Streek Grote Routepaden

Streek Grote Routepaden

Een uitdagende wandeling voor échte stappers

De fameuze GR-paden stellen je uithoudingsvermogen stevig op de proef. Deze paden vind je in heel Europa terug, ze doorkruisen elke regio van uithoek tot uithoek én zijn minstens 100 kilometer lang. 

Elke streek heeft z’n GR-pad. En dus kan je ook in de Vlaamse Ardennen je beste wandelschoenen komen uittesten. Waar? Wel, overal. Want met een tocht van maar liefst 157 kilometer (!) laat je geen hoekje van deze prachtige streek onontdekt.

Kortekeer_Maarkedal_DavidSamyn2.jpg
Tijdens deze wandeling passeer je onder andere de Kortekeer in Maarkedal

Mis niks van de unieke charme van de Vlaamse Ardennen

Die valleien! Die vergezichten! Die typische, weelderige bossen die het landschap onder een deken van groen verstoppen! De Vlaamse Ardennen verrassen je telkens opnieuw. Achter elke bocht ligt een nieuwe ervaring op je te wachten. Hier heerst de natuur. De ongerepte landschappen worden geboetseerd door de elementen. En jij bent de bevoorrechte getuige van al dat moois. 

Wandel over bospaden en veldwegen. Snuif de iconische sfeer van de Ronde van Vlaanderen op terwijl je de legendarische hellingen opwandelt. En leer de sympathieke bewoners kennen terwijl je samen met hen geniet in één van de talloze dorpscafeetjes op je pad.

De Streek-GR-route: spring van dorp naar dorp

Om de tocht te starten – 157 kilometer, weet je nog! – rij je naar Oudenaarde. Hier start je Grand Tour van de Vlaamse Ardennen, eerst van de Koppenberg naar Kluisbergen, dan via Ronse naar Geraardsbergen. Daarna passeer je Sint-Lievens-Esse, vervolgens Rozebeke en Maarkedal om dan in Etikhove te belanden. 

Deze route is een tocht waar je maar best enkele dagen voor uittrekt. Daarom voorzien we met plezier enkele logeermogelijkheden die je langs de route tegenkomt. Boek op voorhand je kamers, zodat je er een fantastische B&B-tocht van kan maken! De ideale getaway voor twee – of net dé activiteit voor de vriendengroep.

Koppenberg_DavidSamyn.jpg
Kluisbergen_DavidSamyn.jpg
Van de Koppenberg ga je verder naar Kluisbergen

Streek-GR in de Vlaamse Ardennen: de B&B’s op je tocht

-    B&B Muzieklo in Ronse
Nette, origineel ingerichte kamers. Een prachtige wellnessruimte waarin je heerlijk kan ontspannen en een ontbijt dat je energie geeft om je volgende etappe te trotseren. Een warme, enthousiaste gastvrouw maakt het geheel af!

-    B&B De Groene Weg in Brakel
Verblijf in een pittoreske vierkanthoeve, omringd door een boomgaard en uitgestrekte weilanden. De 4 ruime kamers kijken uit op de binnenkoer en zijn naturel ingericht. Hier ademt alles rustieke schoonheid. Deze B&B is in perfecte harmonie met zijn omgeving. Hou je van wat meer avontuur, overnacht dan in één van de pods.

-    Camping De Gavers in Geraardsbergen
De tent opslaan of een trekkershutje huren? Op Camping De Gavers biedt je de nodige faciliteiten en accommodaties om weer wat energie bij te tanken. Op warme dagen kan je een koele plons nemen in de recreatieplas. Er is ook een speeltuin én een sportterrein voorzien.

-    B&B Den Ahthayet in Geraardsbergen
Deze piekfijn gerestaureerde hoeve – gebouwd in 1875 – herbert 3 uiterst ruime en comfortabele kamers. Hier kan smullen van een uitgebreid ontbijt, maar ook lekker dineren op eenvoudige vraag. Guy en Cecile heten je van harte welkom en omringen je met de beste zorgen.

-    B&B De Kollebloem in Herzele
De Kollebloem is niet alleen een B&B. Het is ook een volwaardige biodynamische boerderij! Er zijn twee kamers waaruit je kan kiezen. Voorzien van alle comfort, natuurlijk. ’s Avonds ontspan je op het terras of op de binnenkoer. En als je wilt, mag je natuurlijk ook de dieren op het erf gaan bekijken.

-    B&B Bosbaar in Kluisbergen
Op slechts 25 kilometer van Kortrijk vind je Bosbaar, een moderne en supergezellige B&B waar je ondergedompeld wordt in een unieke sfeer. Verbroeder aan de bar, leer elkaar kennen in de gemeenschappelijke ruimte – of trek je terug op je comfortabele kamer. Hier kom je altijd een beetje thuis…