The Outsider in Oudenaarde

Actief en uitdagend
The Outsider in Oudenaarde

Let’s go outside and play aan de Donkvijver

Oudenaarde
Straat + huisnummer
Donkstraat 50
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 20 70 30
Link

Stilzitten, da’s niks voor jou. Jij slingert liever aan een touwenparcours op grote hoogte. Of je legt bij voorkeur een death ride af die je aan duizelingwekkende snelheid naar de begane grond brengt. Of misschien kruip je liever de waterski’s op, klauter je een klimtoren van 16 meter hoog op – of drink je gewoon liever een lekker drankje met vrienden op een rooftopterras. Alles wordt mogelijk wanneer je aanklopt bij The Outsider in Oudenaarde, dé plek voor avonturiers. Klaar voor? Tuurlijk wel!

Touwenparcours_Outsider.jpg
Het touwenparcours van the Outsider in Oudenaarde

The Outsider: avontuur met grote A

Je merkt het al: als je houdt van adrenaline, zit je hier helemaal op je plek. Aan de Donkvijver vind je de 7 Summits van The Outsider. Een paradijs op aarde voor iedereen die een boontje heeft voor avontuur en buitensport. Hier tref je vriendengroepen, families en bedrijvengroepen die even uit hun comfortzone willen stappen, het onbekende avontuur in. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Op een steenworp van het centrum van Oudenaarde stap je een wereld binnen waarin niets nog gewoon is. 

Je stapelt de ene uitdaging op de andere grensverleggende activiteit. Tot je ’s avonds moe maar voldaan weer huiswaarts keert – of niet. Want je kan gerust je vermoeide lijf te rusten leggen in het Moerashuis op de site. Even verderop vind je ook nog een opeenstapeling van Thuisbuizen, een unieke manier om te overnachten – in een rioleringspijp! Niet meteen wat je noemt Hilton-comfort, maar het is wel een onvergetelijke manier om de nacht door te brengen. Je spierspanning kan je zo herleiden tot nul, terwijl je fantastische herinneringen opbouwt met de hele groep.

Terras_The_Outsider.jpg
Na inspanning hoort ontspanning op het terras

Outdoor activiteiten: wat te doen?

Wat te doen is misschien de foute vraag – er is immers méér dan genoeg te beleven. Jij moet alleen bepalen welke activiteit je eerst zal aanvatten. Suis van een schrikwekkende hoogte aan een rotvaart naar beneden aan de kabelbaan van de death ride. Doe een moerastocht en zie dat je je evenwicht niet verliest – of je kan meteen naar de douches trekken.

Hou je het liever proper? Ontdek dan het onbewoonde eiland in het midden van het Donkmeer, enkel te bereiken via kajak. Voor de echte zenuwslopende inspanning, beklim je natuurlijk de Blue Diamond in het midden van het park. Deze 16 meter hoge klimtoren – inclusief spinnenweb vol touwen en trappen – is de eyecatcher van The Outsider. Als je liever de kicks opzoekt in het water, kan je de borst alvast nat maken. Kruip de waterski’s op, hijs jezelf op een wakeboard of leef je uit in het Cablepark!

Wakeboard_Donkvijverjpg.jpg
Trek je waterski's aan en ga wakeboarden

The Outsider met kinderen

Kom je met de kids richting Oudenaarde? Dan hoor je vast graag dat je in The Outsider ook enkele uitdagingen vindt die jongens en meisje vanaf 6 jaar kunnen bedwingen. Denk maar aan het blotevoetenpad of het speleoparcours. Ook mensen met een beperking zijn van harte welkom. Er zijn verschillende activiteiten voorzien voor rolstoelgebruikers.

Ben je aan het einde van je Latijn na zo’n sportdagje in de buitenlucht? Ach, je vindt vast nog wel een tweede adem om het levendige Oudenaarde te ontdekken. Volg zeker de 48 uur in Oudenaarde Wandelroute. Die leidt je langs de mooiste plekjes van de stad.

Klimmen_The_Outsider.jpg
Ook mensen met een beperking kunnen klimmen

Kom langs als je durft!

Verleg je grenzen en geniet voluit van knotsgekke uitdagingen en adembenemende belevenissen. Boek jouw activiteit bij The Outsider vandaag nog!