Vakantiewoning Huis Buizemont

Vakantiewoning Huis Buizemont
Geraardsbergen
Capaciteit
6 Personen
Straat + huisnummer
BUIZEMONTSTRAAT 94 bus A
9500 Geraardsbergen
E-mail
Telefoonnummer
0477940908
Link

Wil je echt tot rust komen, dan is Huis Buizemont de perfecte uitvalsbasis voor jouw vakantie. Dit pension in Geraardsbergen ligt in een van de hoeken van de Vlaamse Ardennen. Dat betekent rust en ruimte en volop de gelegenheid om deze mooie regio wandelend of per fiets te ontdekken.

Waar vind je Huis Buizemont?

Huis Buizemont ligt in het centrum van Geraardsbergen. Deze ligt op 150 meter van de markt, waardoor je binnen enkele tellen in het centrum staat. De winkels en restaurantjes zijn dus op loopafstand. Ook de afstand van het station tot Huis Buizemont is prima te voet af te leggen. Kom je per auto, dan kun je via de N42 Buizemont bereiken. De auto kan in de straat of op een nabijgelegen parkeerplaats geparkeerd worden. Heb je een fiets bij je, dan kan deze in de garage geplaatst worden. 

Gastvrouw VW Huis Buizemont in Geraardsbergen
Gastvrouw Marina
VW Huis Buizemont in Geraardsbergen

Voor hoeveel personen is Huis Buizemont geschikt?

In Huis Buizemont vind je 4 ruime kamers. Iedere kamer heeft zijn eigen douche, wastafel, toilet en tv met netflix. Er zijn 2 kamers met een dubbel bed en 2 kamers met enkele bedden. Deze bedden kunnen dubbel gemaakt worden. De keuken is royaal en er kan ook gebruik gemaakt worden van de gezellige living. 

Ontbijt

In Huis Buizemont  wordt geen ontbijt geserveerd. Maar de keuken is zeer uitgebreid en alles is aanwezig om een luxe ontbijt klaar te maken. Bij de plaatselijke bakker kun je heerlijke broodjes kopen. Bij mooi weer kun je op je gemak ontbijten op het terras. Geniet van de frisse buitenlucht en de plaatselijke specialiteiten.

VW Huis Buizemont in Geraardsbergen
VW Huis Buizemont in Geraardsbergen
VW Huis Buizemont in Geraardsbergen
Huis Buizemont
Vakanantiewoning Huis Buizemont in Geraardsbergen

De sfeer in Huis Buizemont

In Huis Buizemont geniet je van een relaxte sfeer. Gasten die hier eerder overnacht hebben geven aan dat de ligging ideaal is voor fietsers en dat het hier heerlijk rustig is. De gastvrouw is erg vriendelijk en de ontvangst is hartelijk. Een voordeel is ook dat de gemeenschappelijke ruimtes zeer ruim zijn. De kamers worden goed onderhouden en het is er erg schoon. Hygiëne staat hoog in het vaandel bij de eigenaren.

De rustige omgeving van Huis Buizemont

Huis Buizemont is te vinden in Geraardsbergen, een stadje in de Vlaamse Ardennen. Op de kaart gezien ligt Geraardsbergen ongeveer recht onder Aalst en Brussel op slechts 65 km afstand. Geraardsbergen zelf is een pittoresk stadje met allerlei mooie bezienswaardigheden. Het fraaie stadhuis is het middelpunt van de stad. Hier vind je een uniek schilderij van Het Laatste Oordeel. Verwacht je Manneken Pis alleen in Brussel, dan heb je het mis. Ook in Geraardsbergen staat namelijk een fontein met Manneken Pis, en wel onder de trappen van het stadhuis. Dit beeld zou nog een pak ouder zijn dan de Manneken Pis die je in Brussel ziet. Op 28 augustus is er jaarlijks een speciale processie, waarbij Manneken Pis aangekleed wordt en door de stad wordt getroond. In de omgeving van Geraardsbergen staan diverse kastelen, zoals kasteel van Boelare en kasteel de Lalaing. De meeste kastelen zijn familiebezit.

Manneken Pis van Geraardsbergen
Manneken Pis op de Markt van Geraardsbergen

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen zijn geliefd bij wandelaars en fietsers. Dat is natuurlijk niet voor niets. De natuur hier is uniek. Er zijn bijzondere bossen, waarvan de bekendste waarschijnlijk het Muziekbos is. Daarbij gaat het niet om de muziek die de bomen maken, maar om het vroegere woord ‘Muz’, waarmee de Kelten een moeras aanduiden. Van wilde boshyacinten in april en mei tot de kleine maagdenpalm: hier valt volop flora én fauna te ontdekken. Ook een aanrader is de Zwalmbeek wandelroute. Dit gedeelte van de Vlaamse Ardennen noemt men ook wel Klein Zwitserland. Ga jij ontdekken waarom dat zo is? Geraardsbergen wordt overigens niet alleen tot de Vlaamse Ardennen gerekend, maar ook tot de Denderstreek of Bloemenstreek.

Geraardsbergen_Nuchten-12.jpg
Natuurgebied De Nuchten

Wandelroutes en fietsroutes voor iedereen

In de Vlaamse Ardennen is er vermaak voor iedereen. Of je nu van fietsen of van wandelen houdt, graag een uitdaging aangaat of juist op je gemak wilt ontdekken. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er allerlei leuke routes in de buurt. Er zijn routes waarbij je in de absolute stilte wandelt, maar ook verrassende routes die vol leuke routebordjes staan voor de kleine avonturiers. Een vakantie voor jong en oud waarbij je helemaal tot jezelf kunt komen. Huis Buizemont is dan een prachtige uitvalsbasis.