Daar zijn de zomerbars!

Daar zijn de zomerbars!

Neem tijd om te genieten na je wandel- of fietstocht

Op zoek naar zomerse vakantiesfeer dicht bij huis? Deze zomerbars in de Vlaamse Ardennen bedienen je op je wenken. Vlij je neer in een strandstoel en geniet van la dolce vita.
 

Zomerbar De Binnenkoer
Zomerbar De Binnenkoer

1. De Binnenkoer

Deftinge (Lierde)

Tijd voor een pauze tijdens je fiets- of wandeltocht? Of gewoon zin in een aperitiefje of koffie met een stuk taart? Kom dan zeker eens langs op De Binnenkoer. Deze zomerbar werkt samen met lokale producenten en leveranciers voor een optimale Vlaamse Ardennen-beleving. Denk: bieren van plaatselijke brouwerijen, gin Kuitenbijter, mattentaarten van het Mattentaartenatelier, ijs van Bolleke Boe, zelfgemaakte taart en tapasplanken (ook veggie).

Adres: Watermolenstraat 45, 9570 Deftinge (Lierde)

Open: tot eind augustus: vrij: 15-20u - zat: 14-20u - zon/feestdagen: 12-18u

Meer info
 

Wandelroute in de buurt: Kartuizer Wandelroute

hofstedeterbiest_3.jpg

2. Hofstede ter Biest

Zwalm

Hofstede Ter Biest ligt recht tegenover de machtige Ter Biestmolen uit 1063. Je krijgt er een verfrissend glas, een artisanaal ijsje, een regionaal biertje of een kleine hongerstiller geserveerd in het unieke kader van een historische vierkantshoeve uit 1774, met een terras op het binnenplein én een terras aan de Zwalmbeek. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, volwassenen geven zich over aan petanque of kubb. Honger naar meer? Schuif dan 's ochtends aan voor het rijkelijke ontbijtbuffet (reserveren verplicht) en uiteraard kan je ook overnachten in de B&B. De omgeving verken je met de elektrische choppers van het huis.

Adres: Biestmolenstraat 9, 9636 Nederzwalm

Open: juli en augustus: ma-vrij: 14-18u - zat-zon: 11-18u

Meer info

Wandelroute in de buurt: Gourmand wandelroute

2023-05-28_-_absolut_-_72ppi_-_055.jpg
05-27-23_absolut_beach_-17.jpg
absolutebeachzomerbar_6.jpg
absolutebeachzomerbar_2.jpg

3. Absolut Beach

Oudenaarde

Absolut Beach is intussen uitgegroeid tot dé klassieker van de zomerbars in de Vlaamse Ardennen. Cocktails nippen aan de boord van een zwembad: wie kan dat weerstaan? De slogan is niet voor niets Life is better at the Beach. Voor de tiende verjaardag wordt nog eens groots uitgepakt met de ultieme Ibiza-ervaring: bohemian vibes, laid-backsfeer en live entertainment. Laat je verrassen door de nieuwe setting, DJ’s, events, vlekkeloze bediening en uitgebreide menukaart. De geliefde Absolut Brunch & BBQ blijven van de partij en ook de kindjes zullen zich niet vervelen!

Adres: Site Santens, Galgestraat 157, 9700 Oudenaarde

Open: Ma, di en do: 16-1.30u - woe: 14-1.30u - vr/za: 14-2.30u - zo: 13-1.30u 

Meer info

Wandelroute in de buurt: Stadswandeling Oudenaarde

Flip Bar
Flip Zomerbar

4. Flip Bar

Bavegem (Sint-Lievens-Houtem)

In de pastorietuin van Bavegem kan je genieten van cocktails, hapjes en spitburgers. Speelpret, muziek en thema-avonden zorgen voor een ontspannen sfeer. Voor fietsers en wandelaars is Flip Bar de ideale locatie om even uit te rusten met een fris pintje of een koele cocktail. De pastorietuin is een attractie op zich.

Adres: Kerkkouterstraat 62, Bavegem

Open: Vanaf 1 juli tot half september, ma-vr:17-24u - za: 16-24u -zo: 14-22u - dinsdag sluitingsdag

Meer info

Wandelroute in de buurt: Rodeland fietsroute 2

280837113_564520421731249_2556416358856235969_n.jpg
daalkouter4.jpg
daalkouter.jpg

5. De Daalkouter

Herzele

De Daalkouter is een biologische fruitboerderij waar je tussen mei en oktober terecht kan voor gezond biologisch fruit, smaakvolle scharreleieren en geurige plukbloemen. In de veldwinkel vind je naast eigen producten (fruit, sappen, confituur en fruitijsjes) ook biologische producten van enkele bevriende telers uit de buurt. En je kunt er neerstrijken op het veldterras midden in de natuur, met een glas vruchtensap of een ijsje van eigen kweek. Heb je tijd om er een dagje Herzele van te maken, dan wacht aan de andere kant van de dorpskern het natuurgebied Duivenbos, een aaneenschakeling van (moeras)bos en ruige weilanden. 

Adres: Rechtover Houtemstraat 98, Herzele

Open: Van mei tot oktober op ma, woe, vrij en zat: 10-18u

Meer info

Wandelroute in de buurt: Cotthem wandelroute