B&B en vakantiewoning De Kollebloem

B&B en vakantiewoning De Kollebloem

Omgebouwde boerderij in Herzele

Herzele
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
DOORNSTRAAT 30
9550 Herzele
E-mail
Telefoonnummer
+32 54 34 36 82
Link

De Kollebloem is een plek zoals er weinig anderen zijn, niet ver van steden zoals Aalst, Ninove of Zottegem. Hier snuif je zuivere lucht op, een deugddoende boost voor je gezondheid. De vruchtbare grond van de Denderstreek is de basis van alle werk in deze natuurvriendelijke onderneming. De gemeenschap van de hoeve wil zorgen voor de aarde en met open ogen kijken naar de eindeloze diversiteit van het leven. 

Logeren op een bio boerderij in Herzele

Verwonderd en bewonderend beleef je als bezoeker aan de boerderij meteen een unieke levenswijze en een filosofie. Biologisch-dynamische landbouw wil op een andere manier bewust met het land bezig zijn. De dorpsboerderij is bovendien ook klantgericht, klantondersteunend én klantgedragen. Je beseft al snel dat je bent aangekomen op een geweldige plek. 

Bezoeken, feesten en logeren

De Kollebloem is een eiland van rust, maar staat open voor jou en iedereen die interesse heeft voor wat de natuur te bieden heeft. Zo zijn er de boederijbezoeken die groepen onderdompelen in een onvergetelijke ervaring van kijken, luisteren, proeven en doen. Je kunt mee dansen op de seizoensfeesten en ook experimenteren met verse streekeigen groenten tijdens kooklessen. 

Je kan ook simpelweg reserveren voor de gastentafels op aanvraag. De Kollebloem verzorgt dan een uitgebreid menu op basis van seizoensgebonden biologische en vegetarische ingrediënten van topkwaliteit. Koppel er zeker een verblijf aan in de B&B. Geniet van vakantie, rust, ruimte en aandacht op de boerderij. Twee sfeervolle kamers en een studio staan garant voor een ontspannend verblijf op de Kollebloem. Je wordt er verwend.

Slaapkamer_DeKollebloem.jpg
Woonkamer_DeKollebloem.jpg
De studio en kamers van de Kollebloem staan garant voor een rustgevend verblijf

Van het veld naar jouw keuken

In De Kollebloem werk je samen aan een dynamisch proces van voortdurende vernieuwing: nieuwe teelten, geschikte variëteiten, lokale rassen door bedrijfseigen zaadteelt … Breng gerust je boodschappentas mee. Want in de hoevewinkel vind je een uitgebreid assortiment biologische en biodynamische producten. Zowel groenten en fruit als droogwaren, maar ook boeken en folders over biologische voeding, landbouw en wandelingen in de buurt. Nieuw is de kersverse webshop om veilig winkelen voor iedereen mogelijk te maken!

Neem na je verblijf een van de kraakverse biologische groentepakketten mee. Die zijn met veel liefde geteeld en vinden de kortste weg van het veld naar je keuken. Ook brood, fruit, biokaas en fruitsappen kan je er kopen. En zelfs schoonheidsproducten en een unieke cadeaumand met producten van De Kollebloem. Nieuw zijn de huisbereide diepvriesmaaltijden. Je leest er alles over in de wekelijkse nieuwsbrief “Akkerweetje”.

DeKollebloem_DavidStockman2.jpg
Na je verblijf in de Kollebloem kan je verse groenten meenemen naar huis

Ooit al gehoord van een Biobelevingspakket ?

Deze formule dompelt je helemaal onder in het leven op de boerderij. Als je hiervoor kiest in de Bed & Breakfast, staat er een volledig pakket met ingrediënten en recepten voor je klaar. Zo kan je tijdens je verblijf zelf de lekkerste gerechten tevoorschijn toveren met het beste uit het biodynamische aanbod. 

Daarbij word je op weg geholpen door ervaren specialisten en leuke aangepaste recepten. Je geniet van een uitgebreid ontbijt en twee superverse biodynamische maaltijden, waaraan je zelf hebt meegewerkt. Zo geraak je al kokkerellend vertrouwd met de specifieke keuken en haar filosofie. Na het diner kan genieten van een wandeling over de velden. De Yurt – oorspronkelijk een ‘Mongoolse nomadentent’ is een aangename ronde ruimte die ook gebruikt wordt voor vergaderingen, vormingsactiviteiten en lezingen.

Ontbijt_DeKollebloem.jpg
Tijdens het ontbijt alleen het beste uit het biodynamische aanbod

Een Kollebloem-ervaring neem je mee voor het leven

De gasten en klanten van De Kollebloem vertellen enthousiast over hun hartverwarmende kennismaking met het project. Ze genoten van de oase van rust en voelden tegelijk de kracht en de dynamiek van de bedrijvigheid op de hoeve. 

Misschien wil ook jij wel terugkeren naar waar het leven eigenlijk om draait: authenticiteit, eerlijkheid en eenvoud. Op de hoeve ontdek je zowel de simpliciteit als de complexiteit van de natuur, waarvan we deel uitmaken. De onvoorstelbaar mooie omgeving van de boerderij ligt in het verlengde van hoe de mensen daar werken, voelen en denken. 
 

Boek jouw verblijf

Wil je een bezoek brengen aan de boerderij? Koppel er dan ineens een deugddoend verblijf aan in de gastenkamers of studio. Je vindt alle informatie op de website.