5 tips voor de herfstvakantie

5 tips voor de herfstvakantie

Hou de herfst tegen het licht in de Vlaamse Ardennen

In de Vlaamse Ardennen verandert het landschap het hele jaar door. Het spel van de wolken, de kleur van het licht op de huizen, het gras en de bomen, zorgt ervoor dat het uitzicht elke keer dat je even wegkeek weer anders is geworden. De herfst doet daar graag nog een schep kleuren bovenop. En wij vijf tips, om dit heerlijke seizoen in optimale omstandigheden tegen het licht te kunnen houden. 
 

Muziekbos
Picknick-bij-uitkijkspunt-bosgat.jpg
20200202 - Vlaamse Ardennen - 040.jpg

Maak een boswandeling

Je moet al veel moeite doen om in de Vlaamse Ardennen een wandeling te maken die niet door of langs een bos voorbijkomt. Het maakt niet uit of je meteen kiest voor het groooootste bos (het Kluisbos in Kluisbergen) van de streek of je ziet het iets bescheidener op 1001 andere plekken, het herfstgevoel is hier gegarandeerd. Fans van nevel en mist kunnen we trouwens een sfeervolle overnachting aanraden in een B&B aan de rand van het bos.

Ga wandelen in de bossen

Boek je logies aan de rand van het bos

Museum MOU in Oudenaarde
campagnebeeld hert en leeuw.jpg

Bezoek de tentoonstelling Beestig! Dieren in de wandtapijtkunst

De Oudenaardse wandtapijtkunst is wereldvermaard. Nog tot 7 november kan je in het stadhuis van Oudenaarde de tentoonstelling Beestig! bezoeken. Die belicht het bijzonder rijke thema van dierenvoorstellingen in de wandtapijtkunst.

30 wandtapijten + extra's

Het MOU, museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, toont voor het eerst een dertigtal wandtapijten uit Oudenaarde, Edingen en Geraardsbergen waarin dieren de hoofdrol spelen. Je kan ook allerhande voorwerpen ontdekken, waaronder een kunst- en rariteitenkabinet met opgezette dieren en andere naturalia, een fantastisch drakenskelet en een heuse dierenparade. Zo biedt Beestig! de bezoeker een rijkgeschakeerde blik op de wondere wereld van dieren in deze periode.

Bezoek de tentoonstelling

BOSENAME_ProvincieOost-Vlaanderen.jpg
herfstgeruis 1.jpg

Luister naar het herfstgeruis in Ename

Door het ruisen van de uitgeleefde bladeren door, kan je rond de erfgoedsite van Ename nog iets anders horen ritselen.  Ga jij mee op pad met Meneertje en Mevrouwtje Lief, twee boomblaadjes die er genoeg van hebben om aan een boom te hangen en op avontuur trekken? Onderweg ontdekken ze een wonderlijke wereld van kleuren en vormen in het Enaamse erfgoed, beschermen ze de zielen van overledenen, snuffelen ze rond op het kerkhof en luisteren ze naar het verhaal van de 12e-eeuwse grafdelver.

Een activiteit die zich rond het kerkhof en het dorpsplein van Ename afspeelt. Een zoektocht naar het lichtje in de duisternis rond een eeuwenoud dorpsplein, voor jong en oud! Een ideale vakantie-activiteit, binnen én buiten, voor ouders en grootouders met hun kroost van 0 tot 12. Wel even reserveren.

Lees er alles over

Alpaca wandelingen teambuilding activiteit wandeling ontspannen vlaamse ardennen.JPG
alpaca wandelingen teambuilding activiteit.jpeg
alpaca wandelingen vlaamse ardennen teambuilding activiteit wandeling.png
alpaca wandelingen teambuilding activiteit wandeling vlaamse ardennen.JPG

Maak een alpacawandeling in Mullem

Hou jij ook zo van dieren? Maak dan eens een begeleide wandeling met een alpaca in de Vlaamse Ardennen rond Mullem. Elke dag om 10 en 14 uur, ook op zaterdag, zondag en feestdagen staat er zo'n wandeling (ongeveer 1u30min) op het programma.

Een Alpaca wandeling brengt rust en is heel bijzonder. Je creëert een hechte band met jouw Alpaca tijdens de wandeling.

Lees er alles over

Art deco (10).jpg
57_Art deoc_2.JPG

Ontdek artdeco-kunst op je stadswandeling in Ronse

De art-decokunst en textielindustrie zijn innig met elkaar verweven in Ronse. Tussen de twee oorlogen genoot Ronse van een gouden periode in de textielindustrie. Aan de stadsrand bouwden welvarende kaderleden en textielbaronnen schitterende huizen in de meest trendy stijl van die tijd: de art deco.

Kies zelf op welke manier je deze stadswandeling wil verkennen.

- wandelroute + zoektocht: gratis, op een moment naar keuze - download je route
- gidsbeurt: 5 euro, op zondag 6 november - Wel vooraf inschrijven.

Lees er alles over