Vakantiewoning La Quitapenas

Vakantiewoning La Quitapenas

Unieke vakantiewoning met een hoek af in Ronse

Ronse
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
NOORDSTRAAT 2
9600 Ronse
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 20 89 75
Link

Dagelijkse stress, drukke agenda’s, altijd maar weer in de file… Soms is de nood om er een weekendje tussenuit te glippen écht groot. Gelukkig kan je dan altijd terecht in deze unieke vakantiewoning in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Weg zorgen!

Welkom in La Quitapenas! Dat betekent letterlijk ‘zij die de zorgen wegneemt’. Klinkt dat als muziek in de oren? Kom dan langs want dit vakantiehuis in Ronse is in alle rust gelegen op de mooie heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Geen zorgen hier, wel een prachtig uitzicht op de stad en ontspannende wandel- en fietsroutes vlakbij. Je hebt dus alles bij de hand om volledig te ontspannen, terwijl je weer tot rust komt in de sereniteit van weidse natuur en gezellige activiteiten.

Interieur_LaQuitapenas.jpg
laquitapenas.jpg
Het interieur van vakantiewoning La Quintapenas

Kabouterhuisje

Het is een specialleke, dit vakantiehuis. Dat maakt het net zo charmant! De muren zijn een beetje scheef en de plafonds af en toe een beetje laag. Dat komt omdat het huisje eigenlijk een hoeve is van meer dan 200 jaar oud. Je leest het goed: dit gebouw staat er al meer dan 2 eeuwen! En toch heb je nooit het gevoel dat de glorie van de hoeve achter je ligt. Integendeel.

Om die authentieke stijl in ere te houden, is de hele woning ingericht met originele meubels en eyecatchers. Ach ja, met een reis door de tijd ben je pas écht ver weg van al die zorgen.

6 personen welkom

In het charmante huisje slapen 6 personen in drie slaapkamers. Daarnaast is er plaats zat om je eigen ding te doen. Maak het gezellig en speel een gezelschapsspel in de salon met open haard of zonder je even helemaal af van de rest van de wereld in de leeshoek met houtkachel.

In de eethoek is het heerlijk samenkomen met z’n zessen. Zo heeft iedereen toch nog een streepje privacy, ook al zijn jullie met z’n allen op reis. Samen is leuk, maar apart soms ook!

Vakantiewoning La Quitapenas in Ronse
Slaapkamer Vakantiewoning La Quitapenas in Ronse
De uitbaatster van de vakantiewoning en één van de slaapkamers

Ontspannen in de tuin

Wat het plaatje hier helemaal afmaakt is de tuin. En al zeker in de zomer! Hij is voorzien van tuinmeubelen, ligzetels en een barbecue. Ga op pad en pluk zwarte kersen of bosaardbeien. De perfecte activiteit om samen met de kindjes te doen – én superlekker!

’s Avonds als het afkoelt in de zomer – of in de herfst en winter – is er nog altijd de veranda met uitzicht op de tuin. Zo hoef je niets van al dat moois te missen en heb je toch altijd het gevoel dat je verbonden bent met buiten.

 

Fiets De Ronde

La Quitapenas is de ideale uitvalsbasis voor pittige en iets minder pittige fietstochten. Elk jaar doorkruisen de beste renners de Vlaamse Ardennen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Neem dus zeker je fiets mee, zodat ook jij in de voetsporen kan treden van iconen uit de koers zoals Eddy Merckx, Philipe Gilbert of Tom Boonen.

Meer nog: de vakantiewoning is volledig voorzien op fietsfans en wielerliefhebber. Je kan je fietsen veilig stallen en na je tocht zelfs even afspoelen. Het is niet voor niets dat dit huisje het label ‘fietsvriendelijke logies’ van Toerisme Vlaanderen kreeg!

Smeer je benen in en beklim de heuvels van het Kluisbos, het Muziekbos, d’Hoppebos en de bossen van het Pays des Collines. Leuk extraatje: den Hotond is het hoogste punt van Oost-Vlaanderen en ook dat is bereikbaar met de fiets. Stippel je eigen routes uit via knooppunten of fiets een stukje (of zelfs de hele!) Ronde Van Vlaanderen.

Koningin Ronse van de Vlaamse Ardennen

De bruisende stad Ronse is omgeven door bossen en heuvels. Ze kreeg de bijnaam ‘de Koningin van de Vlaamse Ardennen’ en die is ze meer dan waardig. Naast al dat groen heeft Ronse in de stad ook heel wat te bieden. Het stationsgebouw bijvoorbeeld is het oudste van het Europa. Je bent een paar dagen zoet in alle musea zoals het MUST en de Sint-Hermescrypte.

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Laat je zorgen vallen

Kom je batterijen opladen en genieten van wat La Quitapenas te bieden heeft. Maak je hoofd leeg in de heuvels tijdens fantastische wandeltochten en unieke fietsroutes. In Ronse is het te doen! Boek snel nog een paar dagen weg bij La Quitapenas. Bekijk de website voor meer informatie over beschikbaarheden en prijzen!