B&B Onderweg

B&B Onderweg

Logeren bij de Geuzen

Horebeke
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
Broekestraat 44
9667 Horebeke
E-mail
Telefoonnummer
0468198304
Link

B&B Onderweg is niet alleen een gezellige Bed & Breakfast met enthousiaste uitbaters. Je logeert hier ook in een stukje geschiedenis: het landelijke Horebeke omvat de oudste Protestantse gemeente van België.

Tweepersoons of Kingsize?

B&B Onderweg is een kleinschalige Bed & Breakfast met 3 kamers, twee met een tweepersoonsbed en één kingsize. Je hebt een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een douche, een koelkast, een waterkoker en een koffiezetapparaat. En uiteraard ook gratis (en snel!) internet.

Persoonlijke ontvangst

Wat is een B&B zonder persoonlijke touch? Mireille en Ivan zijn er trots op dat ze op een ongedwongen, rustige manier extra attent zijn voor al hun gasten. Van bij de ontvangst word je in de watten gelegd met een streekbiertje of een glaasje wijn. Zo kom je meteen tot rust en kun je ontspannen genieten van je verblijf. Wil je meer informatie over de streek en wat ze te bieden heeft? Vraag gerust! Ivan is zelf een enthousiast wandelaar (als in: regelmatig deelnemer aan de Dodentocht) en stippelt met plezier een aangepaste tocht voor je uit, met startpunt aan de B&B.

B&B Onderweg in Horebeke
De gezellige tuin met een prachtig vergezicht

Rust alom

Dé verborgen troef van de B&B zijn het gezellige terras en de tuin achteraan. Een oase van stilte en rust met een prachtig vergezicht over de velden en weiden van de Vlaamse Ardennen. Daardoor alleen al glijden de dagdagelijkse beslommeringen van je af. Of, bij koud weer: trek je terug in de gezellige loungeruimte binnenin.

Alles lokaal

We hadden het al vermeld: B&B Onderweg heeft heel wat lokale bieren in huis. Maar ook het ontbijt bestaat uit artisanale en bioproducten van lokale handelaars. Zo proef je eens een stukje kaas of ham uit de streek! En nu we toch culinair bezig zijn: in de onmiddellijke omgeving vind je verschillende sterrenrestaurants. Met onder meer de parel aan de Belgische kroon: het Hof van Cleve. De dorstigen laven kan ook. Authentieke dorpscafés als ‘t Hol van Pluto liggen vlakbij.

De Geuzenhoek

Zeker te bezoeken als je hier logeert is de Geuzenhoek in Korsele, een gehuchtje van Horebeke en de laatste protestantse enclave van Vlaanderen. Ze dateert al van 1550, overleefde de bloedige repressie van Alva en bestaat vandaag nog altijd. Je kuiert er over het stemmige kerkhof en door de smalle straatjes. De 150 jaar oude, gigantische treurwilg op het kerkdomein is een beschermd monument en een streling voor het oog. Ook het Protestants Museum De Geuzenhoek is een bezoekje waard.

Protestantse_Kerk_Geuzenhoek.jpg
Protestantse_Kerk.jpg
Abraham_Hans_Museum3.jpg
De Geuzenhoek

Stapschoen of klikpedaal?

Er bestaan weinig streken waar het zo aangenaam wandelen of fietsen is als de Vlaamse Ardennen. In de omgeving van de B&B vind je prachtige natuurgebieden als het Burreken, een biotoop voor bijzondere diersoorten als de vuursalamander en de eikelmuis. Of volg de Geuzenhoek wandelroute rond Korsele en Mater, met heel wat leuke restaurants en cafeetjes en af en toe een stevig klimmetje. Fietsers kunnen zich uitleven op de kasseien van de Haaghoek – trouwens ook een wandelroute die start aan de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Sint-Maria-Horebeke. Liever lui dan moe? Dan kun je zelfs een gegidste busrit boeken in het spoor van de Flandriens!
 

kasseien haaghoek.jpg
haaghoek.jpg
De Haaghoek

Vergeet de steden niet

Mag het ook bruisen? Met al die zalige rust zou je bijna vergeten dat Horebeke vlak bij een aantal boeiende cultuursteden ligt. Oudenaarde, Zottegem en Geraardsbergen liggen op een boogscheut, maar ook Gent en Kortrijk zijn een daguitstap waard.

Boek jouw retraite in het land van de Geus

Klaar om je helemaal te ontspannen in het hart van Horebeke? Dit is je kans! Prijzen en beschikbaarheden vind je hier