De Gavers

De Gavers

Toegankelijk logeren in de Vlaamse Ardennen

Ook voor mensen met een beperking : Provinciaal Domein De Gavers biedt toegankelijk logies

Vakantie voor iedereen: dat is het motto van provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. Ook voor mensen met een beperking dus. Een groot deel van het domein is toegankelijk, net als verschillende verblijven op het terrein: van jeugdherberg tot bungalow.

Keuze te over

Aan ontspanningsmogelijkheden geen gebrek in De Gavers, het 20 hectare grote provinciaal domein aan de voet van de Muur van Geraardsbergen. Ook voor mensen met een beperking: de wandel- en fietswegen zijn breed en vlak verhard. De cafetaria en het polyvalente sportterrein zijn vlot toegankelijk, net als het overdekte Gaverbad (met zwembadlift). In het sanitair blok bij het strand vind je twee aangepaste badkamers en in het centraal gebouw is er een aangepast toilet. Speeltuin, speelbos, wandel- en fietspaden, mountainbikeparcours zijn allemaal toegankelijk. 
 

TOV_Toegankelijk_toerisme_De_Gavers-1.jpg
TOV_Toegankelijk_toerisme_De_Gavers-11.jpg
Toegankelijke fietsroute De Gavers
De Gavers Geraardsbergen Johan Martens.jpg
De wandel- en fietswegen rond De Gavers zijn extra breed en vlak verhard

Voor iedereen

Ook aan personen met een niet-fysieke beperking is gedacht. Zo kunnen mensen met autisme gratis snoezelrugzakken verkrijgen. Honden (en dus zeker blindegeleidehonden) zijn toegelaten. In de hondenlosloopweide en hondenzwemzone kunnen ze vrij rondlopen.

Toegankelijke jeugdherberg

De Gavers zijn natuurlijk perfect voor een daguitstap, maar waarom het plezier niet verlengen? Er zijn verschillende logeermogelijkheden op het terrein zelf, allemaal (gedeeltelijk) toegankelijk. Jeugdherberg 't Schipken heeft verschillende toegankelijke kamers. 
 

Gavers_Jeugdherberg.jpg
Jeugdherberg 't Schipken

Camping...

De viersterrencamping van 15 hectare is er voor tenten, campingcars, caravans en mobilhomes. Alle plaatsen hebben een aansluiting op elektriciteit en aangepaste sanitaire voorzieningen liggen steeds vlakbij. 

Bell tent De Gavers in Geraardsbergen
Camping Gavers_TVA (1).png
Tipi De Gavers in Onkerzele
Gavers_Safaritent.jpg
Camping, tipi en safaritent

Coole bungalow...

Je vindt op het domein ook 10 bungalows waarvan er eentje volledig werd aangepast voor rolstoelgebruikers. Elke bungalow heeft een leefruimte, een badkamer en kitchenette. Ze zijn gelegen in een rustige hoek van het domein met een fantastisch zicht op de recreatievijver en de Dender. De perfecte setting voor een topverblijf in de Vlaamse Ardennen!

Of trekkershut?

Er zijn ook trekkershutten voor vier personen: kleine houten chalets met bedden, een tafel met stoelen, minimale kookgelegenheid en verwarming. Hierbij maak je gebruik van de aangepaste sanitaire voorzieningen op de camping.
 

rolstoel.jpg
Bungalow De Gavers in Geraardsbergen
Er is een toegankelijke bungalow voor rolstoelgebruikers

Leuk tochtje

De rondvaarboot het Gaverveer is toegankelijk voor rolstoelen. Met het veer ontdek je De Gavers van op de vijver, met een rondvaart van zo’n 30 minuten. Zijn er verschillende rolstoelgebruikers in je groep? Reserveer dan even vooraf.

Ferme tocht

Nog een tip? De Gavers Fietsroute! Toegankelijk voor iedereen, ook wie met een aangepaste fiets rijdt. Er is een ontleenpunt voor aangepaste fietsen (inclusief een elektrische rolstoelplateaufiets) op het domein.

De Gavers Fietsroute biedt je een flinke fietstocht langs de zachtjes kabbelende Dender. Je start aan Idegem Sas met het pittoreske handbediende veerpontje en fietst al meteen de rustige natuur in: het Stiltegebied Dender-Mark. Dit 'monument van stilte' was het eerste stiltegebied in Vlaanderen: een plek waar rust centraal staat en waar je vooral natuurlijke geluiden hoort.

Andere hoogtepunten van de tocht zijn de 13de-eeuwse abdij van Beaupré, even buiten het dorpscentrum van Grimminge, en natuurlijk Geraardsbergen zelf. De stad staat bekend voor zijn 3 M's: Manneken-Pis (meer dan anderhalve eeuw ouder dan zijn Brusselse neefje), Mattentaarten en de Muur. 

Manneken Pis van Geraardsbergen
mattentaartDS.jpg
De Muur.jpg
De 3 M's van Geraardsbergen: Manneken-Pis, mattentaart en De Muur

Ontdek alles wat er te ontdekken valt!

Klaar voor een comfortabel en zorgeloos weekendje weg in de Vlaamse Ardennen? Rep je dan snel richting provinciaal domein De Gavers. Boek er in één klap ook een toffe overnachting, zodat je tijd genoeg hebt om alle mogelijkheden van dit heerlijke domein te ontdekken. Surf naar De Gavers voor meer info over activiteiten, prijzen en beschikbaarheden.

Meer info