Hotel 't Moriaanshoofd

Hotel 't Moriaanshoofd

Het fietshotel van Oudenaarde

Oudenaarde
Capaciteit
1 - 48 Personen
Straat + huisnummer
MORIAANSHOOFD 27
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 384 37 87
Reservation
Online boeken
Link

Ben je ook gek van fietsen en koers? Dan ben je vast kind aan huis in de Vlaamse Ardennen – toch dé bakermat van de legendarische wielerwedstrijden in ons land. Herkenbaar? Dan hebben we een adresje voor je dat je écht moet leren kennen.

Net buiten Oudenaarde: de perfecte plek voor fietsfans

Net buiten de stad Oudenaarde, langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen ligt het “Moriaanshoofd”. Dat het hier niet zomaar om een hotel gaat, word je al bij de eerste oogopslag duidelijk.

Achter de 400 jaar oude historische gevel ligt een oase van rust in mediterrane stijl, verborgen in een vier hectare grote parktuin. Een imposant gebouw is het, waarin je meteen binnen wilt stappen. Je komt dan ook terecht in een wereld die uniek is, vol comfort en fantastische vormgeving. Maar vooral: een wereld die van a tot z is afgestemd op de leefwereld van fietsers en wandelaars.

Waar profwielrenners thuis zijn

Zowel profwielrenners als wandelliefhebbers vinden de weg naar dit authentieke adres in de Vlaamse Ardennen. Er zijn 24 uiterst stille kamers in het hotel. Met inloopregendouches, digitale televisie, gratis wifi en zelfs hypoallergeen beddengoed kan je gerust stellen dat de kamers voorzien zijn van alle comfort.

Slaapkamer_Moriaanshoofd.jpg
Een hotelkamer in 't Moriaanshoofd in Oudenaarde

Een binnenplein om U tegen te zeggen

De kamers op de eerste verdieping kijken uit over het mediterrane binnenplein van het hotel of genieten van een vergezicht over de prachtige uitgestrekte tuinen. Mag het wat meer zijn? De acht Deluxe kamers op de gelijkvloerse verdieping zijn extra ruim en hebben een eigen privéterras met panoramisch zicht over de tuin en de vijver.

Ontbijtbuffet met cachet

‘s Ochtends word je verwacht in het historisch restaurantgedeelte van het hotel voor een uitgebreid ontbijtbuffet, inbegrepen in de prijs. Al plannen? Breng de receptie de avond voordien even op de hoogte en er wordt een handig ontbijtpakket voor je klaargemaakt. Ideaal om mee te nemen op je wandeling of bij je vertrek.

Bar_Moriaanshoofd.jpg
Restaurant_Moriaanshoofd.jpg
Restaurant van hotel 't Moriaanshoofd in Oudenaarde

Houtskoolgrill in haciëndastijl

Bekend tot in de wijde omtrek van het Moriaanshoofd zijn de twee restaurants van het hotel: The Country Grill en de Self-Grill Academy. Een knisperend open haardvuur doet je meteen welkom voelen in The Country Grill. Dat is het à la carte-restaurant waar vlees- en visgerechten met passie bereid worden op een centrale houtskoolgrill.

De rustieke sfeer en het originele interieur van het restaurant nemen je helemaal mee naar de wereld van de Argentijnse cowboys. Nog wat meer in die exotische sfeer komen? Waag je dan aan een stukje bizon, eland of zelfs krokodil op de grill. Que? Inderdaad ja, hier proef je de gekste en wildste gerechten – allemaal bereid volgens de regels van de kunst én boordevol smaak.

Daar krijg je niet genoeg van!

De naam van The Self-Grill Academy verraadt het al wat. In dit nieuwe restaurant ben je zelf de grillmaster! Elke tafel heeft een eigen ingebouwde houtskoolgrill. Na een woordje uitleg door de chef is het aan jou.

Bedien jezelf aan het onbeperkte buffet met vlees, vis, salades, pasta’s, rijst, aardappelen en alle mogelijke bijpassende sausjes om dan aan tafel samen te grillen. Een gezellige avond gegarandeerd.

Langs het parcours van De Ronde

Een hotel op deze ligging, dat moet wel fietsfanaten aantrekken. Heb je je eigen koersfiets mee? De met camerabewaking beveiligde ondergrondse fietsberging is de ultieme bescherming voor jouw stalen ros. Stap je bed uit en je kan meteen beginnen fietsen.

Het hotel ligt letterlijk langs het parcours van de de Ronde van Vlaanderen. Fiets thuis gelaten en heb je daar ondertussen spijt van? Bij Wheelpalace en Yoeto in Oudenaarde huur je zo een exemplaar. Een echte koersfiets huren? Ride Like a Pro, bij het Centrum Ronde van Vlaanderen, zorgt voor professionele koersfietsen en alle bijhorende accessoires.

Zet een stapje in de wereld!

Liever op stap? Met 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden is de Vlaamse Ardennen een echt wandelwalhalla. Toerisme Vlaamse Ardennen helpt je op weg om het bos door de bomen te blijven zien met tal van wandelroutes voor iedereen. Of trek er gewoon op uit, met de wandelknooppunten in de buurt stippel je makkelijk je eigen weg uit.

Fietsen én wandelen? Kan ook!

Check ook het fiets/wandelarrangement van Het Moriaanshoofd met twee overnachtingen in halfpension en uitgebreide info, fiets- en wandelkaarten om een weekend lang op ontdekking te gaan door de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Zijn de benen moe? Dan heeft 2CV&Co de ideale oplossing voor je klaar: huur een charmant 2pk’tje voor een nostalgisch ritje door Vlaanderens mooiste landschap.

MarktOudenaarde_DavidSamyn2.jpg
Het is gezellig vertoeven op de Markt van Oudenaarde

Het ideale verwenweekend

Zin in een weekend pure verwennerij met verrukkelijk eten in een rustige omgeving? Zoek niet verder dan het Moriaanshoofd. Geniet van de magisch mooie vergezichten vanuit je kamer, trek er zelf op uit met de fiets of te voet. Het pittoreske Mullem ligt vlakbij en enkele kilometers verder sta je al in het historische centrum van wielerstad Oudenaarde.

Verwen jezelf, boek nu

Tijd om de Vlaamse Ardennen van hun mooiste kant te zien? Dan moét je verblijven in een hotel dat klasse koppelt aan schoonheid, stijl, karakter en comfort. En dat vind je allemaal bij Moriaanshoofd, hét fietshotel van de streek. Kom snel naar Oudenaarde en verken de regio te voet of met de fiets. Surf nu naar de website van het verblijf om de prijzen en beschikbaarheden te raadplegen. Tot binnenkort!