Kerst in de Vlaamse Ardennen

Kerst in de Vlaamse Ardennen

Sfeervolle vakantietips

’t Is the season to be jolly! En waar kan je de kerstsfeer beter opsnuiven dan in de Vlaamse Ardennen? Betoverende natuurwandelingen, een streepje wellness en meer: dit zijn onze tips.

reuzen_kluisbos.jpg
20200202 - Vlaamse Ardennen - 045.jpg
20200202 - Vlaamse Ardennen - 046.jpg
In de winter hult het Kluisbos zich in stilte.

1. Trek eropuit

Trek naar buiten voor de mooiste wandelingen van Vlaanderen en ontdek berijmde weiden, fluisterstille bossen en wie weet een prachtig sneeuwlandschap onder de winterzon. Je voelt onmiddellijk de energie door je aderen vloeien. Aan het einde van je tocht wacht een gezellig haardvuur in een leuk café of restaurant. Deze 4 gevarieerde winterwandelingen hebben we voor jou geselecteerd.

1.png
Samen met familie of vrienden beleef je een leuke tijd op De Ijsmolenhoeve.

2. Winterpret in De IJsmolenhoeve

De IJsmolenhoeve, een pareltje uit de vijftiende eeuw vlak bij het Muziekbos, omvat onder meer een kinderboerderij en een enorm avonturenpark waar je kunt boogschieten, paintballen of volksspelen ontdekken. In de winter zijn er extra activiteiten: sprookjesachtige winterwandelingen in het Muziekbos, een unieke icecarving-workshop, curling op synthetisch ijs en een vuurloop. Je kunt er bovendien de Viking in jezelf ontdekken op de bijlwerpstand. Ook de gerechten in de brasserie hebben een winters tintje gekregen, met een stevige raclette, fondue of tartiflette.

De_Casino1_david_samyn.jpg
Café In den Hengst Brakel
Café 't Hol Van Pluto in Zwalm
TOV_natuurpunt-14.jpg
Haal herinneringen op in de bruine kroegen van de Vlaamse Ardennen.

3. Warm op in een nostalgisch café

Cafeetjes waar de tijd lijkt stil te staan: ze lijken bijna uitgestorven maar in de Vlaamse Ardennen kun je ze nog vinden. Het interieur is een lust voor het oog, de bierkaart is vaak onovertroffen en de omgeving mag er zijn. In deze vijf nostalgische volkscafés kent gezelligheid geen tijd.

5.begeleidewandeling_pasar.jpg
1a.jpg
Maak tijd om samen een wandeling te maken.

4. Neem deel aan een begeleide wandeling

Op 27 december kun je de Vlaamse Ardennen ontdekken met een boeiende winterwandeling van vrijetijdsorganisatie Pasar. Je verkent het pittoreske Huise en omgeving, met een natuurpracht waar je stil van wordt. Achteraf kan je gezellig napraten in de bar van de wandelvereniging.

Wil je volledig tot rust komen? Dan is de meditatieve wandeling van Karen Coacht geknipt voor jou. Op 5 januari helpt Karen je om even uit de ratrace te stappen en op adem te komen. Al wandelend langs de Zwalm dompel je jezelf onder in de basis van mindfulness: je aandacht helemaal op het hier en nu concentreren. Een eenvoudige maaltijd in B&B De Notelaar is inbegrepen. Heb je na de wandeling zin om jezelf te trakteren op een namiddagje wellness in De Notelaar? Els en Bart stellen hun sauna, hamam, infraroodbanken, zwemvijver en buitendouche voor je open. Welke optie je ook verkiest, je keert als een ander mens huiswaarts.

4.png
5.png
3.png
Koop je eindejaarscadeautjes bij de lokale streekproductenwinkel.

5. Koop je eindejaarscadeautjes bij De Streekboetiek

De Streekboetiek in Sint-Lievens-Esse biedt een uniek assortiment streekproducten uit de meest smaakvolle regio van Vlaanderen. Je vindt er bijvoorbeeld pittige streekbiertjes, calvados van plaatselijke appelen, chocola, speculaas, koffie, rillettes en verrassingsmandjes met een assortiment van dat alles. Allemaal in een originele en unieke geschenkverpakking waar je blij van wordt.
 

Stel zelf een geschenkpakket op maat samen of geef je wensen door voor een pakket dat speciaal voor jou wordt samengesteld. De boetiek heeft een persoonlijke bezorgservice maar afhalen kan ook, zowel binnen de openingsuren als daarbuiten.