4x lekker eten & drinken bij een bos

4x lekker eten & drinken bij een bos

maak eerst een flinke herfstwandeling

In de herfst zijn de bossen van de Vlaamse Ardennen op hun mooist. De kleurenpracht van de bladeren, een zacht briesje in je haren … en na de wandeling een hapje of een drankje vlakbij. Deze 4 horecagelegenheden liggen zo goed als in het bos!

Getuigenheuvels_HR-44.jpg
getuigenheuvels_hr-43.jpg
Hotond_sporthotel_café.jpg
hotondbos_kleiner.jpg

1.    Café Hotond – Hotondbos (Kluisbergen)

Het Hotond Café is misschien hét wielercafé van de Vlaamse Ardennen, en de concurrentie is groot. Het café ligt op het hoogste punt van Oost-Vlaanderen, vlak bij het Hotondbos. Het gezellige terras biedt een weids uitzicht over de omgeving. Wil je het nog weidser? Beklim dan de Hotondmolen die onderdeel is van de brasserie. De 18de-eeuwse stenen grondzeiler werd in 1945 ontmanteld en is intussen omgebouwd tot uitkijktoren. Een stenen oriëntatietafel maakt je wegwijs in de omgeving. Voor de eters en de slapers ligt er naast het café een grill en een hotel.

Vlak bij het Hotondbos, open op zaterdag en zondag van 10 tot 22 uur.

Wandelen: de wandelroute Op het dak van de Vlaamse Ardennen

bosbaar5.jpg
600_0700-Edit.jpg
rusten wandelaars Kluisbos_0.jpg
Kluisbos Kluisbergen (1).jpg

2.    BosbĀĀr – Kluisbos (Kluisbergen)

Midden in het Kluisbos, het grootste bos van de Vlaamse Ardennen, word je verwend in BosbĀĀr, op de plek waar ten tijde van Karel De Grote de vierschaar stond. Het terras van de BosbĀĀr zit in het weekend telkens weer bomvol, zowel in de zomer als in de winter. Proef de overheerlijke taarten, versnaperingen, drankjes, hartige snacks en borrelhapjes. Of maak kennis met de aaibare ezels Perrier en Vittel, die je kunt meenemen op een deugddoende boswandeling. Onder het motto Dromen tussen Bomen kun je hier ook overnachten. 

Midden in het Kluisbos, open op zaterdag en brugdagen van 12 tot 18 uur, op zon- en feestdagen van 11 tot 18 uur en tijdens vakanties van woensdag tot vrijdag van 14 tot 18 uur.

Wandelen: Kluisbosroute 

Header Raspaillebos Geraardsbergen David Samyn.jpg
Raspaillebos Geraardsbergen David Samyn.jpg

3. Woodcafé – Raspaillebos (Geraardsbergen)

Het Woodcafé ligt op de top van de Bosberg. Jarenlang was dit de scherprechter van de Ronde van Vlaanderen, nu van de Omloop het Nieuwsblad. Het contrast tussen de duizenden fans tijdens de wielerhoogdagen en het prachtige Raspaillebos is groot. Met 5 uitgestippelde wandelroutes op het programma – goed voor een kleine 20 kilometer wandelplezier – én onvergetelijke mountainbiketochten in de omgeving.

Het café heeft een tijdje leeggestaan maar is onlangs volledige opgefrist. Het is in de eerste plaats een brasserie waar je gewoon iets kan komen drinken, maar er staan ook pasta’s, sharing food of pannenkoeken op het menu. Bij mooi weer kun je terecht op het terras vooraan en er is een speeltuin voor de kindjes.

Vlak bij het Raspaillebos, open van woensdag tot zondag vanaf 11 uur. Keuken van 12 tot 21 uur.

Wandelen: Tussen Helix en Bosberg wandelroute

de_zandvlooi.jpg
boom.jpg
20170912_113547.jpg

4. De Zandvlooi – Lozerbos (Kruisem)

De Zandvlooi is een etablissement met geschiedenis, en een echt familiebedrijf bovendien. Het café was in 1850 een piepklein huisje waar precies één tafel en vier stoelen in pasten. Vier generaties en heel wat verbouwingen later is het met zijn krulbolpistes een begrip in Kruisem en omstreken. Ook al voor de alom bekende verse pannenkoeken, snacks en het fabelachtige aanbod van bieren. En natuurlijk ook voor het prachtige Lozerbos, bijzonder populair bij wandelaars, fietsers en ruiters, vol eiken, beuken en populieren.

Aan de rand van het Lozerbos, open op maandag van 10 tot 18 uur, donderdag en vrijdag van 10 tot 24 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 1 uur.

 

Verken de bossen van Vlaanderen

Zin gekregen om de bossen van de Vlaamse Ardennen te ontdekken? Dit zijn de drie bekendste.