Kluisbergen

Welkom in Kluisbergen

Met 120 hectare bos is Kluisbergen één van de meest groene gemeentes van Vlaanderen. Na een bezoek aan dit wandel- en fietsparadijs voel je je helemaal herboren. 

rusten wandelaars Kluisbos_0.jpg
Kluisbos

Reusachtig bos op 141 meter hoogte

Het grootste bos van de Vlaamse Ardennen vind je in Kluisbergen. In het Kluisbos - op de top van de 141 meter hoge Kluisberg - raak je nooit uitgewandeld of -gefietst. Ook mountainbikers kunnen hier het beste van zichzelf geven. Voor de kleinsten onder ons staat de speelzone Bosuil garant voor uren plezier. Sluit je bezoek af met een hapje of drankje in een van de vele tavernes bij de ingang van het bos. 

OudeKwaremont.jpg
De Oude Kwaremont

Beroemde kasseien 

Ook wielerliefhebbers komen aan hun trekken in Kluisbergen. De Oude Kwaremont, één van de beroemde beklimmingen tijdens de Ronde Van Vlaanderen, staat vooral bekend omwille van zijn pittige kasseihelling van ruim anderhalve kilometer. Ga jij de uitdaging aan?

Sint-AmandusKerk_DavidSamyn3.jpg
Kerk Kwaremont

Genieten van kunstschatten 

Naast de beroemde kasseihelling telt het dorpje Kwaremont nog een andere bijzondere troef. Enkele decennia geleden was het namelijk het walhalla voor kunstenaars uit het hele land. Vandaag blijven er nog drie galerijen over, die zeker een bezoekje waard zijn.

Hotond_DavidSamyn.jpg
Hotondberg

Panoramische uitzichten

Voor een adembenemend uitzicht over de regio moet je op de Hotondberg zijn, met z’n 150 meter bovendien het hoogste punt van Oost-Vlaanderen. De oude windmolen op de top is omgebouwd tot een café, met ernaast een sporthotel

Kluisbergen ontdekken?

Bekijk onze selectie
38 Resultaten gevonden