Jeugdherberg 't Schipken

Jeugdherberg 't Schipken

Budgetvriendelijk logeren voor groepen vanaf 15 personen

Een leuke vakantie hoeft niet altijd duur te zijn. Jeugdherberg ‘t Schipken hanteert prijzen voor de kleine beurs en ligt in een van de meest rustige, groene en waterrijke hoekjes van provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. Afwisseling troef: hier kan het hele gezin volop genieten!

’t Schipken is een comfortabele jeugdherberg tussen de oevers van de Dender en de Poelaertplas op het provinciaal domein. Als je het niet breed hebt, kun je hier voor een zacht prijsje logeren. Let wel op: je kan hier enkel terecht met groepen van meer dan 15 personen. En het aantal activiteiten is zo goed als eindeloos.

Jeugdherberg 't Schipken in Geraardsbergen
Jeugdherberg 't Schipken in Geraardsbergen

Plaats genoeg

‘t Schipken bestaat uit 2 locaties: De Reiger en De Kikker. De Reiger is een charmante omgebouwde 17de-eeuwse hoeve. Je hebt er 42 bedden verdeeld over verschillende slaapzalen: 1 kamer voor 2 personen (toegankelijk voor mensen met een beperking), 1 kamer voor 4 personen, 3 slaapzolders voor respectievelijk 6, 8 en 10 personen en 1 slaapzaal voor 12 personen. De charme van weleer werd er gecombineerd met een degelijk uitgeruste keuken en comfortabel, gemeenschappelijk sanitair.

In De Kikker, het modernere deel van de jeugdherberg, kunnen 62 personen overnachten. Er zijn 2 slaapkamers voor 5 personen (toegankelijk voor mensen met een beperking), 6 slaapkamers voor 6 personen en 2 kamers voor 8 personen. Elke kamer beschikt over een eigen douche, lavabo en toilet. Ook hier kan je gebruikmaken van een modern uitgeruste keuken. Heb je daar geen zin in dan verzorgt de Jeugdherberg graag je maaltijden. Een ontbijt, lunchpakket, broodmaaltijd, pasta, quiches en warme maaltijden: het kan allemaal.
 

Keuken Jeugdlogies 't Schipken in Geraardsbergen
De modern uitgeruste keuken

Makkelijk bereikbaar

De Gavers zijn makkelijk te bereiken met de auto maar ook met het openbaar vervoer. Je neemt de trein naar Geraardsbergen en daarna bus 76 richting Zandbergen, tot aan halte Provinciaal Domein De Gavers. Zo simpel is het.

Voor de kleine portemonnee

En de prijzen? Die zijn bijzonder zacht. Kinderen jonger dan 3 logeren gratis, tot 12 jaar betaal je (minimum) 17,85 euro per dag en daarna vanaf 22,9 euro per dag (voor jaarleden).

Bell tent De Gavers in Geraardsbergen
Tent op camping De Gavers in Geraardsbergen

Camping...

De viersterrencamping van 15 hectare is er voor tenten, campingcars, caravans en mobilhomes. Alle plaatsen hebben een aansluiting op elektriciteit en aangepaste sanitaire voorzieningen liggen steeds vlakbij. 

Glaming

Hou je van kamperen, maar mag het wat luxueuzer? Dan zijn de safaritenten of tipi’s iets voor jou! Ze zijn volledig ingericht voor vier personen. Er zijn twee slaapkamers, een zitruimte met keukenblok en een terras. Voor het sanitair zijn er de voorzieningen op de camping vlakbij.
Je kan er ook gebruik maken van de coco sweet caravans en de bell tenten. 

Provinciaal_domein_De_Gavers-10.jpg
Provinciaal Domein De Gavers

Sport, spel en ontspanning

De Gavers zijn voor iedereen vrij toegankelijk met gratis toegang. En de meeste activiteiten zijn gewoon gratis. Er is een speeltuin en een speelbos, wandel- en fietsgelegenheid à volonté, een mountainbikeparcours, doe-opdrachten voor de kleintjes en een openluchtfitness. Ook vissen op de kleine vijver is gratis, net als de interactieve DJ-set fono: verbind je gsm met de draaitafel en maak er een feestje van! Nog gratis is de buitenbeentjes wandeling, het knuppelpad en het speelbos (dit laatste ligt vlakbij de jeugdherberg).

Schijnt het zonnetje, dan spring je zalig in de zwemvijver of rust je uit op het strand. De speeltuin daagt de kids met gemak uit. En als ze dat beu zijn, sjouw je ze mee richting gocarts, minifietsjes, trampoline en steps. Slecht weer? Plons dan samen in zwembad Het Gaversbad of je gaat voor een potje lasershooten. Fun verzekerd voor de hele familie!

Ook leuk: een tochtje met een roeiboot, pedalo of waterfiets. Er zijn zelfs kajaks, surfbikes, watersteps, Canadese kano’s en surfboards! En als dat nog niet genoeg is, kan je met z’n allen basketballen, voetballen, volleyballen, muurkaatsen, pingpongen, badmintonnen of tennissen.

 

Strand De Gavers in Geraardsbergen
Minigolf de Gavers in Geraardsbergen
Boogschieten De Gavers Geraardsbergen.jpg
Picknick De Gavers in Geraardsbergen
Muurklimmen kind De Gavers Geraardsbergen.jpg
Tal van activiteiten zijn mogelijk

Voor jou uitgekiend

Je merkt het: hier heb je zoveel activiteiten dat je door bomen het bos niet meer ziet. Een geheimtip zijn 3 activiteiten die je tegen een voordeeltarief kunt boeken via de organisatie Iedereen verdient vakantie. Je kunt op het domein fietsen huren voor 2 euro per 2 uur. Met het Gaverveer ontdek je De Gavers van op de vijver. Een rondvaart duurt zo’n 30 minuten en kost 1,5 euro per persoon. En als kers op de taart: de reusachtige minigolf op een terrein van 4000 m², met 18 unieke banen. Ook al voor 1,5 euro per persoon.

Als je logeert in de Gavers mag je tijdens de reguliere openingstijden gratis naar het strand en in het Gaversbad kunnen volwassenen aan voordeeltarief naar binnen. Ook een fiets huren kan goedkoper als je bij ons overnacht.

Raspaillebos_DavidSamyn4.jpg
Het Raspaillebos

In de buurt

Je ziet het: je hoeft De Gavers niet buiten te komen om een prachtige vakantie te hebben. Maar ook in de omgeving vind je interessante activiteiten. Zoals de 5 uitgestippelde wandelroutes én onvergetelijke mountainbiketochten in en rond het Raspaillebos. Een magistraal woud op de flanken van de Bosberg. Of stap de prachtige wandelroute Langs Gavers en Nuchten van start tot finish uit. De eerste lus van deze stevige tocht leidt je langs de mooiste plekjes van het provinciaal domein. Het tweede gedeelte stuurt je langs de Dender naar een van de knapste natuurgebieden van de streek: De Nuchten, midden in het stiltegebied Dender-Mark. Een unieke belevenis. Op het 28 vierkante kilometer grote domein hoor je niets anders dan natuurlijke geluiden. 

Een andere wandeling in het stiltegebied is de tussen Helix en Bosberg wandelroute. Hierbij kom je voorbij het Vlaams kennis- en vormingscentrum voor natuur en milieu De Helix. Het natuureducatief centrum ligt aan de voet van de Bosberg, aan de rand van een bossencomplex gevormd door het Moerbekebos, het Karkoolbos en het Raspaillebos. Zeker een bezoekje waard!
 

helix.jpg
De Helix in Geraardsbergen
Het Vlaams kennis- en vormingscentrum voor natuur en milieu De Helix

Reserveer je droomvakantie

Klaar voor een budgetvriendelijke vakantie met het hele gezin? Reserveer je verblijf in 't Schipken en maak er iets moois van! Alle info vind je hier.