5 tips voor de herfstvakantie

5 tips voor de herfstvakantie

Hou de herfst tegen het licht in de Vlaamse Ardennen

In de Vlaamse Ardennen verandert het landschap het hele jaar door. Het spel van de wolken, de kleur van het licht op de huizen, het gras en de bomen, zorgt ervoor dat het uitzicht elke keer dat je even wegkeek weer anders is geworden. De herfst doet daar graag nog een schep kleuren bovenop. En wij vijf tips, om dit heerlijke seizoen in optimale omstandigheden tegen het licht te kunnen houden. 
 

wandelaar kluisbos_0.jpg
Cotthemwandeling 6 - Lot Wildiers.jpg
Nokere (Kordaalwandelroute) (17) (bos).JPG
Op en rond de Berendries (10).jpg

Maak een boswandeling

Je moet al veel moeite doen om in de Vlaamse Ardennen een wandeling te maken die niet door of langs een bos voorbijkomt. Het maakt niet uit of je meteen kiest voor het groooootste bos (het Kluisbos in Kluisbergen) van de streek of je ziet het iets bescheidener op 1001 andere plekken, het herfstgevoel is hier gegarandeerd. Fans van nevel en mist kunnen we trouwens een sfeervolle overnachting aanraden in een B&B aan de rand van het bos.

Ga wandelen in de bossen

Boek je logies aan de rand van het bos

Oudenaarde 014 Mou tentoonstelling Tahon .jpg
Museum MOU in Oudenaarde

Bezoek de tentoonstelling Universus

Johan Tahon is een wereldvermaard kunstenaar met uitvalsbasis de Vlaamse Ardennen. Nog tot 7 november kan je in het stadhuis van Oudenaarde kennismaken met zijn werk. Zijn verstilde beelden ontsnappen aan de grenzen van hun broze lichaam en aan de waan van de dag. Ze laten de blik tijdloos dwalen langs de eeuwenoude muren van hun laatgotisch onderkomen en de middeleeuwse tapijten die in het MOU een thuis hebben gevonden. 

Bezoek de tentoonstelling

Brakelbos_DavidSamyn.jpg
Brakelbos_DavidSamyn.jpg
De_Dwaallichtroute.jpg

Ga meditatief wandelen in het Brakelbos

Op 30 oktober (om 14 en 17 uur) begeleidt Karen D’Hondt je op een helende wandeling door het Brakelbos. De gastvrouw van vakantiewoning Mont de Rose in Vloesberg, kent de weg door de gevallen bladeren van het sprookjesachtige bos, naar een plek die eigenlijk diep in jezelf ligt. Het pad loopt via mindful pauzes en poëzie, met een hartig drankje achteraf.

Meer info en inschrijvingen

PAM Ename © David Samyn.jpg

Luister naar het herfstgeruis in Ename

Door het ruisen van de uitgeleefde bladeren door, kan je rond de erfgoedsite van Ename nog iets anders horen ritselen. Verhalen van een oude grafdelver, brave zielen van overledenen, de snelle pootjes van een energieke eekhoorn. Er gebeurt hier van alles maar je moet er wel een beetje naar zoeken. Een ideale vakantie-activiteit, binnen én buiten, voor ouders en grootouders met hun kroost van 0 tot 12. Wel even reserveren.

Lees er alles over

helix.jpg
DeHelix_DavidSamyn.jpg
NatuureducatiefCentrum_Helix_DavidSamyn.jpg
raspaillebos.jpg

Ontdek een stiltegebied met een pluimstaart 

Het Raspaillebos in de buurt van het natuureducatief centrum De Helix is de uitgelezen plek om van de natuur en de herfst te genieten. In het stiltegebied hoor je zelfs de bladeren vallen zonder dat je zelf hoeft te ritselen. 

De stilte zal op donderdag 4 november, van 13.30 tot 16 uur, echter ver te zoeken zijn als de jongsten op zoek gaan naar Pluimstaart. Tijdens de knotsgekke, gratis zoektocht komen ze hopelijk te weten of Pluims écht een taart is. Wat zou het anders wel kunnen zijn? 

Meer info