Vakantiewoning Boskanthuisje

Vakantiewoning Boskanthuisje

Oase van rust na een dagje stappen en trappen

Kluisbergen
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
BOSKOUTER 22
9690 Kluisbergen
E-mail
Telefoonnummer
0496089125
Link

Overnachten in vakantiewoning Boskanthuisje staat synoniem voor een verblijf in een van de meeste groene gemeentes van Vlaanderen pal naast het Kluisbos. Na een verblijf in dit wandel- en fietsparadijs voel je je helemaal als herboren.

Vakantiewoning Boskanthuisje staat letterlijk aan de kant van het bos, het Kluisbos. Twee minuten de Boskouter afstappen en je staat met je neus in het groen. De vakantiewoning op de flank van de Kluisberg biedt plaats aan 2 tot 8 personen en is ingericht met natuurlijke materialen.

Je verblijf telt vier slaapkamers: twee kamers met twee eenpersoonsbedden, een kamer met een eenpersoonsbed en een laatste met een een- en tweepersoonsbed. Baby aan boord? Dan staat een babybedje en kinderstoel klaar. De badkamer is uitgerust met een toilet en inloopdouche.

Ontspannen met het hele gezin

In de vakantiewoning heb je alles bij de hand om er een ontspannend verblijf van te maken voor het hele gezin. Op het zonovergoten terras staat een barbecuestel klaar om volop te genieten van het zomergevoel.

De keuken biedt alles om een gezellig potje te koken voor je gezelschap: een keramisch fornuis, microgolfoven en oven, koffiezet, Senseotoestel en een ijskast met diepvriesvak.

In de ruime woon- en leefruimte praat je 's avonds met zijn allen na of plan je je volgende tocht. Nog snel iets opzoeken? In de vakantiewoning is er wifi.

Boskanthuisje tuin
Boskanthuisje Buitenaanzicht
Boskanthuisje plakaat

Grote wasjes, kleine wasjes

Ook aan fietsers is gedacht. Op 100 meter van het Boskanthuisje kan je fietsen of mountainbikes huren bij Jowan. De fietsenstalling bij je uitvalsbasis biedt plaats aan meerdere fietsen. Na een stevige wandel- of fietstocht kan je je bemodderde kleren ter plaatse wassen en drogen.

Eten in de buurt van het Boskanthuisje

Wil je na een hele dag sporten je vermoeide benen onder tafel schuiven? Vlak bij krioelt het van de gezellige tavernes zoals Aux Acacias aan de Enclus du Haut. Je speelt er een pannenkoek, lunch of croque monsieur binnen terwijl de kinderen hun hart ophalen in speelzone Bosuil, waar ze hun fantasie botvieren op de houten speeltuigen.

La Tour Fleury, Chalet des Bruyères, Gasthof Palace en Boswachtershuisje zijn maar een greep uit de overige eettenten die je onder de kruinen van het Kluisbos aantreft.

Fietsen, wandelen of mountainbiken?

In Kluisbergen zal je niet snel uitgewandeld of -gefietst raken. Het Kluisbos is het grootste bos van de Vlaamse Ardennen, ligt op de top van de 141 meter hoge Kluisberg en pal op de taalgrens. Het is 300 hectare groot, dus waar te beginnen?

De Kluisbos Wandelroute is een prima binnenkomer om het Kluisbos te verkennen. Je start aan de Torendreef dicht bij het Maison des Randonneurs, een houten constructie waar je als wandelaar alle nodige toeristische informatie bij elkaar sprokkelt.

Tijdens de 6,4 kilometer lange tocht, nog net behapbaar voor jonge beentjes, doorkruis je het hele bos met zijn bonte mengeling van beuken, eiken, berken, tamme kastanjes en populieren. Sleutelbloemen, bosanemonen, wilde hyacinten, speenkruid en daslook trakteren je in het voorjaar op een bont schouwspel.

Steek je de taalgrens over, dan daal je via een ecologisch waardevolle holle weg af en krijg je de Waalse tegenhangers van het Vlaamse Ardennenlandschap in het vizier: de bulten van het Pays des Collines.

Kluisbos vlondertrap.jpg
speelzone Kluisbos_0.jpg
rustbank taalgrens_0.jpg
Vlondertrap in het Kluisbos

Naar de Oude Kwaremont

Mag het wat meer zijn? De 11,8 kilometer van de Pedaal wandelroute doet een rondje door het Kluisbos en vooral: je stapt naar de Oude Kwaremont. Dit is een van de beroemdste hellingen tijdens de Ronde van Vlaanderen en meteen ook de langste geplaveide beklimming van ons land. Je wandelt ook een stukje af van de Paterberg, nog zo’n naam als een klok uit de voorjaarsklassiekers, maar eerst naar Kwaremont zelf.

Een smal landweggetje voert je tot aan het kunstenaarsdorp Kwaremont met zijn witgekalkte Sint-Amanduskerk. Tot op vandaag stoot je er op ateliers en kunstgalerijen.

Het laatste stuk van de route benadrukt vooral het landelijke karakter van de Vlaamse Ardennen met panoramische uitzichten. Je stapt er grotendeels over onverharde wegen tussen akkers en weiden. Vlakbij Knooppunt 16 bedwing je een stukje van de Paterberg, samen met de Koppenberg en de Oude Kwaremont een van de zwaarste beklimmingen uit de Ronde.

Tijdens je tochten door het Kluisbos hoef je geen honger of dorst te leiden. Aan wandelknooppunt 53 kom je Bosbaar tegen, een voormalige hoeve die uitgroeide tot een populaire pleisterplaats. Op het terras smeer je de keel met een streekbier of een hartige snack, 's winters is het gezelligheid troef rond de vuurkorven.

OudeKwaremont.jpg
bosbaar.jpg
Sint-Amanduskerk Denderleeuw .jpg
De Oude Kwaremont

Beklim zelf de Oude Kwaremont, Koppenberg en Taaienberg

Mountainbikers doorkruisen het Kluisbos via de 11,5 kilometer lange groene lus die je voor meer dan de helft van het traject over onverharde baantjes dirigeert. Perfect om je technieken weer op te frissen.

Wielertoeristen halen hun hart op aan al de hellingen in de buurt. Tem zelf de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Taaienberg tijdens de blauwe lus van de Ronde van Vlaanderen-route. Met zijn 80 kilometer is hij de kortste, maar zeker niet de lichtste uitgestippelde route in het spoor van de voorjaarsklassieker.

Houd onderweg halt in D’ Oude Hoeve, het wielercafé bij uitstek dat pure wielerpassie ademt. Ter plaatse zak je onderuit met een vers getapte pint en kan je je zelfs opfrissen onder de douche. Wie pech heeft, kan er zijn lekke band stoppen.

Ode aan de Vlaanderens Mooiste

Het wielercafé flankeert de Ronde van Vlaanderenstraat, een 1,2 kilometer lange ode aan Vlaanderens Mooiste. Tien levensgrote portretten van wielerhelden kruisen je tocht tot aan het monument van Karel Van Wijnendale, de pionier van de Vlaamse wielerjournalistiek die mee zijn schouders zette onder de Ronde.

RVV_Straat4_DavidSamyn.jpg
De Ronde van Vlaanderenstraat

Boek je ontspannen verblijf tegen democratische prijzen

Neem contact op met Martine Van Meerhaeghe van Het Boskanthuisje om de beschikbaarheid te raadplegen. Op de website vind je de democratische prijzen terug voor een weekend, midweek of week.