Ontdek Ronse met kinderen

Ontdek Ronse met kinderen

(ook voor volwassenen)

Een dagje Ronse met de kinderen? Topideetje! Maar voor we van start gaan met onze ronde van Ronse, nog even dit: wist je dat je in Hoeve De Schapenkop dé B&B op maat van je kinderen vindt? 

De grote omheinde tuin, de speelhoek, de ruime familiekamers, de diertjes die je samen met de kindjes kan voederen… Deze B&B is het geknipte adresje voor jouw kindertrip naar Ronse. We zeggen het maar...

DeSchapenkop_Ronse.jpg
Hoeve De Schapenkop, de B&B op maat van kinderen

Rondje Ronse met de kinderen: start!

Klaar? Ok, dan. Ronse is écht een stadje op kindermaat. Ronse is de voorbije jaren flink opgeknapt, dat merk je meteen. Neem dus gerust je tijd om het stadje te ontdekken met je kinderen. Er is voldoende groen en je vindt vast een gezellige taverne om je kleine sprinkhanen te trakteren op een stukje taart.

Muziekbos: Ronse ruist en roffelt tegelijk

Als het op superleuke bossen aankomt, is het Muziekbos niet te kloppen. Speelplekken, klauterboomstammen, prachtige bomen… Probeer zeker de vernieuwde Muziekbos wandelroute uit, amusement voor het hele gezin. En kom zalig tot rust op de sinnenbanken.
 
Nog niet uitgewandeld en geen zin om al naar huis te gaan? Geen nood, het Mijnwerkerspad is een wandeling waar zelfs de allerkleinsten zich goed bij voelen. De wandeling is namelijk 100% buggy-proof én volledig autovrij! Bolderkarren, kinderbeentjes én rolwagens denderen er lustig op door.

Kleine tip: wandel in één klap ook even door naar de IJsmolenhoeve, voor een lekkere warme pannenkoek. Kan niet beter, toch?

Muziekbos_DavidSamyn.jpg
Avontuur_IJsmolenhoeve.jpg
Ga op avontuur in het Muziekbos en wandel door naar de Ijsmolenhoeve

Cultuurbengels? Ook die zijn hier helemaal thuis

Zijn je kindjes al iets groter en willen ze zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van de stad? De historische Hoge Mote herbergt een gloednieuw belevingscentrum inclusief panoramatoren van waarop je de hele streek kan bewonderen. 
 
De Sint-Hermesbasiliek is ook een bezoekje waard. Waag je aan een bezoekje aan de crypte en probeer het spannende, creepy cryptespel. Maar ook de oude textielfabrieken en prachtige art-decohuizen op het Mouroitplein doen mondjes openvallen van verbazing. Je leert trouwens alles over de boeiende textielgeschiedenis van Ronse in het MUST, het lokale textielmuseum.

Sint-Hermes.jpg
HogeMoteRonse.jpg
MUST_Ronse4.jpg
Snuif de cultuur in Ronse op samen met je kroost

Eten en drinken voor iedereen!

Zoals we al zeiden, is een stukje taart op z’n tijd een echte MUST (heb je ‘m?). Als je toe bent aan een zoetje, een lunch of een kindergerecht, spring dan zeker ook eens binnen bij De Passage. Deze gerestaureerde kerk doet tegenwoordig dienst als foodtempel. Een aanrader voor jong en oud.
 
Heb je de smaak te pakken en wil je – wie weet ook eens zonder kinderen – de lokale horeca ontdekken? Pik dan je Smaakkaart op bij Toerisme Ronse. Die vind je trouwens in het volledig vernieuwde infokantoor.