Vakantiewoning Casa Anja

Vakantiewoning Casa Anja

Gastronomisch genieten en wellnessen langs de Schelde

Kruisem
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
NEDERZWALMSESTEENWEG 58
9750 Kruisem
E-mail
Telefoonnummer
0495261648
Reservation
Online boeken
Link

Jaag je rust en stilte na? Zoek niet langer. In Kruisem vind je de landelijk en comfortabel ingerichte vakantiewoning Casa Anja. Overnacht er met zijn tweetjes of vieren en vergeet al je zorgen in de houtgestookte hottub.

Zingem genoot tot aan de Eerste Wereldoorlog bekendheid in alle uithoeken van het land. Dat had het dorpje te danken aan zijn wannenlappers. De ambachtslui verkochten of herstelden wannen: grote manden die gevlochten waren uit wilgentakken waar geen gebrek aan was langs de Schelde.

Wannenlappers zal je er niet snel meer vinden, natuurreservaten langs de Schelde, molens en uitgestrekte valleien des te meer. Dat alles kan je op eigen houtje verkennen vanuit vakantiewoning Casa Anja, waar je met 2 tot 4 personen de nacht doorbrengt en je dag begint met een royaal huisgemaakt ontbijt.

Eigenares Casa Anja
De gastvrouw van Casa Anja
Ontbijt Casa Anja
Het ontbijt

Airco en gekoelde dranken

Je verblijf is ingedeeld in de leefruimte met keuken, een slaapkamer en badkamer. De keuken biedt je alle faciliteiten voor een zorgeloos verblijf: een vaatwas, koffietoestel met pads, thee, een combi-oven, koelkast en keukenlinnen. Plof je 's avonds in de zithoek of de zetel voor de flatscreen tv. Voor de drank hoef je zelf niet te zorgen. Ter plaatse liggen gekoelde dranken klaar.

Zowel in de leefruimte als slaapkamer zorgt de airconditioning voor verkoeling. Het bedlinnen is inbegrepen in de prijs, net als de shampoo, douchegel en handdoeken die klaarliggen in de badkamer met inloopdouche.

Casa Anja zetelbed
Casa Anja enkelbedden
Casa Anja zetel
Casa Anja wastafel
Casa Anja koffiezet

Houtgestookte hottub

In de tuin wacht je nog een extra troef: een houtgestookte hottub waar je op een kille winteravond of gewoon 's zomers de ultieme ontspanning vindt. Barbecueën in de tuin mag ook, de briketten kan je ter plekke aankopen.

Heb je na het pootjebaden in de hotthub de smaak te pakken? Privé-sauna Les Salonnières in Ouwegem biedt twee sauna-units waar je met 2 tot 4 personen geniet van de hammam, Finse sauna,  medische infrarood, regendouches, kantelemmer, overdekte buitenjacuzzi, relaxruimte binnen en buiten.

Eten in de buurt

Voor een lekker diner kan je terecht in de buurt van Casa Anja. Bij de broers Benoit & Bernard Dewitte tafel je in een pittoresk decor waar je je eerder in het zuiden van Frankrijk waant. Met hun streven naar zuivere smaken en geuren zijn de twee broers goed voor één Michelinster.

Dichterbij vind je restaurant Haspra in Gavere. De patron bereidt zijn gerechten met verse seizoensproducten die je 's zomers binnenspeelt op het uitgestrekte terras in het groen. Ook wijnliefhebbers halen hier hun hart op. De wijnkaart is samengesteld door Joery De Lille, een van de beste sommeliers van België.

Jan Verhelst in Eke-Nazareth staat borg voor spontane en seizoensgebonden schotels. In zijn heiligdom, zoals hij het noemt, bokst de chef een vier-, vijf- of zesgangenmenu van de dag in elkaar op basis van de ingrediënten die er liggen. Spontaniteit ten top!

Fietsen langs de Schelde

Op amper een kilometer van Casa Anja ligt de Schelde, waar je via het jaagpad een waaier aan uitgestippelde routes kunt volgen. Een dagje Gent met de fiets? Kan perfect. Met de routeplanner stippel je je dagtocht uit.

Oudenaarde bevindt zich op minder dan 10 kilometer fietsen. Spring er zeker eens binnen in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Voor de wielrenners van Vlaanderens Mooiste betekent Oudenaarde de eindmeet, voor jou is het je startpunt om de kuitenbijters uit de voorjaarsklassiekers te verkennen. Ze liggen binnen handbereik, de Oude Kwaremont, de Koppenberg, de Molenberg of de Muur van Geraardsbergen.

Zit je fiets achteraf onder een laag modder? Bij Casa Anja kan je je stalen ros poetsen tot hij weer blinkt.

Natuurwandelingen langs de Schelde

De vlakbij gelegen Schelde en de natuurreservaten in haar meanders werken als een magneet op watervogels en wandelaars. Het Natuurleerpad toont je al die natuurpracht en start aan het administratief centrum van Zingem in de Alfred Amelotstraat 53.

Je stapt recht het landelijke Zingem in en wandelt over onverharde paden langs waterlopen, akkers, graslanden en natuurgebieden zoals Grootmeers en Kleinmeers die de Schelde flankeren. Volg de houten palen met groengelakte kopjes. Tijdens je tocht krijg je tekst en uitleg met de natuureducatieve infoborden.

Grootmeers (Zingem) (63).JPG
Grootmeers

De vallei van de Rooigemsebeek

In het schilderachtige dorpje Mullem word je op nog zo'n landelijk parcours getrakteerd. De wandelroute Rooigemsebeek is 13 km lang maar kan je inkorten tot 3, 6 of 10 kilometer. De naam ervan verklapt dat je de groene vallei van de Rooigemsebeek zult doorkruisen.

Je passeert verder de Schietsjampettermolen, de Huisekoutermolen, het kasteeldomein de Ghellinck d'Elseghem en Wannegem-Lede. Gewoon de zeshoekige bordjes blijven volgen.

Header Rooigesebeek wandelroute Lede David Stockman.jpg
Luchtfoto Rooigemsebeekroute - tov.jpg
Rooigemsebeek

Oude kleiputten en meanders van de Schelde

Krijg je maar niet genoeg van de stukjes groen langs de Schelde? Voor nog meer natuurpracht kan je in de Heurnemeersen terecht in Oudenaarde. Langs de oude Scheldemeanders cirkelen wandelpaden langs de gele plomp, wilgenbosjes en rietvegataties. De zuidelijke helft wordt gekenmerkt door drassige graslanden en moerassen waar Limousin-koeien vrij rondlopen.

Aan de overkant van de Schelde strekken de Rijtmeersen zich uit, een ruige brok natuur waar je de paden niet hoeft te volgen maar kriskras door het gebied mag trekken.

De Weipunt in Kruisem is met zijn 7 hectare bescheidener van omvang. Vroeger werd er klei en zand gewonnen, nu is de put volgelopen met water en omrand door een rietkraag. Bekijk het komen en gaan van vogels vanuit de kijkhut.

Het Blarewater is nog zo’n natuurgebied in Nederzwalm-Hermelgem dat zich rond een oude meander van de Schelde kronkelt.

Natuureducatief centrum De Kaaihoeve

Langs de Schelde vind je geen betere plaats om de natuur te herontdekken dan in het natuureducatief centrum De Kaaihoeve. Voordat de Schelde werd rechtgetrokken, legden de schepen er aan om steenkool te lossen, vandaar zijn naam.

Nu krioelt het er van de interactieve snufjes om bij te leren over natuur- en milieuthema’s. Je observeert er bijzondere dieren en planten en maakt in de natuurtuin kennis met ecologisch moestuinieren.

Verborgen achter de Kaaihoeve ligt het kleinste blotevoetenpad van Vlaanderen, een cirkelvormig pad waar je voeten de ene na de andere bolwassing ondergaan.

preview_VA.Kaaihoeve+41b.jpg
De Kaaihoeve blote voetenpad in Meilegem
De Kaaihoeve

Boek een weekend rust en ontspanning bij Casa Anja

Zoek de kracht van de natuur op en geniet ‘s avonds in alle rust na van je natuurtochten bij Casa Anja. De uitbaters, Anja en Nick, ontvangen je met open armen en zullen er alles aan doen om je een ontspannen verblijf te bieden. Neem contact met hen op via de website van Casa Anja.