B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop

B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop

Kindvriendelijke B&B met dieren in Ronse

Ronse
Capaciteit
1 - 30 Personen
Straat + huisnummer
MAAGDENSTRAAT 36
9600 Ronse
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 49 91 61
Reservation
Online boeken
Link

Even heerlijk weg met het gezin? Met (heel) kleine kinderen zie je daar misschien wat tegen op. Maar wat als er een plek zou zijn waar je zelfs met de allerkleinsten terecht kan en waar er voor jou aan alles gedacht werd, zodat jij en je kroost echt kunnen genieten? 

Welkom bij Hoeve De Schapenkop, een familie-B&B/Hotel met boerderij neerhofdiertjes. De gedroomde plek om de Vlaamse Ardennen te ontdekken, samen met het hele gezin! Dompel je onder in een 'Green Key' & 'A+ toegankelijke' wereld vol hoeveactiviteiten, wonderlijk mooie landschappen en toffe belevenissen. Ga je mee?

Een B&B/Hotel voor het hele gezin

Samen met het hele gezin lekker kunnen genieten van een weekendje weg, dat is het concept van Hoeve De Schapenkop. De zeven familiekamers, allemaal genoemd naar een oud met uitsterven bedreigd Belgisch schapenras, zijn voorzien van een dubbel bed, tv  en een stapelbed voor de kinderen. In de meeste kamers staan die ook apart. Daarnaast heeft iedere kamer ook een vast babybedje met echte matras. Een of twee extra bedjes kunnen worden bijgezet. 

Alle kamers hebben een eigen badkamer en ook het badje voor de allerkleinste is aanwezig. De bedden zijn opgemaakt als je aankomt en de handdoeken liggen klaar. Zo kunnen jullie tijd maken voor elkaar en voor de kinderen. Samen wandelen, samen spelen, samen even wegdutten. Het kan allemaal. 

B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
DeSchapenkop_Ronse.jpg
Eetzaal Hoeve De Schapenkop
Alle kamers beschikken over een stapelbed en babybed

Start de dag met een zalig ontbijt

Het ontbijtbuffet met fairtrade- en streekproducten staat elke ochtend voor je klaar en ook voor het avondeten wordt met plezier gezorgd. De aandacht voor iedereen uit het gezin is ook daar aanwezig. Het eten voor de kinderen wordt voorgesneden en de soep wat eerder uitgeschonken, zodat die niet al te warm op tafel komt. 

Voor de allerkleinsten is er een aparte babykeuken met ijskast, babycook en microgolf zodat je steeds makkelijk iets kan bereiden als de kleinste honger krijgt. Over eten gesproken: elke ochtend om tien uur worden de konijnen, schapen, varkens en geiten gevoederd. Wedden dat de kinderen hier graag een handje bij helpen?

B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
de kinderen kunnen helpen met het voederen van de dieren
B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse

Familieplezier binnen en buiten

In het grote gemeenschappelijke salon, zithoek lees je rustig een boek, kijk je tv, sla je een babbeltje, drink je een streekbiertje of ontdek je meer info over de streek. Een passend drankje vind je in de bar. Er is ook een inforuimte met beamer en screen. De kinderen kunnen zich ondertussen uitleven in de speelhoek. Al willen ze waarschijnlijk het liefst naar buiten. 

De grote omheinde tuin heeft dan ook alles om lekker te ravotten. Een trampoline, speeltuigen, voetbalgoals, fietsen en loopfietsjes … Kijk geamuseerd toe vanuit je ligstoel op het terras of ga gewoon meespelen. Plezier gegarandeerd!

B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
de grote omheinde tuin heeft tal van mogelijkheden

Op stap in de buurt

Hoeve De Schapenkop ligt in Ronse, een leuk stadje met een rijke geschiedenis in het hart van de Vlaamse Ardennen. Ook hier ontdek je allerlei leuke bezigheden voor het hele gezin. 

Ga op ontdekking in de speelzones van het Muziekbos, hou een wedstrijdje in de City Golf Ronse of volg met zijn allen een workshop chocolade! 

Muziekbos_DavidSamyn.jpg
Het Muziekbos is in de buurt van deze hoeve

Hup, de natuur in!

Wil je liever op tocht gaan door de natuur? Begrijpelijk, want de B&B/Hotel kijkt vooraan uit over het natuurgebied Pyreneeën-Tombele en achteraan is er het weidse zicht over de heuvel naar het Muziekbos en het Bois-Joly. Je zou voor minder zin krijgen in een wandeling. Twee uitgestippelde wandelingen die je makkelijk met de buggy kan doen, vertrekken aan de hoeve. Waar wacht je dus op?

Wat verderop, over de taalgrens ligt het al even sprookjesachtige Pays-des-Collines. En op een half uurtje rijden sta je helemaal in een andere wereld. Want daar ligt Pairi Daiza, waar je meer dan 5000 dieren uit de hele wereld ontdekt in een weelderige omgeving. Nu heb je écht geen argumenten meer om met de kids ergens anders naartoe te trekken. Hier hebben ze alles bij de hand: ravotplezier, hoevedieren én exotische beesten. Wat wil een mens nog meer?
 

B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop in Ronse
Bert & Vero van B&B/Hotel Hoeve De Schapenkop

Plezier voor iedereen

Een zalig weekendje weg, waarbij je echt kan genieten van elkaar, zonder stress. Dat is waar Hoeve De Schapenkop op mikt. Op deze boerderij in de prachtige groene omgeving van Ronse in het hart van de Vlaamse Ardennen maak je ongetwijfeld geweldige herinneringen. 

Wil je ook deze mooie regio ontdekken vanop dé kindvriendelijke B&B/Hotel in de streek? Boek dan snel jouw verblijf bij Hoeve De Schapenkop. Check de website van het vakantieverblijf voor alle prijzen en beschikbaarheden.