Zwalm

Welkom in Zwalm

Het lijkt soms wel alsof de tijd is blijven stilstaan in het charmante Zwalm: een schilderachtig plaatje met prachtige molens en pittoreske dorpjes, langs de meanders van de Zwalmbeek.

De Zwalmmolen David Samyn.jpg
De Zwalmmolen

Authentieke watermolens

De Zwalmmolen is een schitterend staaltje technisch erfgoed en de Biestmolen verrast met z’n geweldige ligging langs het water van de Zwalmvallei. 

Dikkele-Philippe-minnaert.jpg
Waterkersplukster Roborst
Waterkers Roborst
Dikkele en Roborst met zijn waterkersplukster

Pittoreske dorpjes

De gemeente Zwalm bevat verschillende dorpjes die je perfect kan bezoeken tijdens een gezellige fiets- of wandeltocht. 

In het traditionele Dikkele kan je verdwalen langs smalle kasseistraatjes en waan je je even terug in de tijd. De pastorij en de dorpsherberg lijken zo uit de negentiende eeuw te komen. De Munkbosbeek kronkelt er door het glooiende landschap en neemt je mee voor een authentieke wandeling langsheen de beschermde Munkbosvallei .

Roborst is dan weer het decor van een prachtig kerkje en een authentieke kasteelmuur. Enkele pittoreske huisjes, de vroegere poortgebouwen van het Kasteel van Roborst, geven het dorpsplein echt iets feeërieks. De waterkers die op de omliggende grachten wordt gekweekt, is een gezond en vitaminerijk streekproduct. De pittige Zwalmse lekkernij vond zelfs zijn weg over de grote plas. 
 

Kaaihoeve.jpg
Kaaihoeve_Kaaimeersen.jpg
De Kaaihoeve en de Kaaimeersen

Leuke activiteiten voor kinderen

Ook de kleinsten onder ons zullen zich geen seconde vervelen in Zwalm. In het natuureducatief centrum De Kaaihoeve vind je een openluchttentoonstelling, een natuurtuin en verschillende doe-plekjes voor kinderen. Van daaruit kan je ook een namiddag wandelen in het aanpalende natuurgebied De Kaaimeersen, waar de moerassen voor een feeërieke sfeer zorgen.

Zwalm ontdekken?

Bekijk onze selectie
22 Resultaten gevonden