Hostel en jeugdherberg 't Schipken

Hostel en jeugdherberg 't Schipken

Een comfortabele jeugdherberg aan het Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen

Geraardsbergen
Capaciteit
1 - 62 Personen
Accessibility
Toegankelijkheidslabel A
Straat + huisnummer
KAMPSTRAAT 59
9500 Geraardsbergen
E-mail
Telefoonnummer
054416324
Link

Jeugdherberg ‘t Schipken ligt in een van de meest rustige, groene en waterrijke hoekjes van provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. Je duikt er onder de lakens in een charmante, omgebouwde 17de eeuwse hoeve of in een recenter en moderner aangebouwd gedeelte. Deze comfortabele jeugdherberg ligt tussen de oevers van de Dender en de Poelaertplas van het provinciaal domein en is uitermate geschikt voor scholen, families en vriendengroepen vanaf 15 personen.

 

De jeugdherberg bestaat uit 2 locaties: de reiger en de kikker.

‘De reiger’, gelegen in de oude hoeve, beschikt over 42 bedden verdeeld over verschillende slaapzalen: 1 kamer voor 2 personen (toegankelijk voor mensen met een beperking), 1 kamer voor 4 personen, 3 slaapzolders voor respectievelijk 6, 8 en 10 personen en 1 slaapzaal voor 12 personen. De charme van weleer werd er gecombineerd met een degelijk uitgeruste keuken en comfortabel, gemeenschappelijk sanitair.

Het modernere deel van de jeugdherberg kreeg ‘de kikker’ als naam. Hier kunnen 62 personen overnachten. Er zijn 2 slaapkamers voor 5 personen (toegankelijk voor mensen met een beperking), 6 slaapkamers voor 6 personen en 2 kamers voor 8 personen. Elke kamer beschikt over eigen sanitaire voorzieningen (douche, lavabo en toilet). Ook hier kan je gebruik maken van een modern uitgeruste keuken.

Op beide locaties kan je zelf jouw potje koken. Heb je daar geen zin in dan verzorgt de Jeugdherberg graag jouw maaltijd(en). Een ontbijt, lunchpakket, broodmaaltijd, pasta, quiches en warme maaltijden het kan allemaal.

Verder zijn er 2 containerklassen die je kan afhuren. De klassen zijn elk 9 op 6 meter groot, liggen vlakbij de jeugdherberg en kijken uit op een klein haventje. En sinds enkele jaren kunnen groepen, op het centrale deel van het domein, in de polyvalente zaal De Doos terecht om te sporten, te vergaderen en te feesten. Je kan er zelfs evenementen organiseren. Een combinatie met de aanpalende feestweide is een optie.

Tot slot kan je de ruime parking van de jeugdherberg je gratis gebruiken. ’s Nachts wordt deze zelfs afgesloten voor jou.

Keuken Jeugdlogies 't Schipken in Geraardsbergen
Jeugdherberg 't Schipken in Geraardsbergen
Jeugdherberg 't Schipken in Geraardsbergen
Keuken en slaapkamers van de jeugdherberg

Waterratten welkom

Wat wordt het vandaag? De recreatievijver of toch het zwembad? Ga je liever zonnen op het strand of kies je voor Het Gaversbad met waterpark? Aan keuze geen gebrek. Naast een 25-meterbad met zes banen is er ook een speelkreek met draaibad, instructiebad met beweegbare bodem, plons- en ploeterbad voor de kleinsten, buitenbad, waterglijbaan, waterval, massagewand en verschillende whirlpools en jetstreams. Je merkt het: als je ook maar een béétje van water houdt, zit je hier dagen goed!

Mag het ietsje rustiger zijn en is het tijd voor ontspanning? De volledig uitgeruste wellness heeft plek genoeg voor iedereen. Er zijn twee droge sauna’s, een vochtige sauna, stoombad, dompelbad, koude en warme douches, relaxruimte met kleine bar en buitenterras.

 

190724 De Gavers 030.jpg
Strand De Gavers in Geraardsbergen
de recreatievijver en strandzone

Eerst water, de rest komt later

Krijg je niet genoeg van het water? Maak een toertje in een roeiboot, een pedalo, een waterfiets of doe een volledige boottocht met rondvaartboot Het Gaverveer. Er zijn zelfs kajaks, surfbikes, watersteps, Canadese kano’s en surfborden!

Voor wie liever aan wal blijft: in de kleine vijver mag je vissen zonder vergunning. Om te vissen in de Poelaertplas kan je een visvergunning afhalen aan de receptie van de camping.

Wandelaars De Gavers in Geraardsbergen
Provinciaal_domein_De_Gavers-10.jpg
Provinciaal domein De Gavers 2 David Samyn.jpg
Ga wandelen rond het domein

Oneindig plezier

Genoeg gezwommen? Spelen maar! De speeltuin heeft een waaier aan spel- en klautermogelijkheden. Verblijfsgasten krijgen korting in het Gaverbad en kunnen gratis naar het strand. Probeer je kids maar eens bij te houden – wedden dat het je niét lukt!?

Ga voor een potje minigolf, kies voor go-carten, een parcours met minifietsjes of spring een gat in de lucht op de vijf ingebouwde trampolines.

Uren vol avonturen

Verder ontdek je De Gavers al lopend op de Finse piste of via de vele wandelroutes in en rond het domein. Je kan ook een fiets of mountainbike huren. Ben je in groep? Dan behoren ook lasershooten, klimmen of boogschieten tot de mogelijkheden. Lasershoot is ook mogelijk voor individuelen.

En als dat nog niet genoeg is, kan je met z’n allen basketballen, voetballen, volleyballen,  muurkaatsen, pingpongen, badmintonnen of tennissen. Dat je je hier niet gaat vervelen, staat vast!

Boogschieten_Gavers.jpg
Muurklimmen_Gavers.jpg
Minigolf de Gavers in Geraardsbergen
Boogschieten, minigolf en muurklimmen zijn alvast enkele van de vele activiteiten

Nog meer logiesmogelijkheden

Wist je dat je er in De Gavers nog meer overnachtingsmogelijkheden zijn? Op de camping sla je makkelijk zelf je tentje op, of je geeft er jouw caravan of mobilhome een plaatsje. En wie graag kampeert maar geen materiaal wil meesleuren kan terecht in de bungalows, trekkershutten of glampingopties. Slaapwel!