Wandelen langs het Kordaalbos

Wandelen langs het Kordaalbos

Ontspannend wandelen in Nokere

De Vlaamse Ardennen zijn nu eenmaal een perfecte parel voor iedereen die graag al wandelend tot rust komt in de glooiende natuur. Maar er zit meer verscholen in deze prachtig streek dan je denkt. Trek je wandelschoenen aan, stippel jezelf een zalige wandelroute uit en ga op tocht. Oh wacht, we hebben hier al een onvergetelijk wandeltripje voor je klaargestoomd. Da’s toevallig! Kan je meteen vertrekken!

Nokere (Kordaalwandelroute) (68).JPG

6 km lang pareltjes ontdekken

Zin in een wandeling die niet al te lang duurt en je een perfecte mix voorschotelt van natuur, cultuur en een prachtige pittoreske dorpskern aan de rand van de Vlaamse Ardennen? Gevonden! 

De Kordaal wandelroute in Nokere voldoet helemaal aan je wensenlijstje. En we zijn er zelfs redelijk zeker van dat – als je straks aan het eind van die 6 km Kordaal wandelroute komt – je zal zeggen dat de wandeling je verwachtingen nog heeft overtroffen!

Nokereberg.JPG
Nokereberg

Nokereberg: ontmoetingsplaats voor Laag- en Middenbelgië

De Kordaalwandeling loopt pal over de Nokereberg, een steile kasseistrook en de scheiding tussen Laag- en Middenbelgië. Maar scheiding klinkt zo streng, dus wij houden het liever op ontmoetingsplaats. 

Waar de Nokereberg ook een ontmoetingsplaats voor is, is voor wielerliefhebbers. Dit is een van de kasseistroken waar Ronde van Vlaanderen-fanaten reikhalzend naar uitkijken. Tijdens je Kordaalwandeling, stap je dus letterlijk in de voetsporen van een flink pak wielerlegendes. Of moeten we zeggen: in de pedaalsporen van de iconen van de koers?

Nokere (Kordaalwandelroute) (17) (bos).JPG
Kordaalbos

Een logische passage: het Kordaalbos

Het is onvermijdelijk: de Kordaal wandeling passeert – hoe kan het ook anders – door het Kordaalbos. Dit natuurgebied van 3ha langs de Kordaalbeek is een grot van Aladin voor vogelliefhebbers. 

Echt waar, dit stukje natuur is een groene oase vol vochtminnende planten waar net geen eindeloze reeks vogels op afkomt. Hier is het genieten voor vogels én wandelaars!

kasteel Casier Nokere
Kasteel Casier
kasteel de Bonneval, Nokere
Kasteel de Bonneval

Een dosis grandeur: twee kastelen

Een beetje kasteel zorgt al snel voor de nodige pracht en praal. Twee kastelen in één klap, dat doet daar natuurlijk nog eens een schepje bovenop. Kom zelf de twee mooiste kastelen uit de regio ontdekken tijdens je Kordaalwandeling. Jammer genoeg kan je de kastelen niet bezoeken, maar ze zijn een erg leuke bonus langs deze wandelroute. Je passeert eerst langs Kasteel Casier, ook wel het Kasteel van Nokere genoemd. Dit classicistisch waterkasteel uit 1727 staat op de lijst van beschermde erfgoederen en laat je genieten van schitterende tuinen met verschillende vijvers.

Het Kasteel de Bonneval – ook beschermd erfgoed – ligt net iets verderop. Dit kasteel is gekend als het ‘Nieuw kasteel’ omdat het gegroeid is uit het jachtpaviljoen dat deel uitmaakte van het bos van Kasteel Casier.

Nokere (14).JPG
Brasserie Tanderus

Een frisse pint en een zak chips? Of creatieve suggesties?

Dat je van al dat wandelen honger krijgt! Gelukkig vind je in het dorp een paar échte toppers waar je terecht kan voor een natje en een droogje. In Het Landhuys bijvoorbeeld serveren Dominiek en Annelies dagverse creatieve suggesties volgens het seizoen in een stijlvol kader. 

Liever gewoon een pint met een zak chips? In Café het Handelshuis bedienen ze je op je wenken! En bij Brasserie Tanderus kan je heerlijk tafelen in een unieke setting in een oude maalderij.

uitzicht Nokere
zicht op Nokere dorp
kerk Nokere
Kerk van Nokere

Kom proeven van de Vlaamse Ardennen

Wie zei ook alweer dat wandelen saai was? We dagen je uit, kom de Kordaal wandelroute ontdekken! En duik in één klap in de mooiste gebouwtjes, wegeltjes, kerkjes, kasteeltjes én cafeetjes van deze bruisende streek.

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Kordaal wandelroute op Routen.be

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

Kordaalbos.jpg
kordaalwandelroute.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Kordaal wandelroute op Routen.be

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Nokeredorpstraat
9771 Nokere
Length
6,3 km
Time
1u 15m
Terrain
66% Verhard
Actions
Bekijk deze route