Boetiekhotel Horenbecca

Boetiekhotel Horenbecca

Ontspannen in Horebeke

Horebeke
Capaciteit
1 - 30 Personen
Straat + huisnummer
KERKPLEIN 11
9667 Horebeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 45 69 13
Link

Boetiekhotel Horenbecca ligt in Horebeke, een van de kleinste dorpjes van Vlaanderen. Rustiger kan haast niet, en toch is er in de onmiddellijke omgeving heel wat te doen. Nog los van de gezellige bistro en wellnessmogelijkheden in het hotelletje zelf.

Eindelijk ontspannen

De Vlaamse Ardennen staan bekend als een streek waar de natuur heerst en je nog echte rust en stilte kunt ervaren. Dat is zeker het geval in Horebeke, met ongeveer 2.000 inwoners een van de gemeenten met het kleinste aantal inwoners in België. Het charmante hotel Horenbecca zet volop in op die zo gewenste rust en stilte. En op hedendaags comfort – dat ook.

Horenbecca_Hotel1
In de gezellige bistro kan je lekker eten.

De betere bistronomie

De bistro van Horenbecca geeft je de hoogtepunten van de Belgische keuken: nostalgische klassiekers als balletjes in tomatensaus en stoverij, maar ook zeebaars of streekgerechten, zoals konijn gestoofd in het lokale Enamebier. Je zult hier niet met honger van tafel gaan! En op zomerse dagen kun je van al die heerlijkheden genieten op het tuinterras.

Protestantse_Kerk_Geuzenhoek.jpg
Geuzenhoek.jpg
Geuzenhoek

Roman en de Geus

Is er in de buurt iets te bezichtigen? Jazeker! In de Horebeekse wijk Korsele ligt de Geuzenhoek: de laatste protestantse enclave van Vlaanderen. Ze dateert al van 1550, overleefde de bloedige repressie van Alva en bestaat vandaag nog altijd. Je kuiert er over het stemmige kerkhof en door de smalle straatjes. De 150 jaar oude, gigantische treurwilg op het kerkdomein is een beschermd monument en een streling voor het oog.

Aan de andere kant van Horebeke, en zelfs nog dichterbij, ligt de allesbehalve calvinistische brouwerij Roman. Gesticht in 1545 en producent van gewaardeerde streekbieren als Adriaen Brouwer en het gezegende Ename abdijbier. Als je een bierliefhebber bent, kan een bezoek aan de brouwerij eigenlijk niet ontbreken. Ontdek het verhaal van Roman, ervaar het brouwproces en proef de passie voor bier!

Vlak bij het hotel ligt ook nog eens het sprookjesachtige natuurgebied 't Burreken. Zeker in het voorjaar is een wandeling daar de moeite waard. Je wordt er overdonderd door een bonte mozaïek van speenkruid, gele dovenetel, sneeuwklokjes, bosanemonen en hyacinten. Na een sprookjesachtige wandeling langs de bloemrijke bossen, de kabbelende beekjes en weides omzoomd met knotwilgen ben je weer helemaal zen. 

Burreken herfst.jpg
2-mannen-wandelen-door-het-burreken.jpg
Burreken

Met de fiets ...

Er bestaan weinig streken waar het zo aangenaam fietsen is als de Vlaamse Ardennen. En dan is het nabijgelegen Oudenaarde ook nog dé stad van de Ronde van Vlaanderen! In de buurt kun je de hellingen van de Vlaamse wielerklassiekers beklimmen: Foreest, Ganzeberg, Steenberg, Pottenberg, Leberg ... Koersliefhebbers kunnen zich hier volledig uitleven. Als je zelf geen stalen ros bij je hebt, kun je er in het hotel eentje huren

... Of de fat tire scooter?

Maar waarom zou een mens zich afbeulen op een fiets als je de beroemde heuvels van de Ronde ook met een stoere fat tire scooter kunt verkennen? Vergezichten zonder zweet: het heeft ook wel iets. De elektrische scooters die je bij Horenbecca kunt huren, zijn milieuvriendelijk en fluisterstil. Cruisen langs kronkelende wegen met je haren in de wind: het leven kan mooi zijn.

Vergeet de steden niet

Mag het ook bruisen? Met al die zalige rust zou je bijna vergeten dat Horebeke vlak bij een aantal boeiende cultuursteden ligt. Oudenaarde, Zottegem en Geraardsbergen liggen op een boogscheut, maar ook Gent en Kortrijk zijn een daguitstap waard. En, verrassend: het Waalse natuur- en dierenpark Pairi Daiza ligt op amper een half uurtje rijden.

Familie-fietst-bij-stadhuis-van-Oudenaarde.jpg
Markt Oudenaarde

Laat jezelf verwennen

En dan is het tijd voor wellness. Buiten op het dakterras van Horenbecca vind je een houten hottub en sauna. Binnen staat de stoomcabine klaar met de nodige geurige oliën en scrubs. Verwen jezelf en huur een privé-wellnessmoment waar je nog lang van zal nagenieten. Ook een massage behoort tot de mogelijkheden!

Horenbecca in Horebeke
Slaapkamer
Uitbater Horenbecca in Horebeke
Gastheer Luc

Wil je verblijven in een sympathiek hotel waar de klok net een tikje trager tikt dan elders? Rep je naar de website van Horenbecca voor info en prijzen!