch.jpg
Ronde Van Vlaanderenstraat

Wandelparadijs

Smeer je liever de benen in voor een stevige, maar deugddoende wandeling? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos, maar wat je zeker niet mag missen, is het Kluisbos. Gelegen op 50 meter van het vakantiehuis is dit een groen paradijs waar je je helemaal herboren voelt.

Het Kluisbos is het grootste bos van de Vlaamse Ardennen, en dat wilt toch al wat zeggen. Het ligt op de top van de Kluisberg en is met z’n 141 meter hoogte een waar pronkstuk van de streek. Prachtige vergezichten sieren dan ook je wandeling, net zoals verschillende bezienswaardigheden, speelzones, horecazaken in en rond het bos en - uiteraard - een weelderig groene fauna en flora die een indruk op je nalaten.

Een deel van het Kluisbos is bosreservaat, wat wilt zeggen dat er geen tussenkomst van de mens is. Het resultaat is dat de natuur er z’n gangetje gaat en zeldzame dieren, vogels en insecten herbergt.

Taalgrensroutes_Kluisbeg_Kluisbergen-10.jpg
20200202 - Vlaamse Ardennen - 040.jpg
Kluisbos vlondertrap.jpg
Het Kluisbos in Kluisbergen

Op stap in Kluisbergen

Als je nog niet uitgewandeld bent, bezoek dan zeker de vele mooie natuurgebieden in de buurt of ga eens op trot in Kluisbergen zelf. Het dorpje heeft een bijzondere troef waar vooral kunstenaarshartjes sneller van zullen slaan. Enkele decennia geleden was het namelijk het walhalla voor kunstenaars uit het hele land, en tot de dag van vandaag blijven er nog drie galerijen over die zeker een bezoekje waard zijn. Perfect om natuur en cultuur met elkaar af te wisselen.

Op naar de Vlaamse Ardennen!

Loop je helemaal warm voor een verblijf in Villa Velo? Haal dan je stalen ros alvast van de haak en contacteer het vakantiehuis voor reservatie of meer info. Tot snel!