Thuiskomen op de flanken van de Koppenberg

Thuiskomen op de flanken van de Koppenberg

Maak kennis met de uitbaters van Vakantiewoning Koppenherberg

Dimitri Pedalar
Auteur

Dimitri Desender

De naam verraadt al veel en op de flanken van de Koppenberg ligt inderdaad een vakantiewoning. Een plek die alle comfort biedt voor fietsers tijdens een verblijf in de Vlaamse Ardennen. Een unieke plek die rust ademt en uitkijkt over de omliggende akkerlanden. Dit is thuiskomen met een blik op oneindig.

DSC_2712-4.jpg
Het prachtige uitzicht brengt je onmiddellijk tot rust

Gastheer en gastvrouw met passie voor de fiets

Het verhaal schrijft bijna als een sprookje. Christophe en Aurelie vinden elkaar op de fiets. Het is de sport die hen bij elkaar brengt. Het is ook de fiets die hen langsheen het huis voert dat later zal herreizen als de Koppenherberg. Het is ook die passie voor sport die Christophe en Aurelie willen schenken aan hun gasten. Als geen ander kennen ze de behoefte van comfort na een dag in het zadel. 
 

DSC_3043-2.jpg
Aurélie en Christophe hebben een passie voor de fiets

Hoe het begon

Wanneer Aurelie & Christophe het huis ontdekken - bij een toevallige passage en een bijbehorende plaspauze - is de tuin overwoekerd met bramen en metershoge hagen. De verwilderde aanblik belet hen er niet toe om het potentieel van deze prachtige plek te zien. Het huis staat te koop en het idee van de Koppenherberg wordt op dat moment geboren. 

“Het is dankzij de toevalligheid van een plaspauze dat we de plek hebben ontdekt. Zo zie je maar dat de fiets in staat is je lot te bepalen.”
— Aurelie Lampaert
 

DSC_2515-2.jpg
Vakantiewoning KoppenHerberg in Oudenaarde
Op het terras kan je samen genieten van het landschap

Het uitzicht

De grootste troef hoef je niet ver te zoeken: het uitzicht. De glooiingen in het landschap zorgen ervoor dat de ligging van de Koppenherberg de perfectie benadert. Je ogen kunnen kilometers ver kijken over de Vlaamse Ardennen. Terwijl de zon je speelt doorheen het gebladerte van de oude eik, kan je op het terras genieten van het mooiste wat een uitzicht je kan schenken. Dit lijkt België niet, en de rust die het met zich meebrengt na een dag op de fiets is verbluffend. 
 

KoppenHerberg buitenaanzicht
DSC_3015.jpg
DSC_3040.jpg

Passanten 

De enige passagemogelijkheid is een slingerend wegje waar amper auto's op passeren. Het zijn vooral fietsers en wandelaars die met steelse blikken meekijken over het omliggende landschap. Ook grote wielerwedstrijden passeren hier. Het zweet van Merckx, Boonen, ... ligt hier nog op de flanken. Een extra troef zeg maar. De glaspartij van de leefruimte laat je toe om ook binnen mee te genieten van het spel van de zonnestralen die doorheen de wolken speelt. 

“Het zweet van Merckx, Boonen, ... ligt hier nog op de flanken.”
— Christophe Impens

 

DSC_2471-3.jpg
DSC_2499.jpg
DSC_2554.jpg
De vakantiewoning heeft alles om lekker te relaxen na je fietstocht

Douches, buitendouche en ... jawel de sauna

Als je vaak sport, weet je ook wat een sporter nodig heeft. En dan vertaalt comfort zich in talrijke douchemogelijkheden. Zo kan je in groep makkelijk met minstens 5 mensen tegelijk douchen. Zonder dat we - eerder voor de durvers - de ijskoude buitendouche meerekenen. Om het genot van comfort nog wat de hoogte in te stuwen is er een sauna in de tuin, waarbij je de laatste spatjes stress van je af kan zweten. Om je later op de avond te koesteren in de zetel met de gezelligheid van de gashaard op de achtergrond.

“Een buitendouche nemen, na een heerlijke hete sauna, met zicht op dit landschap. Daar kan een mens al eens stil van worden.”
Dimitri Desender

DSC_2676-2.jpg
DSC_2449-3.jpg
KoppenHerberg eettafel
KoppenHerberg slaapkamer
KoppenHerberg slaapkamer (2)

Koers & tijdschriften

De koers leeft hier letterlijk op de flanken van de Koppenberg. Maar ook binnenin: elke slaapkamer draagt als thema een helling uit de buurt. Aan de buitenzijde zien we het naambordje en aan de binnenzijde zien we eenzelfde bordje met hellingsgraad en lengte van de helling. Om het helemaal af te maken is er een levensgroot beeld te zien van die helling gefotografeerd door landschapsfotograaf Bart Heirweg. Verder zijn er magazines en boeken te vinden die je helemaal meenemen in de verhalen van de koers. Ook ons favoriete magazine Bahamontas staat fier op de boekenplak te wachten om gelezen te worden.

Waar wij van genoten hebben

Voor ons is de Koppenherberg de perfecte plek waar heel veel samenvalt. De Koppenherberg heeft vooral de ruimte om te kunnen genieten op en naast de fiets. De ligging is uitstekend. Aan comfort geen gebrek. Eigenlijk is het een soort instapklaar droomhuis, waar je een fris pintje opentrekt na een dikke rit op de fiets. Een plek die voelt als thuis maar dan met al die extra troeven.

Conclusie

Je kan hier met 15 personen overnachten in alle comfort. De perfecte uitvalsbasis om met een ruime groep vrienden of met een groot gezin de Vlaamse Ardennen te ontdekken. Wij kunnen vooral het uitzicht, comfort en de uitstekende ligging enorm waarderen. Je vertoeft hier in het hart van de Vlaamse Ardennen op een boogscheut van Oudenaarde. En vooraleer je de eerste stap binnen zet, weet je het eigenlijk al: hier kom ik terug.

Boek je verblijf in Koppenherberg en geniet van een echte fietsvakantie in de Vlaamse Ardennen.

 

Dimitri Pedalar

Dimitri Desender

Liefhebber van geweldige concepten. Creatieve strateeg bij maneuver. Founding vader van vaderklap, pedaleur du charme bij pedalar.cc en co-eigenaar van angaar.be