Vakantiewoning d'Eenaemsche Vierschaere

Vakantiewoning d'Eenaemsche Vierschaere

Logeren te midden van de natuur vlakbij Oudenaarde

Oudenaarde
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
MARTIJN VAN TORHOUTSTRAAT 184
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 30 14 23
Link

In het centrum van het pittoreske dorpje Ename, vlakbij het tot monument bekroonde en gelijknamige bos, ligt deze vakantiewoning te wachten op jou en je familie. Wil je meer? Amper 3 kilometer verder sta je al op de markt van het charmante en historische Oudenaarde. 

Daar vind je ook het Centrum Ronde van Vlaanderen, waar je volledig wordt ondergedompeld in de verhalen en geschiedenis van Vlaanderens Mooiste. Fietsen hoort dan ook even hard bij de Vlaamse Ardennen als heerlijke streekbiertjes, prachtige landschappen en zalige rust. 

Huisje, tuintje, bos

Parkeer je wagen op de ruime private parking. Die heb je voor de rest van het weekend niet meer nodig, want je wandelt makkelijk overal naartoe. Voor een snelle boodschap staan er ook twee fietsen tot je beschikking. 

Je neemt je intrek in een vakantiehuis voor acht personen met twee tweepersoonskamers en een kamer voor vier personen. Wedden dat de kinderen het geweldig vinden om daar samen te hokken? Twee badkamers zorgen voor extra comfort. De keuken is helemaal uitgerust om zelf aan het kokkerellen te slaan.

Yves en Elsy van Vakantiewoning D'Eenaemsche Vierschaere
Yves en Elsy van vakantiewoning D'Eenaemsche Vierschaere

Ravotten en ontspannen naar hartenlust

Het piratenspeelhuisje in de tuin met klimrekken, brandweerpaal, schommel en glijbaan scoort gegarandeerd bij kinderen. Vanop het grote terras hou je makkelijk een oogje in het zeil om de piratenstreken toch wat in toom te houden, terwijl je alvast de handige gasbarbecue kan uittesten. Lekker buiten eten? Geen probleem: plaats, stoelen en tafels genoeg!

Maar ook bij minder weer, geen paniek. Er is wifi, televisie met Netflix en een ruime woonkamer met gashaard. De verveling krijgt geen kans. Hadden we trouwens al gezegd dat het speelhuisje in de tuin onder een groot afdak gebouwd is? Ideaal!

Slaapkamer vakantiewoning D'Eenaemsche Vierschaere in Ename
Woonkamer Vakantiewoning D'Eenaemsche Vierschaere in Ename

Wandelen door de geschiedenis

Vanuit je vakantiewoning wandel je in tien minuutjes zo het bos ‘t Ename binnen. Het eeuwenoude bos met veel zeldzame soorten kreeg in 2002 de Vlaamse Monumentenprijs. Dat was een primeur, want nooit eerder ging die prijs naar een landschap. 

Niet alleen het bos, ook Ename zelf heeft een indrukwekkende geschiedenis. De Sint-Laurentiuskerk in het centrum van het dorp herbergt de oudste muurschilderingen van Vlaanderen, terwijl de kerk zelf al zo’n 1000 jaar oud is. Aan de andere kant van het dorp werden archeologische resten blootgelegd van een vroegmiddeleeuwse burcht en een abdij. Al dat historisch bronmateriaal heeft ervoor gezorgd dat de geschiedenis van het dorp en zijn omgeving gedetailleerd gereconstrueerd kon worden. In het Erfgoedsite Ename - Pam Ename, in de schaduw van de kerk, ontdek je alles over die roemrijke geschiedenis. Je komt gegarandeerd verrast buiten.

Passend bekomen van die geschiedenisles? Huis Beaucarne is een 18e eeuws landhuis in het centrum van het dorp dat nog steeds in handen is van dezelfde familie. Hier word je vorstelijk ontvangen voor een heerlijke high tea in een historisch kader.

Bos 't Ename_DavidSamyn2.jpg
PAM_Ename2.jpg
Beaucarne.jpg
Ontdek meer van de streek en bezoek onder andere Bos 't Ename, het PAM of Huis Beaucarne

Vlakbij Oudenaarde

Trek je toch buiten de dorpsgrenzen? Vlakbij, in Oudenaarde, draait alles om de koers in het Centrum Ronde van Vlaanderen. In het MOU, het museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, duik je dan weer nog dieper de geschiedenis van de streek in. 

Tijd voor wat ontspanning met het hele gezin? In Bowling Stones werd een stukje industrieel erfgoed gerenoveerd tot een indrukwekkende bowlingzaal. Liever even stoom afblazen met zijn tweetjes? Sans Soleil is een kleinschalige wellness met sauna, stoom- en infraroodcabines, jacuzzi en binnenzwembad voor jullie alleen. Je stapt er gegarandeerd als herboren buiten.

Centrum_Ronde_Van_Vlaanderen.jpg
MOU_Oudenaarde.jpg
In Oudenaarde kan je het Centrum Ronde van Vlaanderen en het MOU bezoeken

Weekendje natuur

Kijk je ernaar uit een weekend lang even helemaal weg te zijn? De wijde natuur op wandelafstand en toch vlakbij bakkers, gezellige eetplekjes en cafeetjes. d’Eenaemsche Vierschaere combineert het moeiteloos voor een heerlijk zorgeloze trip.