Fietsen langs wielercafés

Fietsen langs wielercafés

42km sportief fietsen in de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen op hun mooist? Check dan zeker de Bidon Fietsroute. Een leuke, stevige tocht langsheen erfgoed, lekkere biertjes, geweldige landschappen en gezellige wielercafés. 

Goesting gekregen om de fiets op te wippen en dé koersregio van het land te doorkruisen? Kom met ons meedoen en zet de Bidon fietsroute in jouw agenda!

mattentaartDS.jpg
De échte Geraardsbergse mattentaarten

Ontdek de mooiste fietswegen van de Vlaamse Ardennen

Een sportieve fietstocht voor de hele familie langs mooie fietswegen en uitnodigende wielercafés? Kijk eens naar deze Bidon fietsroute. Deze knappe fietsroute van 42 kilometer vertrekt in Geraardsbergen. 

Zo’n 25 fietsknooppunten én een pak fijne indrukken later sta je terug voor de deur van Mattentaart Atelier in Geraardsbergen. Perfect, want je hebt ongetwijfeld razende honger gekregen van die trip op twee wielen. En de achtergebleven vrienden en familieleden lusten vast ook een mattentaartje of twee. Oh, vergeet ook de collega’s niet te voorzien van dit unieke lekkers!

Muur_DS.jpg
De legendarische Muur

Iconische fietsplekken en prestaties

Je bent Geraardsbergen nog niet uit of je wordt al getrakteerd op een van de iconische beelden uit de Ronde van Vlaanderen: de Kapelmuur, ofwel de Muur van Geraardsbergen. Wat een plek! 

Het zicht alleen al laat het hart van elke wielerfanaat een tikje harder slaan. De klim zelf misschien ook. Verwacht nog meer kuitenbijters onderweg, zoals bijvoorbeeld de Valkenberg of de Berendries. Geen betere manier om jezelf even Tom Boonen of Eddy Merckx te wanen.

bruggenhuis.jpg
Taverne Het Bruggenhuis aan de Dender

Straffe wielercafés en smakelijke plekken voor lekkerbekken

Af en toe een stop inlassen is een must. Zo geniet je extra lang van je fietstocht én van het lekkers dat je onderweg te proeven krijgt. Trek bijvoorbeeld even de remmen dicht bij Het Bruggenhuis in Overboelare. De setting is onovertroffen, in een oud schipperscafeetje aan het jaagpad langs de Dender.

't fameus verleden Everbeek
't fameus verleden Everbeek
Estaminet 't Fameus Verleden

Bezoek ’t Fameus Verleden

Even onovertroffen en uniek is ’t Fameus Verleden in Everbeek, een schitterend estaminetje waar dorpsbewoners en passanten al sinds 1902 een pintje komen pakken. Vroeger was dit een café – verfwinkel, vandaag is het een sfeervolle en lekkere stopplaats langs de Bidon fietsroute. Een hapje? Een drankje?  Wat een plek!

SAG057.JPG
Genieten van een mattentaartje

Zoals alleen de mama dat kan

Aanschuiven bij moeder aan tafel? Ook dat kan, bij Moeder Agnes in Brakel. Dit eetcafé op een familieboerderij verwelkomt je zowel voor ene snack als voor een uitgebreid diner. Hier is het heerlijk toeven op het terras en geniet je van moderne en originele gerechten vol van aroma en kleur.

hemelveerdegemDS.jpg

De Dender, erfgoed en een brouwerij tussendoor

Uiteraard brengt de Bidonroute je ook een stukje langs de prachtig meanderende Dender. Heerlijk fietsen in het groen en langs het water wordt afgewisseld met een resem erfgoed zoals kerken en kapellen en interessante dorpskernen en steden. 

Een fijne mix die – voor de bierliefhebbers – ook een rondleiding in een brouwerij op de planning heeft staan. Bij Brouwerij De Graal in Brakel krijg je (mits reservatie vooraf) een blik achter de schermen met een lekker biertje er bovenop!

gedichtmuurDS.jpg

Kom de Vlaamse Ardennen zelf beleven

De Vlaamse Ardennen per fiets verkennen? De Bidon fietsroute is een haalbare kaart voor de hele familie want de fietsknooppunten stapelen zich op. Je rijdt van knooppunt naar knooppunt met af en toe een sportieve uitdaging of klim, maar vooral langs prachtige paden en lekkere stopplaatsen. Lekker sportief, als het ware!

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Bidon fietsroute op Routen.be

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

SAG075.JPG

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Bidon fietsroute op Routen.be

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Knooppunt 80
9500 Geraardsbergen
Length
42,6 km
Time
2u 20m
Terrain
99% Verhard
Actions
Bekijk deze route