Muntershof

Muntershof

Verbouwde hoeve in Zottegem

Zottegem
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
SCHOOLSTRAAT 51
9620 Zottegem
E-mail
Telefoonnummer
0494497225
Reservation
Online boeken
Link

Alle wegen leiden naar Rome. En een van de mooiste wegen daarheen vind je in Velzeke. Daar kan je in B&B Muntershof op adem komen na een tocht over de Romeinse kasseiweg of een reis in de tijd naar de Gallo-Romeinse resten.

Muntershof is gevestigd in een oude hoeve in Velzeke. Zelf wonen de eigenaars in het boerenhuis, de stalling verbouwden ze recent tot een B&B. Daar bevinden zich vier ruime, comfortabele kamers in landelijke stijl die uitgerust zijn met alle comfort en een privé-badkamer. Hout en zachte, warme kleuren vormen de basis voor het interieur.

ontbijt B&B Muntershof in Velzeke
Ontbijt met streekproducten
terras B&B Muntershof in Velzeke
Eén van de drie zonneterassen

Streekproducten op je bord

's Ochtends krijg je een royaal ontbijt voorgeschoteld met de nodige aandacht voor streekproducten. De honesty bar biedt een waaier aan drankjes en is op elk moment beschikbaar voor de gasten.

Op een van de drie zonneterrassen geniet je in alle rust van het ontbijt of van een goed boek met een drankje. Want de landelijk en rustig gelegen B&B Muntershof in Velzeke trakteert je op een prachtig uitzicht op de velden. 's Avonds krijg je er de mooiste zonsondergangen te zien.

Maar de B&B is meer dan landelijke rust en sfeervol genieten. Het is ook de ideale uitvalsbasis voor uitstappen, wandelingen en fietstochten in de buurt. Ideaal dus voor wie er een weekendje tussenuit wil knijpen

B&B Muntershof in Velzeke
De eetruimte
badkamer B&B Muntershof in Velzeke
badkamer

Oog in oog met Julius Caesar

Zo kan je de sporen van de Gallo-Romeinse doortocht herbeleven in Velzeke. Op elke straathoek word je nog met hun aanwezigheid geconfronteerd: in het centrum sta je op het 'Romeins Plein' oog in oog met een standbeeld van Julius Caesar.

In het ‘Archeocentrum Velzeke’ kom je te weten waarom het dorp zich ontplooide tot een handelscentrum op het kruispunt van twee belangrijke Romeinse wegen. De Romeinen vonden met hun ogen dicht de weg naar Velzeke, zoveel is duidelijk.

Tussen de Paddestraat en de Molenweg hebben opgravingen de aanwezigheid van een Romeins kamp en vicus verraden. Als je er wandelt, snap je meteen waarom: de versterking lag op de top van een plateau dat militairen uitzicht bood op het landschap, en eventuele vijanden, rondom.

De Paddestraat, die begint aan het Romeins Plein, is nog zo'n restant van de Romeinse aanwezigheid. De kasseiweg maakte deel uit van de Via Belgica tussen Boulogne-sur-Mer in Frankrijk en het Duitse Keulen.

Paddestraat.jpg
Paddestraat Velzeke
De Paddestraat in Velzeke

Over kasseien daveren

Wie kasseien zegt, zegt wielrennen. De 2,4 kilometer lange kasseistrook werd al ontelbare keren opgenomen in een van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Ook de Lippenhovestraat, met zijn 1,3 kilometer lange kasseistrook, ontbreekt zelden tijdens een van de ritten. Ideaal om je fiets van stal te halen en het flandriengevoel te beleven.

Rond de Sint-Martinuskerk in het centrum van Velzeke kom je weer tot rust. De kerk is niet te missen door zijn 13e eeuwse gotische toren. Maar de bouw ervan gaat zelfs nog verder terug in de tijd: midden de 10e eeuw verrees het kerkgebouw dat gewijd is aan Martinus ofwel Sint-Maarten: de bisschop van Tours die omstreeks de vierde eeuw het katholieke geloof in Gallië verspreidde

Een oase van rust

Zoals je wel begrijpt is de streek geliefd bij rustzoekers, fietsliefhebbers, wandelaars en tijdreizigers. Je vertoeft dan ook in een oase van rust vlak bij Zottegem, de poort van de Vlaamse Ardennen.

‘s Avonds bekom je in de B&B het Muntershof in alle rust van een pittige fietstocht of verkenning door het glooiende Velzeke. In de buurt vind je fijne restaurants, wat de streek het ontdekken waard maakt. Hier kan je er even zorgeloos tussenuit zijn.

Boek zelf je verblijf

Reserveer snel jouw kamer via de website van B&B het Muntershof. Daar krijg je een voorsmaakje van je verblijf en vind je alle informatie over prijzen, beschikbaarheden en faciliteiten op je kamer