Een dagarrangement fietsen of wandelen

Een dagarrangement fietsen of wandelen

Lekker opladen

Op de stille wegen en verborgen paadjes in de Vlaamse Ardennen is de horeca niet dik gezaaid. Het risico bestaat bovendien dat hun openingsuren niet altijd even netjes gesynchroniseerd zijn met het ritme van jouw knorrende maag. Daarom zorgen twee landelijke B&B’s niet alleen voor uitgestippelde wandel- en elektrische fietsroutes maar ook voor lekker eten en drinken in een lekker gemakkelijk dagarrangement. 

IMG_7816.jpg
stillegenoegen.jpg

Mmm lekker wandelen

De Pas de deux tussen de Amberhoeve in Schorisse-Maarkedal en Het Stille Genoegen in Opbrakel is opgebouwd rond een wandeling die 14, 16 of 20 km lang is. Voor het vertrek kan je energie opdoen tijdens een heerlijk uitgebreid ontbijt. Onderweg kan je genieten van een lekker tweegangenmenu (exclusief dranken). Bij terugkeer kan je in De Amberhoeve opnieuw op krachten komen met huisgemaakte taart en koffie of thee.
 

De Amberhoeve in Schorisse
HetStilleGenoegen_Uitzicht.jpg

Happen, tappen en trappen

De fietsversie van 55 km voor elektrische tweewielers start in Het Stille Genoegen met een powerontbijt. Voor wie een elektrische fiets besteld heeft, wordt ondertussen de batterij ook nog even bijgevuld. Onderweg geniet je van een heerlijke lunch op een leuke plek (afhankelijk van de gekozen route). Na de lunch fiets je terug richting Amberhoeve voor huisgemaakt gebak met koffie of thee. Nadien kan je nog genieten van een heerlijk fris streekbiertje. De stroom die dan nog in de batterij zit, is voor de laatste kilometers richting vertrekpunt. 

Keuze uit 2 trajecten:

  • 1.0 Regio Vlaamse Ardennen - Pays De Collines 55km 
  • 2.0 Regio Vlaamse Ardennen - Zwalm én Scheldevallei 55 km
jaagpad_schelde_oudenaarde_2.jpg
Schelde in Gavere
Ellezelles-landshcap-2-david-samyn.jpg
Brasserie Quintine in Ellezelles

Check de beschikbare data

Beide dagarrangementen kosten 65 euro en kunnen aangevuld worden met bijvoorbeeld enkele overnachtingen of de huur van een elektrische fiets. 

Bekijk de beschikbare data en schrijf in

De Amberhoeve

De gastheer en- vrouw van B&B De Amberhoeve houden het bewust kleinschalig. Zo hebben ze alle ruimte en tijd om hun gasten uitgebreid in de bloemetjes te zetten. Hun twee gastenkamers dragen niet toevallig allebei de naam van een bloem. Ze passen perfect bij de schilderachtige setting die deze B&B zoveel karakter en eigenheid geeft. 

Het Stille Genoegen

Het Stille Genoegen, een B&B met vier karaktervolle kamers, balanceert op de taalgrens tussen de Vlaamse Ardennen en le Pays des Collines. En dat doet ze al van voor die grens er was. Tijdens de renovatie van de hoeve werd er nauwgezet op toegezien dat de harmonie tussen de traditionele en de nieuwe elementen niet verstoord werd.