B&B en vakantiewoning Maisonnette Frea

B&B en vakantiewoning Maisonnette Frea

Totale ontspanning in het idyllische Rozebeke

Zwalm
Capaciteit
1 - 2 Personen
Straat + huisnummer
REKELBERG 2
9630 Zwalm
E-mail
Telefoonnummer
+32474635843
Link

Er even tussenuit: soms is het precies wat je nodig hebt. Maisonnette Frea ligt in het piepkleine Rozebeke, verscholen in de Vlaamse Ardennen. Borrelende beekjes, glooiende heuvels en prachtige vergezichten vormen het decor voor prachtige wandel- en fietsroutes. En ’s avonds wacht je een deugddoende massage!

Een huis in een dorp

Maisonnette Frea is een stijlvol vakantiehuisje, grenzend aan een authentieke dorpsvilla uit 1933. Eigenares Manon twijfelde niet toen ze het huis zag: ‘Ik was op slag verkocht. Ik had een diep gevoel van hier ga ik gelukkig worden. Ik ben zelf vaak nog verrast hoe stil het hier kan zijn. Het is mijn aspiratie om van deze plek een plaats te maken van liefde. Voor jezelf, voor de ander, voor de stilte en de natuur.’

Vandaar ook de naam Frea: de Germaanse godin van de liefde en gemalin van Thor, beschermer van de paarden. Naar verluidt was in Rozebeke ooit een heiligdom voor hen gevestigd. Niet toevallig heeft Rozebeke in juli nog altijd een traditionele paardenommegang, met meer dan honderd deelnemers.

Gastvrouw Manon van B&B Maisonnette Frea in Zwalm
Gastvrouw Manon
Gevel Maisonnette Frea Zwalm
B&B Maisonnette Frea

Logeren in een filmdecor

Het lieflijke Rozebeke telt amper 450 inwoners en behoort tot de mooiste dorpen van Vlaanderen. De kerk, in romaanse en gotische stijl, staat bekend als ‘de kathedraal van de Zwalmstreek’. Het karaktervolle plein is het decor geweest van verschillende films, van Het verdriet van België tot Allez Eddy. Want we bevinden ons natuurlijk in hét wielermekka van Vlaanderen.

B&B Maisonnette Frea in Zwalm
Slaapkamer
B&B Maisonnette Frea in Zwalm
Keuken

Absolute privacy

Maisonnette Frea heeft één ruime en lichte slaapkamer voor twee personen, met een zalig kingsize bed. Je hebt een eigen ingang met privéterras. Hier heb je geen last van lawaaierige buren! Het huisje heeft een zitruimte waarin het heerlijk cocoonen is, een ingerichte keuken met eetplaats en een frisse kleurrijke badkamer.

B&B Maisonnette Frea in Zwalm
Badkamer met zicht op de slaapkamer
B&B Maisonnette Frea in Zwalm
Bij goed weer kan je buiten aperitieven

See you in heaven

De specialiteit van Maisonnette Frea is een relaxerende lichaamsmassage met verwarmde olie: een puur moment dat je in ongeveer anderhalf uur meeneemt naar een andere wereld. Om het grote genieten compleet te maken, kun je ook wellnessarrangementen boeken, met holistische massages, een zinnenstrelende duomassage of een zalig badritueel om bij weg te zakken. Laat je meevoeren met de zachte en vloeiende bewegingen in een warm, sereen en sfeervol kader. 

B&B Maisonnette Frea in Zwalm
B&B Maisonnette Frea in Zwalm
De ruime zithoek

Weg uit de sleur

De Vlaamse Ardennen zijn ideaal om even te ontsnappen aan de jachtigheid van alledag. Hier dringt de tijd zich niet aan je op. Laat je raken door de heuvellandschappen, prachtige vergezichten en schilderachtige dorpjes. Verschillende wandel-, fiets-, en moutainbikeroutes vertrekken aan de deur van je maisonnette. Maar dit is ook een streek met een rijk verleden en prachtige steden als Ronse en OudenaardeErfgoedsite Ename en Archeocentrum Velzeke doet dat verleden – sinds de Romeinen – tot leven komen.

Wandelen en fietsen, van de natuur en de stilte genieten, lekker nietsdoen... De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook culinair: de streek staat bekend om zijn gastronomische restaurants en gezellige herbergen. En dat alles op een boogscheut van Gent! Plan je een dagtrip? Manon verzorgt graag een ontbijt- en aperitiefmand voor je. Een vakantie zonder zorgen: dat is het ultieme doel!

Leef als in een film

Wanneer heb je nog eens de kans gehad om te logeren in een beschermd dorpsgezicht dat ook als filmdecor heeft gediend? Maisonnette Frea maakt je droom waar! Prijzen en beschikbaarheden kan je hier terugvinden.