B&B Stokerij Van Damme

B&B Stokerij Van Damme

Comfortabel overnachten op een unieke locatie

Oosterzele
Capaciteit
20 Personen
Straat + huisnummer
ISSEGEM 2
9860 Oosterzele
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 362 50 25
Link

De streek rond het kleine dorpje Balegem is bekend voor zijn molens, glooiende landschappen, kathedralen en stadhuizen uit geelgrijze zandsteen. De Balegemse jenever is bij uitstek dé trots van het dorp. Die wordt gemaakt in Stokerij Van Damme, een familiebedrijf dat al zeven generaties lang zelf het graan voor de jenever verbouwt. Bij hun vierhoekshoeve en veeboerderij vind je ook een bed & breakfast met zes kamers en een gezellig koffiehuis. 

Logeren in een vierkantshoeve

Een vleugel van de oude vierkantshoeve werd omgebouwd tot gastenverblijf. De kamers zijn stijlvol gerenoveerd met alle comfort. Er zijn in totaal zeven gastenkamers: vijf voor twee personen, een éénpersoonskamer en een gezinskamer. 

StokerijVanDamme_Slaapkamer.jpg
StokeriVanDamme_Slaapkamer_Uitzicht.jpg
Slaapkamer in B&B Stokerij Van Damme in Oosterzele

Zalig ontbijten

Ontbijt wordt elke dag geserveerd in een ruime, lichte ontbijtruimte waar de zon je ’s ochtends verwelkomt. Bereid je voor op een uitgebreid buffetje, tot in de kleinste details verzorgd en met grote goesting geserveerd. Een eitje erbij, een lokaal gemaakt confituurtje of nog een extra sterke koffie om de dag goed te beginnen? Jij vraagt, de uitbaters draaien – met de glimlach én de lekkerste producten die er in de buurt te vinden zijn.

De hoeve en stokerij

De familie Lampaert zorgt voor heel wat bedrijvigheid op de boerderij. Er is zowel akkerbouw als veeteelt. Restproducten van het graan voor de jenever dienen als voer voor de dieren en hun mest maakt het akkerland vruchtbaar: een kringloopsysteem dat ervoor zorgt dat elke stap van het proces ter plaatse kan gebeuren.

Een jenevertje, iemand?

Hier vind je de laatste warme stokerij van de Benelux. Die is zo uniek dat de originele stookinstallatie als erfgoed beschermd is. Je kan er de zes stappen van het ambachtelijke stookproces van dichtbij aanschouwen. Malen, weken, gisten, stoken, rijpen en versnijden: als je hier buiten komt, mag je jezelf gerust een jeneverkenner noemen.

Nadat je ook geproefd hebt natuurlijk! De zogenaamde kroonprins van de Balegemse jenevers is de gelauwerde O’de Flandre graanjenever van 41%. Andere opties zijn de jonge graanjenever van 31% en de oude, karaktervolle graanjenever van 51%. Alle ingrediënten komen van eigen bodem en die authenticiteit smaak je.

StokerijVanDamme.jpg
StokerijVanDamme2.jpg
In de voormalige stal van de boerderij is nu een gezellig koffiehuis ingericht met winkel.

Balegemse koffie

In een voormalige stal van de boerderij is er nu een gezellig koffiehuis ingericht met winkel. Ga er voor een kopje geurige Balegemse koffie, een heerlijke advocaat of een pittig glaasje jenever. Ook vers gebak en huisgemaakte ijscoupes staan op de kaart. En het beste: je koopt er ook een fles om mee te nemen naar huis.

De hoeve heeft verder ook een sfeervolle ontmoetingsruimte, die bijvoorbeeld kan dienen voor een vergadering of bijeenkomst op een unieke locatie. Deze zaal heeft een capaciteit van 60 personen aan tafels of 80 in receptieformule. Er is een goed uitgeruste keuken.

Fietsen door de Zwalmstreek

Je verblijft op tien kilometer van de mooie Zwalmstreek, waar je prachtige wandelingen en fietstochten maakt. Hier slingert de Zwalmbeek door glooiende landschappen, langs kleine en pittoreske dorpjes. Een geweldige omgeving om de innerlijke fietskampioen eens van de ketting te laten. Of om je wandelpassie helemaal te botvieren.

Maar fietsfans komen ook dichterbij al aan hun trekken met onder andere de Rodeland bicycle trails en de Balegemse zandsteenroutes. Op 25 minuten (20km) sta je al in het centrum van het historische Gent, een hotspot voor foodies.

Een unieke must

Logeren in een familiebedrijf dat generaties teruggaat? Een geweldig idee, dat écht geworteld is in onze Belgische bodem. Het is dan ook niet te verbazen dat de labels die aan de hoeve zijn toegekend talloos zijn: Handmade in Belgium, Recht van bij de boer, Open Monument, Beschermde geografische aanduiding, …

De inspanningen die hier worden geleverd én het resultaat dat hier wordt neergezet, wordt door iedereen erkend en gewaardeerd. Kortom, dit is een unieke, authentieke must-visit voor jou en je gezinnetje.

Eigenares Stokerij Van Damme in Balegem
Hier wordt voor jou met veel liefde de tafel gedekt.

Kom zelf logeren!

Zalig fietsen in de Vlaamse Ardennen, comfortabel overnachten in een authentieke accommodatie én heerlijk genieten van voortreffelijke culinaire ontdekkinkjes. Kom zelf ervaren hoe het voelt om te logeren in een familiebedrijf met een rijk verhaal. Boek snel jouw overnachting via de website van het verblijf. Bekijk de prijzen en beschikbaarheden