Vakantiewoning Kampernoelie

Vakantiewoning Kampernoelie

Omgebouwde champignonkwekerij in Zottegem

Zottegem
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
Molenhoek 15A
9620 Zottegem
Telefoonnummer
093600147
Reservation
Online boeken
Link

De Vlaamse Ardennen liggen op je te wachten. Langs de kronkelende Traveinsbeek, een mooi en verborgen stroompje in het hart van de regio, kreeg een oude champignonkwekerij een nieuw leven als vakantiewoning.

Een boerderij met geschiedenis

De naam verwijst nog naar de geschiedenis van de boerderij. Maar verwacht je niet aan een oude hoeve waar vergane glorie hoogtij viert. Nee, dit is een uiterst comfortabel en gloednieuw verblijf voor een zalig weekendje weg. Eentje waar jij met plezier je vrije tijd spendeert en via prachtige paadjes de streek verkent.

Vakantiewoning Kampernoelie in Zottegem

Gerenoveerde hoeve

Een oude watermolen en weides vol wit-rode koeien, dat zijn de dichtste buren die je hier aantreft. De verscholen, pittoreske ligging is wat de eigenaars ervan overtuigde dat dit de geschikte plek zou zijn voor een vakantiewoning. En gelijk hadden ze.

De champignonkwekerij van weleer werd nog maar net volledig verbouwd. Ben jij een van de eerste gelukkige gasten? Je wordt verwelkomd in een prachtig oud én toch fonkelnieuw gebouw, dat barst van de charme. Welkom!

 

Véél ruimte, voor 8 personen

De woning biedt onderdak aan acht personen. Ideaal voor een weekendje weg met bevriende koppels of met het gezin. Er zijn vier dubbele slaapkamers die allemaal een eigen badkamer en toilet hebben.

De ruime woonkamer met open keuken nodigt uit tot uitgebreid tafelen en kletsen tot in de late avond. Alles is aanwezig om zelf een lekker diner te bereiden. De handige berging met wasplaats maakt dat je zelfs met een propere koffer terug huiswaarts keert.

Vakantiewoning Kampernoelie in Zottegem
Vakantiewoning Kampernoelie in Zottegem
Vakantiewoning Kampernoelie in Zottegem
Er is een ruime woonkamer met open keuken

Trek eens naar buiten!

In de tuin is het heerlijk toeven met een glaasje. Geniet van het aperitief op het terras terwijl de barbecue langzaam opwarmt en de zon roodgloeiend ondergaat. Klinkt dat poëtisch? Wacht tot je er zélf getuige van bent… Je zal het alleen maar kunnen beamen.

Er is parkeerplek voor meerdere wagens en fietsen kunnen veilig gestald worden in een overdekte en afgesloten bergruimte. Het hoogtepunt? De zalige sauna met rustruimte binnen én buiten. Ontspanning gegarandeerd. Voor of na je saunabeurt kruip je natuurlijk je fiets op, want deze regio nodigt je uit om op twee wielen op weg te gaan.

Sauna vakantiewoning Kampernoelie Zottegem
Vakantiewoning Kampernoelie in Zottegem
Heerlijk genieten in de sauna

Poort van de Vlaamse Ardennen

Zottegem ligt aan de voet van de glooiende Vlaamse Ardennen, een van de mooiste streken van Vlaanderen om stevig te wandelen of de flandrien in jezelf boven te halen voor een kuitenbijter van een fietstocht.

Je kent vast de legendarische hellingen die hier elk jaar bedwongen worden in de Ronde van Vlaanderen. Jij kan ze zelf op de knieën dwingen – alleen of samen met je vrienden. Je voelt je ongetwijfeld zo groots als de iconen die hier als eerste over de finish sjeesden.

Welkom in Zottegem!

Maar ook Zottegem zelf heeft heel wat te bieden. Ontdek het in het voormalige stadhuis dat werd omgevormd tot infopunt voor toerisme en Centrum voor Streekgeschiedenis. Je vindt er ook een schilderij van de onthoofding van Graaf Lamoraal van Egmont door de Spanjaarden.

Tip: Je kan hier ook een gegidste wandeling in de ruime regio boeken. Danny, de uitbater van de vakantiewoning is regiogids Vlaamse Ardennen.
Meer info: www.dannydelooze.com

In de Dekenale kerk aan de overkant ligt dan weer de grafkelder van Egmont en zijn echtgenote Sabina Van Beieren. Ook het kasteel dat diende als hun buitenverblijf staat er nog steeds. Het is dus niet toevallig dat Zottegem tot vandaag de “Egmontstad” genoemd wordt.

De kleine Loire

Het Scheldebekken en haar bijrivieren hebben door de eeuwen heen edellieden, koopmannen en geestelijken verleid om er feeërieke kastelen, landhuizen en kloosters te neer te poten. Net zoals dat langs de Franse Loire het geval was.

In de buurt van Zottegem zijn de tuinen van het Domein Breivelde of het Kasteel van Leeuwergem zeker je bezoek waard. Of trek wat verder langs de Schelde richting Gent of Oudenaarde en ontdek welke wonderlijke bouwwerken er nog meer opduiken in het landschap. In het toeristisch infopunt in het Stadhuis helpen ze je graag verder.

Vakantiewoning Kampernoelie in Zottegem
Vakantiewoning Kampernoelie in Zottegem
Hier kom je tot rust

Alles wat je wil en meer

Kampernoelie heeft alles in huis voor een gezellige vakantie. Zalige rust, een charmant verblijf dat tot in de puntjes vernieuwd werd en van alle comfort voorzien is. En dan heb je nog niet eens de mooie omgeving verkend! Deze plek heeft alles in huis om jou het weekendje van je leven te gunnen.

uitbaters.jpg
De uitbaters verwelkomen je met open armen.

Probeer het zelf!

Wil je zelf de rust, de luxe én het comfort van Kampernoelie ervaren? Boek dan snel jouw verblijf via de website van de accommodatie. Je vindt er alle info die je zoekt over prijzen en beschikbaarheden.