Vakantiewoning De Loft

Vakantiewoning De Loft

Logeer tussen de velden van Kluisbergen

Kluisbergen
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
Paterbergstraat 1
9690 Kluisbergen
E-mail
Telefoonnummer
0479431693
Link

Lekker overnachten op de Patersberg te Kwaremont? Dit uitstapje is niet alleen geschikt voor wielerliefhebbers, maar voor iedereen die eens een uitje wil naar de Vlaamse Ardennen. Het is uiteraard een uitstekend uitgangspunt voor een fietstocht, maar ook voor een wandeling is het een mooie locatie. De Loft is een nieuwe vakantiewoning voor 1 of 2 personen. Je krijgt een luxe verblijf met onder andere een eigen badkamer en apart toilet. De keuken is voorzien van alle moderne apparatuur die jij je maar kan voorstellen. De kamer is voorzien van een zithoek met slaapbank. Kortom: in deze vakantiewoning overnacht je comfortabel en luxe.

Hoe kom je bij de Loft?

Vanaf Ronse zijn er meerdere routes om bij de Loft te komen. De snelste is via de N36. De afstand van 8 kilometer rijd je dan binnen 10 minuutjes. Als je liever met het openbaar vervoer gaat, dan zijn er twee buslijnen die je in de buurt van Kwaremont brengen. Hou hierbij dan wel rekening met het feit dat je nog een kwartier tot 20 minuten moet lopen voordat je bij je vakantieverblijf bent aangeland. Als je de Patersberg altijd al eens met de fiets hebt willen beklimmen, is dit ook zeker een uitdagende optie.

De Loft tuin
Tuin van vakantiewoning De Loft

Alles wat je wilt weten over vakantiehuis De Loft

De Loft is goed voorzien van moderne gemakken. Uiteraard behoort de momenteel bijna onmisbare wifi daartoe, maar ook een flatscreen tv en Telenet met play en joy zijn beschikbaar.

Het draait er uiteraard om dat jij je welkom voelt en daarom krijg je bij aankomst meteen een streekgebonden welkomstdrankje. Op je kamer heb je de faciliteiten voor koffie en thee. Als het weer even niet meezit, vermaak je je met gezelschapsspellen. Als het juist wel mooi weer is, relax je heerlijk in de loungeruimte of in de tuin met uitzicht op de Vlaamse Ardennen.

Er is veel opbergruimte beschikbaar en dat komt natuurlijk goed van pas als je wat langer blijft. In de slaapkamer is de nachtrust extra verzekerd door een muggenraam. Geen zoemend ongedierte dat jouw zomernachten verstoort.

De Loft zitruimte
Zitruimte

De extraatjes die je verblijf bijzonder maken

De airconditioning zorgt ervoor dat je ook in de zomer van aangename temperaturen geniet op je kamer. Dat is gewoon weer dat extra beetje luxe dat deze B&B interessant maakt om te overnachten. In de directe omgeving ga je onder andere lekker zwemmen of vissen. Maar ook een minigolfbaan ontbreekt niet.

Kwaremont is een echt kunstdorp waar je altijd een praatje kunt gaan maken. En vergeet ook het adembenemende uitzicht niet dat je op diverse plaatsen in het dorp hebt. Vanaf de Patersberg maak je je al een voorstelling van de wandelingen en fietstochten die je vanaf hier gaat uitstippelen.

Een leuk weetje is  dat de gemeente Kluisbergen meteen opgenomen werd in de Ronde van Vlaanderen toen men besloot dat er geen betonbaan, maar kasseien op de Patersberg zouden komen. Dat was in het jaar 1986. Al in 1993 werden de kasseien hier een beschermd monument. De Patersberg heeft overigens een hoogte van 80 meter. Dat ziet er tijdens de Ronde van Vlaanderen toch indrukwekkend, zowel live als op tv.

Het mooie Oudenaarde

Niet ver van Kwaremont ligt Oudenaarde met het beroemde historische centrum. Als je een dagtochtje gaat maken naar de mooie gemeente, hou dan rekening met het ontmoedigingsbeleid voor auto’s. Er zijn in Oudenaarde veel autovrije en autoluwe straten en parkeren in of bij het oude centrum is een opgave. Daarentegen is Oudenaarde zeer fietsvriendelijk. Er zijn meerdere nieuwe fietspaden en ook vele mogelijkheden om je fiets te stallen.

Oudenaarde was tot in de 18e het centrum van de wandtapijten. Hoe kunstig deze werden gemaakt kan je nu zien in het stadhuis, waarin het museum MOU is ingericht. Het stadhuis en de lakenhal zijn ook de meest bekende monumenten van Oudenaarde.

Als je tijd hebt, zijn de kerken in deze gemeente ook beslist de moeite waard. Aan de Schelde staat de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Deze dateert uit de 13e eeuw. Een wandeling langs de Schelde maakt je duidelijk hoeveel verschillende bruggen er hier zijn gebouwd. Vergeet niet van een drankje en een versnapering te genieten op een gezellig terras.

mou.jpg
MOU.jpg
MOU

De natuur van de Vlaamse Ardennen

Het is een misverstand dat de Vlaamse Ardennen deel uitmaken van het heuvelgebied dat in Wallonië en Luxemburg loopt. De Vlaamse Ardennen zijn zo genoemd, omdat er sprake is van heuvelachtig boslandschap. De hoogste heuvels hier zijn ongeveer 150 meter. De Patersberg bevindt zich middenin de Vlaamse Ardennen. Het is een gebied dat door veel toeristen wordt bezocht, vooral uit eigen land.

De regio is ook zeer geschikt voor wandelingen en fietstochten. Hier kom je vanuit een geheimzinnig oud beukenbos ineens in een schilderachtig dorpje dat weinig toeristisch is. Hier vind je beken die worden gevoed door de vele bronnen en al eeuwenlang door de heuvels slijpen. Soms lijken de oevers wel op ravijnen. In de lente kleuren hele velden blauw door wilde hyacinten. Dat is iets wat je beslist met eigen ogen moet zien.

Verder schuifelt hier de vuursalamander door het oude beukenbos. De salamander leeft niet in het water, maar op land. Onder de salamanders mag je dit exemplaar middelgroot noemen. Om er eentje te zien moet je geluk hebben, ze zijn inmiddels zeer zeldzaam. Herkenbaar zijn ze aan de opvallende gele tekening op een donkere huid.

Aalst, de onbekende schoonheid

Brugge is een soort openluchtmuseum geworden en ook Gent wordt steeds meer toeristisch. Wil je een mooie stad zien in Oost-Vlaanderen waar het nog rustig is in het hoogseizoen, dan is Aalst beslist een goede optie. Hoewel de stad minder bekend is dan de twee hiervoor genoemde steden, mag ook Aalst zich beroepen op een oud centrum.

Met name de rijkversierde kerken, zowel aan de buitenkant als het interieur, zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Bij een wandeling door het oude Aalst geniet je van de rust. Tevens heeft Aalst een paar leuke winkelcentra en een gezellige horeca. Hier is het geen probleem om je een dagje te vermaken.

sint-martinuskerk_Aalst.jpg
Sint-Martinuskerk in Aalst