Kloosterstraat40

Kloosterstraat40

Slown Down @ Kloosterstraat40

Zottegem
Capaciteit
1 - 41 Personen
Straat + huisnummer
Kloosterstraat 40
9620 Zottegem
E-mail
Telefoonnummer
+32 486 13 11 77
Reservation
Online boeken
Link

Logies en ontmoetingsplek in de Vlaamse Ardennen

In de Kloosterstraat40 in Zottegem kom je tot rust in een voormalig klooster dat werd gerestaureerd en omgevormd tot een centrum voor opleidingen en trainingen. Er zijn meer dan 30 kamers, een bar, een lounge en een mooie tuin. Huur een fiets of ga wandelen en ontdek de mooie groene omgeving met zijn vele kastelen.

Ideaal voor meerdaagse opleidingen

De locatie biedt drie vergaderlokalen, een bar, lounge, tuin en meer dan 30 slaapkamers. De meeste kamers zijn voor één persoon. Maar er zijn ook kamers voor 2, 3 en 4 personen. Ideaal voor je bedrijfsevent, als je samengestelde groepen wilt ontvangen in alle comfort.

Elke kamer heeft een kledingkast, bureau, wifi en eigen badkamer met shampoo, tandpasta, douchegel, handdoeken, ... Elk vergaderlokaal beschikt over een witte muur, geschikt voor projecties. De uitgelezen plek voor al je presentaties, dus. Een beamer kan ter plaatse worden gehuurd of zelf worden meegebracht.

Kloosterstraat40.jpg
Het voormalig klooster werd omgevormd tot een centrum voor opleidingen en trainingen

Lekker genieten tijdens het ontbijt

Er wordt in een uitgebreid en verzorgd ontbijt voorzien. Voor groepen is er een ontbijtbuffet en de mogelijkheid om ook van een dagschotellunch en broodmaaltijd ‘s avonds te genieten. Zo kan jij je volledig concentreren op je cursus, teambuilding of event.

Er is een ruime gratis parking voor gasten en er werd zelfs gedacht aan buitenlandse gasten, met de mogelijkheid van een pendeldienst van en naar de luchthaven. Ook voor rolstoelgebruikers zijn er voorzieningen getroffen.
 

Guy en Isolde van Kloosterstraat40 in Zottegem
Guy en Isolde van Kloosterstraat40 staan in voor een warm welkom

Relax in de eigen bar en bib

Na een drukke cursusdag of boeiende excursie is het tijd om te ontspannen. Geniet na in de binnentuin of gezellige bar. Daar kan je iets drinken, tv kijken, een boek lenen uit de bibliotheek of je wagen aan een van de gezelschapsspelen.

Kloosterstraat40 (2).jpg
Na een drukke dag kan je ontspannen in de leefruimte van Kloosterstraat40

Op stap in de buurt

0p zo’n twee kilometer vind je ook de markt van Zottegem, met cafés en supermarkten binnen handbereik. 

Zottegem wordt ook wel de Egmontstad of de Poort van de Vlaamse Ardennen genoemd. Het voormalige stadhuis doet nu dienst als Infopunt voor toerisme en Centrum voor Streekgeschiedenis. Binnen ontdek je een prachtig schilderij van de onthoofding van Graaf Lamoraal van Egmont door de Spanjaarden. Aan de overkant vind je de Dekenale kerk, die sinds 2017 verfraaid wordt door een moderne glazen koepel. Die geeft toegang tot de grafkelder van Egmont en zijn echtgenote Sabina Van Beieren. Aan de stedelijke bibliotheek vind je het mooi gerenoveerde kasteel dat diende als hun buitenverblijf.

Ook de tuinen van het Domein Breyvelde of het Kasteel van Leeuwergem en het Archeocentrum Velzeke zijn zeker een bezoek waard.

Egmontkasteel_PhillipeMinnaert.jpg
Aan de bibliotheek vind je het Egmontkasteel van Zottegem

Een aantrekkelijk fiets- en wandelwalhalla

Je logeert hier aan de voet van de Vlaamse Ardennen. En wie Vlaamse Ardennen zegt, denkt ook aan fietsen. Niet alleen de legendarische Paddestraat en Berendries liggen hier in de buurt, maar ook De Muur van Geraardsbergen ligt binnen fietsbereik. In het Centrum Ronde Van Vlaanderen in het nabijgelegen Oudenaarde ontdek je alles over de wielergeschiedenis van de streek. Breng je eigen fiets mee of, als dat niet lukt, huur je er makkelijk één via het logies.

Ook voor wandelaars is dit het paradijs. De regio werd dan ook niet voor niets door Toerisme Oost-Vlaanderen omgedoopt tot “wandelwalhalla”. Met de nieuw aangelegde wandelknooppuntennetwerken Bronbossen en Zwalmvallei verken je makkelijk één van de mooiste streken van het land.

Bronbossen_DavidSamyn.jpg
Verken de Bronbossen in de buurt van Kloosterstraat40

Een rijke geschiedenis

Kloosterstraat40 is een gebouw met een rijke geschiedenis. De Zusters Dominicanessen van Zottegem maakten er twee jaar na de opbouw in 1906 hun hoofdklooster van.

“In 1906 nemen de zusters dominicanessen van Zottegem een klooster in opbouw over en noemen het ‘Sint-Dominicusgesticht’. Het wordt een ‘Godshuis’, ‘Weeshuis’ en ‘Rusthuis’ voor oudere dames. In 1907 wordt een lagere school opgericht, die uitgroeien tot een internaat en kolonie voor zwakke kinderen. In de hoedanigheid van Kinderopvangcentrum wordt in 1991, de school en de betrokken gebouwen doorgegeven aan de VZW ‘Den Boomgaard’ te Lierde. In juli 1997 verhuizen de zusters naar het nieuwe klooster in Brugge.”

De volkse interpretatie van hun naam, ‘domini canes’ of ‘trouwe viervoeters van de heer’, is aanwezig in het basreliëf aan de straatgevel. De zusters brachten het geheel tot bloei. Later kwam er een lagere school, weeshuis en internaat. Een unieke locatie dus!

Vandaag huisvest het complex een aantal gemeentelijke diensten en tal van organisaties die hier hun trainingsaanbod laat doorgaan. Verder kan je hier ook terecht voor babyborrels en communiefeesten, rouwmaaltijden, vergaderingen, infoavonden, kleine beurzen, het huren van ruimtes voor start-ups, …

kamer Kloosterstraat40 in Zottegem
kamer Kloosterstraat40 in Zottegem
Kom logeren in één van deze kamers.

Boek nu jouw verblijf

Wil je tijdens je vakantie in de Vlaamse Ardennen ook ontspannen in de pure eenvoud van Kloosterstraat40? In Kloosterstraat40 ontdek je de kunst van Lagom leven: niks teveel, van alles net genoeg. Geen grote luxe, maar de zo genietbare kleine dingen van het leven...

Of zoek je een plek om jouw bedrijfsevent of meeting te organiseren? Neem contact op met het verblijf voor meer informatie over de beschikbaarheden.