Vakantiewoning Landhuis De Kluis

Vakantiewoning Landhuis De Kluis

Verborgen villa in het groen van Kluisbergen

Kluisbergen
Capaciteit
1 - 30 Personen
Straat + huisnummer
BUISSESTRAAT 77
9690 Kluisbergen
E-mail
Telefoonnummer
+32 51 20 23 96
Link

Zeg niet zomaar vakantiewoning tegen deze statige villa in het groen. Landhuis De Kluis ligt - geen verrassing - in Kluisbergen. De ideale positie om met een groep vrienden, familie of collega’s de Vlaamse Ardennen te ontdekken.

Met 30 in bed

De statige met bomen omzoomde oprijlaan leidt je naar deze ruime villa die omsloten ligt in een grote parktuin van 3000 vierkante meter. Het landhuis werd speciaal ingericht om groepen te ontvangen. Van 12 tot 30 personen kan je hier terecht voor een weekendje weg.

De zes ruime familiekamers, vier op de verdieping en twee beneden hebben plek voor vier tot acht personen. Er zijn zowel dubbele bedden, enkele bedden en stapelbedden. Hoe je groep ook is samengesteld, aan die kamerverdeling raak je wel uit.

Geen was achteraf!

Drie douchekamers met regendouche op de verdieping en een grote familiebadkamer beneden met dubbele wastafel, ligbad en aparte douche zorgen ervoor dat je nooit lang moet wachten tot de badkamer vrij is. Extra bonus: de badkamer beneden heeft ook een echte sauna voor vier personen!

Geen zin om beddengoed of handdoeken mee te sleuren? Voor 5 euro huur je een pakket beddengoed, badhanddoek en een extra handdoek voor de sauna. Zeker doen, zouden we zeggen. Zo vermijd je volle koffers vol wasgoed én tientallen wasmachines na je verblijf in de Vlaamse Ardennen. Kies voor comfort, dat hoort toch ook bij vakantie vieren.

Ideaal voor groepen

Bij het herinrichten van de villa werd volop rekening gehouden met alles wat je nodig hebt als groep. De ruime keuken met extra berging is zo ingericht dat ze optimaal functioneel is.

Een dubbele oven, inductiekookplaten, microgolfoven, frituurpan, een grote dubbele koelkast, aparte diepvries en - gelukkig! - een vaatwasmachine. Alle materiaal om samen lekker aan de kook te gaan, is aanwezig. Tover dus gerust de geweldigste recepten tevoorschijn en ga aan de slag. Koken is ook een beetje vakantie, toch,

Eetkamer_LandhuisDeKluis.jpg
Keuken_LandhuisDeKluis.jpg
De eetkamer en de keuken in Landhuis de Kluis zijn op grotere groepen voorzien

Een eetruimte voor ware banketten

Zit iedereen al aan tafel? Aan de grote eetruimte met lange, oude kloostertafels en rieten stoelen kan je zowaar een banket opdienen. Al kies je bij mooi weer waarschijnlijk liever voor de tuin. Hier kan je zalig eten of gewoon ontspannen. Omgeven door weldadig groen en het gefluit van honderden vogeltjes.

De grote terrassen met teakhouten tafels en bijbehorende tuinstoelen verwelkomen je. In volle zomer houdt het grote zeil boven het terras de hoofden en glazen lekker koel. Comfort én natuur gaan hier moeiteloos hand in hand. Simpelweg heerlijk!

Badminton, schommelen of tafeltennis?

De tuin wordt de gedroomde speelplek voor de kinderen. Afgesloten, zodat ze ongestoord en veilig kunnen ravotten. Het grote gazon nodigt uit tot een potje viking kubb of badminton, als ze tenminste zijn weg te slaan van het speelhuisje onder de bomen met glijbaan, klimmuur en schommels.

Valt het weer wat tegen? De grote zithoek met ruime hoekzetels heeft een televisie en in de dubbele garage kreeg de tafeltennistafel een plek. Wedstrijdje?

Kluisbos.jpg
Kom het Kluisbos ontdekken.

Beklim de Kluisberg

Wat er zo allemaal te beleven valt in de buurt? In de villa vind je allerlei documentatie over de bezienswaardigheden, wandelingen en fietstochten in de weide omgeving. Al hoef je het niet ver te zoeken.

De naam van het huis verklapte het al. Je vakantiewoning ligt aan de voet van de befaamde Kluisberg. Die kan je uiteraard, de profwielrenners achterna, met de fiets gaan beklimmen. Maar te voet kan ook.

Het Kluisbos is een groot natuur- en recreatiedomein op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Spelen in het Kluisbos, een pannenkoek op de top en verder dwalen door de omgeving. Dit is de ideale plek om de Vlaamse Ardennen te ontdekken.

Kom ook logeren in Landhuis De Kluis

Benieuwd naar hoe Landhuis De Kluis jouw weekendje in de Vlaamse Ardennen kan voorzien van de perfecte kruiding? Kom ook proeven van het mooie leven in deze knappe villa in het groen. Boek snel jouw verblijf via de website van de accommodatie. Daar vind je alle informatie over prijzen en beschikbaarheden!