Kajak op de Dender

Kajak op de Dender

Kanoweekend van Geraardsbergen naar Aalst

Wat is dat, vakantie? De dingen van een andere kant bekijken? Rustiger; op een tempo waar je anders nooit toe komt. Vrolijker; door volop kansen te grijpen om eens zot te doen en elkaar op een andere manier te leren kennen. Avontuurlijker; door dingen te doen die je niet gewoon bent. Natuurlijker; door in een omgeving te duiken waar je achter elke bocht verwonderd wordt door kleine en wonderlijke momenten. 

Als je het met alles eens bent, heb je ongetwijfeld je zwemvest al aan, want vanaf april kan je kanoën op de Dender!
 

foto.jpg
Ontdek de Dender met je kano

De natuur en het landschap overwinnen

Pasgeboren in het Waalse Ath steekt de Dender tussen Deux-Acren en Geraardsbergen de taalgrens over. Tegen de tijd dat het water aan het Bruggenhuis in Overboelare voorbijstroomt, is het een volwassen rivier geworden, ingebed in Vlaanderens Mooiste landschap. Ideaal om te verkennen dus. Dat kan te voet of met de fiets, via de trekwegen, maar een rivier zou geen rivier zijn mocht je er niet beter een keer op varen. Taverne Het Bruggenhuis is de vertrekplek voor wie een paar uurtjes het water op wil, maar ook voor wie er een heuse meerdaagse kanotrektocht van wil maken. 

De Dender heeft de voorbije decennia de kans gekregen om zich helemaal te herstellen van een zwaar industrieel verleden. Vandaag heeft de natuur gelukkig opnieuw de bovenhand genomen. Fauna en flora zijn daar danig mee opgezet en aarzelen dan ook niet om daar seizoen in, seizoen uit over een afstand van 65 km, tussen Geraardsbergen en Aalst mee te pronken. Hoe verleidelijk het water ook is, links en rechts kom je voorbij plekken en bezienswaardigheden waarvoor je voet aan wal moet zetten.
 

bruggenhuis.jpg
Het Bruggenhuis Geraardsbergen.jpg
Vanuit Taverne Het Bruggenhuis vertrek je met de kano

Voor even of voor een weekend

Je kan tweepersoonskano’s huren voor een, twee of drie uur. Maar ook een kanoweekend van twee of drie dagen behoort tot de mogelijkheden. Per persoon is een peddel voorzien (aja!) en een zwemvest (oja!). Per twee personen een kano (moeha!), één waterdichte ton (niet dat we vermoeden dat iets of iemand mogelijks wel eens nat zou kunnen worden) en één kanowagen om je boot comfortabel rond de sluizen mee te verplaatsen. Een kind tot tien jaar of een hond met zeebenen kan extra mee aan boord.

Huur je kano
 

Kajakken op de Dender.jpg
Kajakken Dender.jpg
Kajak Dender The Outsider.jpg
Huur een kajak voor even of voor een weekend

Kanoweekend

1.    Zowel kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen kunnen deelnemen. De weekends zijn zowel geschikt voor gedreven sportievelingen als voor beginnende avonturiers. Ook de hond kan mee. 
2.    Je kan zelf kiezen of je er een twee- of driedaagse van maakt. Je zorgt zelf voor overnachting en maaltijden. 
3.    Bekijk de kaart van het traject, met overnachtingsmogelijkheden, horeca, winkels, aanlegplaatsen, toeristische info …
4.    En de prijs? Verhuur van de boten en al het bijkomende materiaal (zwemvest peddel, kanowagen): 35 euro per persoon, per dag. Voor een extra kind (in dezelfde kano en zonder peddel) is de prijs 20 euro per dag.
5.    Vertrek op zaterdagochtend (tussen 9 en 10 uur) aan Het Bruggenhuis in Overboelare - Majoor Van Lierdelaan 50, 9500 Geraardsbergen. Voor groepen vanaf vijf kano’s die de tocht graag op een ander tijdstip doen, bekijken ze iedere aanvraag afzonderlijk.

Boek je kanoweekend
 

Download de kaart

In Geraardsbergen kan je overnachten bij:

•    Camping Provinciaal Domein De Gavers
•    B&B Den Ahthayet
•    B&B De Boskouter
•    B&B Gavershof
•    B&B Hakuna Matata

In Lierde kan je overnachten bij:

•    B&B Het Goudsbloempje