Wonderlijk wandelen in Maarkedal

Wonderlijk wandelen in Maarkedal

Hier, in het hart van de Vlaamse Ardennen, kan je eindeloos verdwalen in de prachtige natuur. Ontdek lieflijke dorpjes – maar ook onverwachte schatten in het landschap. 

Trek je stoute schoenen aan. Ga op pad en beleef de wonderlijke omgeving rond Maarkedal. Een pure parel in de Vlaamse Ardennen, waar je van de ene verrassing in de andere tuimelt.

Wandelen met een +

Er zijn zo van die plekken die je hart sneller doen slaan. Omdat ze zo’n fascinerende rust uitstralen, met mist die laag over de velden hangt. Maar ook omdat alles er mogelijk lijkt, in de mysterieuze bossen en achter de zachte heuvels. Maarkedal is zo’n plek.
 
Deze streek vormt het gedroomde decor voor de Z+ Wandelroute. 5 kunstenaars plantten een uniek werk in het landschap. Soms opvallend, soms verborgen. Je ontdekt ze op je eigen tempo en kijkt met andere ogen naar de omgeving rond je.

Deze wandelroute bestaat uit 2 lussen, goed voor 7,5 en 4,5 km wandelen langs trage wegen, tussen de velden, met magnifieke vergezichten en zalige plekjes... 

  • Vertrekpunten: Kerkem, Visvijvers Nukerke of Louise-Marie
  • Afstand: 4,5 km, 7,5 km of 12 km
  • Parcours: verharde en onverharde wegen
  • Bewegwijzering: via de knooppunten van het wandelnetwerk 'Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen'
  • Pdf downloaden
Z+ zitobjecten in Maarkedal
De Z+ zitobjecten in Maarkedal kom je tegen tijdens de Z+ wandelroute
De Z+ wandelroute in Maarkedal
Ontdek de omgeving door dit object

Dralen, dwalen en verdwalen

Soms moet je de grens over om de beseffen hoe mooi het thuis is, zegt men wel eens. Wel, de Dwaallicht wandelroute leidt je zonder fout de taalgrens over, dwars door het Bos ter Rijst en het Brakelbos. Majestueuze bomen houden je gezelschap, terwijl jij helemaal tot rust komt in de rijke natuur.
 
Het Brakelbos barst van de geheimen. De streek kent dan ook tal van verhalen en legendes, de ene al geheimzinniger dan de andere. Vroeger gaven de dwaallichten – tragische zielen van rusteloze doden – de weg aan. Vandaag volg je gelukkig gewoon de Dwaallichtroute.

Brakelbos_DavidSamyn.jpg
De majestueuze bomen houden je gezelschap tijdens een wandeling door het bos

De bronnen van het Burreken

Natuurgebied het Burreken brengt al het mooie van de Vlaamse Ardennen op je pad. De glooiende heuvels, de vruchtbare akkers en de pittoreske dorpjes die als dauw in de velden liggen: ze passeren allemaal de revue.
 
Deze nieuwe wandelroute is een aaneenschakeling van talloze wandelpaden. Verken de volledige 't Burreken wandelroute en word één met het fabuleuze landschap. Of doe slechts een deeltje ervan. En geniet in meerdere keren. 

Burreken2.jpg
Burreken3.jpg
Het fabuleuze landschap van het natuurgebied 't Burreken

Tip: authentiek tafelen en warm overnachten

Wanneer je nood hebt aan herbronning, boek dan je tafel bij Les Soeurs Louise. Dit authentieke restaurant serveert je bijzonder smakelijke en verse gerechten, met de grill als specialiteit. 
 
Wil je even uitrusten – of simpelweg de tijd bewaren om van het prachtige avond- en ochtendlicht te genieten? Boek dan je overnachting bij een een gastvrije B&B zoals de Amberhoeve. Wil je wat meer privacy of reis in je in groep, check dan zeker vakantiehoeve 't Bosgat en vakantiewoning Bellovisto.