Vakantiewoning KoppenHerberg

Vakantiewoning KoppenHerberg

Walhalla voor wielrenners bij de Koppenberg

Oudenaarde
Capaciteit
1 - 15 Personen
Straat + huisnummer
Rotelenberg 33
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
0468269050
Reservation
Online boeken
Link

Met je vrienden en familie in een vijfsterrentempel op de Rotelenberg verblijven? Boek een verblijf in de KoppenHerberg en krijg er een van de mooiste zichten op Oudenaarde er bovenop.

De vroegere hoeve waar je logeert werd recent volledig in het nieuw gestoken. Als kers op de taart verblijf je op een flank van de legendarische Koppenberg. Kortom: je gedroomde uitvalsbasis om de Vlaamse Ardennen te voet of al fietsend te ontdekken en 's avonds met je familie of vrienden te onthaasten in een comfortabel verblijf.

In alle privacy met 15 personen

Je kunt er met maximum 15 personen terecht en geniet toch van de nodige privacy tijdens je verblijf. De KoppenHerberg telt maar liefst 7 slaapkamers, 6 douches en 4 toiletten.

De ruime leefruimte trakteert je op een groen landschap waar je niet op uitgekeken raakt. De slaapkamers zijn versierd met landschapsfoto's van fotograaf Bart Heirweg. Zorg voor een perfect begin van de dag en laat een ontbijt aan huis leveren door Le Grand Déjeuner.

De KoppenHerberg ligt op tal van bewegwijzerde fiets-, mountainbike- en wandelroutes. Om je helemaal in de wielersfeer te brengen, passeren de Ronde van Vlaanderen, de E3-Harelbeke en Koppenbergcross voor je deur.

KoppenHerberg eettafel
KoppenHerberg terras
KoppenHerberg keuken (2)
KoppenHerberg keuken
KoppenHerberg woonkamer
KoppenHerberg slaapkamer (2)
KoppenHerberg slaapkamer
De inrichting van de vakantiewoning

Fietsvriendelijk verblijf naast de Koppenberg

Zelf op tocht? De KoppenHerberg heeft alles in huis om een geslaagde fietstocht te maken. Je stalt je fiets in een afgesloten ruimte, bovendien ligt er poets- en werkmateriaal klaar om je tweewieler in perfecte vorm te brengen. Je hijst je elke dag in je vers gewassen fietstenue aangezien er een wasmachine en droogkast klaarstaan.

Fietsmicrobe

Christophe en Aurélie, je gastheer- en vrouw, hebben zelf de fietsmicrobe te pakken en kennen de streek dan ook op hun duimpje. Ze helpen je graag op weg naar de beste routes maar je kan ook zelf aan de slag.

Via de fietsrouteplanner boks je een parcours op maat in elkaar. In de KoppenHerberg vind je een tablet met alle wandel- en fietsroutes in de buurt die je als gpx-bestand kunt downloaden.

Heuvels beklimmen? Of liever een vlakke rit?

Maak het jezelf makkelijk en volg de blauwe lus van de Ronde van Vlaanderen fietsroute. Hij stuurt je naar de taaiste beklimmingen uit Vlaanderens Mooiste: vooraleer je de Koppenberg beklimt, staan je eerst nog de Patersberg, de Kapelberg en Korte Keer te wachten. Ook de Taaienberg wordt een venijnige klim: 800 meter stampen over kasseien over de favoriete berg van Tom Boonen.

Verkies je een vlakke rit, dan doorkruis je de Vlaamse Ardennen via het jaagpad langs de Schelde of over de Ravel in het Pays des Collines. Mountainbikers leven zich uit op de rode lus (te combineren met andere lussen) van de MTB Oudenaarde.

Op 5 kilometer van De KoppenHerberg vind je het ultieme belevingscentrum voor de Ronde van Vlaanderen. Hardcore wielerfanaten kunnen er hun hart ophalen aan de verhalen en historische wielermomenten op de Oude Kwaremont of de Muur van Geraardsbergen. Het centrum vormt tegelijk het startpunt voor verschillende uitgestippelde fietsroutes. Het Peloton Café bevoorraadt je met bier en frisdrank terwijl je er andere wielerfans tegen het lijf loopt.

Fietsers Muur Geraardsbergen
Muur van Geraardsbergen

Kindvriendelijke activiteiten

Voor je jonge bengels heeft de KoppenHerberg een uitgestrekte tuin met speelweide aangelegd met voetbalgoals, kubbs en petanque. Misschien spotten ze wel een haas, fazant of bij valavond vossen, herten of de huiseekhoorn Squirry?

Op avontuur naar de Donkvijver

Op 10 minuten rijden van De KoppenHerberg vind je het walhalla voor jonge en iets oudere waaghalzen: The Outsider. Waterratten kunnen er over de Donkvijver skieën of windsurfen, maar ook voor de landrotten biedt The Outsider op maat gesneden avontuur. Wat dacht je van een klimtoren met touwbruggen, trappen en kabels, de speleobox of een avontuurlijke tocht door een moeras?

Moerasparcours The Outsider
Klimmen_The_Outsider.jpg
waterskiën The Outsider
Moerasparcours

Verken het Koppenberg- en Spijkerbos

En waarom geen boswandeling maken? Langs de Koppenberg strekken zich drie bossen uit die samen het 80 hectare grote Koppenbergbos vormen. Het bos is het decor van de Langs de Hellingen van de Ronde wandelroute. Die stuurt je eerst door het Spijkerbos waar de kinderen middenin het bos hun energie kwijt kunnen in de speelzone, maar hou er rekening mee dat je nog een stevige klimpartij voor de boeg hebt.

De Kortekeer is een beruchte asfaltweg die tot 17,1% stijgt, een opwarmertje die je naar de Koppenberg voert. Hier bedwingen de flandriens de daverende kasseistroken terwijl ze stijgingspercentages tot 22% bedwingen. De Koppenberg is dan ook sinds 1995 beschermd als monument. Een wielermonument. Op de flank van de bult doorkruis je nog het Koppenbergbos dat in het voorjaar versierd is met de wilde boshyacinten.

Spijkerbos_DavidSamyn2.jpg
HetSpijkerbos_DavidSamyn3.jpg
Spijkerbos

Reserveer je verblijf (en een tochtje met Johan Museeuw!)

Zoek een gaatje in je agenda en leg hem naast de beschikbare data van de KoppenHerberg die je op de website terugvindt. Wil je graag eens een dagje fietsen in het wiel van de Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw? Je gastheer- en vrouw nemen met hem contact op zodat hij je de Vlaamse Ardennen door zijn ogen laat zien.