Rijd in het spoor van de Flandriens

Ervaringen
Rijd in het spoor van de Flandriens

Ontdek de strafste verhalen uit De Ronde van Vlaanderen

Horebeke
Straat + huisnummer
Ommegangstraat 17
9667 Horebeke
E-mail
Telefoonnummer
0476 56 78 40
Link

Reis in het spoor van de Flandriens en (her)ontdek alle iconische taferelen uit de Ronde van Vlaanderen. Van de voet van de Koppenberg tot de oude Kwaremont, … je ziet het allemaal. Onderweg vertellen de gidsen je straffe rondeverhalen en trakteren je nadien op drinkbussen gevuld met lokale lekkernijen uit de Vlaamse Ardennen. Een unieke busrondleiding voor elke liefhebber van wielrennen!

Ronde van Vlaanderenstraat 1 Jelle Vermeersch.jpg
Ronde van Vlaanderenstraat 2 Jelle Vermeersch.jpg
Ronde van Vlaanderenstraat 3 Jelle Vermeersch.jpg

Straffe locaties en verhalen

Je rijdt langs de voet van de Koppenberg, de kop van de Patersberg, over de oude Kwaremont en de Taaienberg. Om de stemming erin te brengen, zing je samen met de groep minstens een paar keer  de bekendste kreet uit de reclamekaravaan: Rodania…

Onderweg vertellen de gidsen je straffe rondeverhalen zoals de vloek van Ronse, de mythe van de bult van Melden, koersen volgens Briek Schotte, het calorieverbruik van Cancellara… 

In de Ronde van Vlaanderenstaat breng je eerbetoon aan de helden op de fiets en aan Karel van Wijnendaele, die het schopte van flessenspoeler in een apotheek tot de man die de Vlaming leerde lezen…over de koers.

Een all-in ontdekking van de Vlaamse Ardennen

De Gidsen Vlaamse Ardennen Extra bieden altijd vele tikkeltjes meer aan. Ze houden even halt op het hoogste punt van Oost-Vlaanderen en leggen uit hoe de getuigenheuvels miljoenen jaren geleden zijn ontstaan, toen hier nog dinosaurussen in bikini lagen. Nu zijn de vuursalamander, de steenuil, de boshyacint, de knotwilg…verzot op Vlaanderens mooiste landschap.

Ze grabbelen ook in de folklore- en cultuurton van deze regio en verklappen je onder andere alles over de onenightstand van keizer Karel, ze bejubelen wandtapijtwevers, treuzelen langs art-decohuizen…

Tussen twee kuitenbijters tonen de gidsen je gedenkwaardige fragmenten uit de koers en halen ze hun drinkbussen boven. Die zijn gevuld met drankjes en snoepjes  die in de Vlaamse Ardennen werden gebrouwen, gestookt, gebakken en als streekproduct erkend zijn: bierbollen, lekkies, Borsbeekse speculoos, Ouwegemse fluitjes.

Paterberg Kluisbergen David Stockman.jpg
CRVV3.jpg
Koppenberg_DavidSamyn5.jpg

Praktische informatie

Adres: Ommegangstraat 17, 9667 - Horebeke

Website: www.gidsenvlaamseardennen.be

Tel.: 0476 56 78 40

e-mail: info@gidsenvlaamseardennen.be

  • Busrondleiding van de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra
  • Vertrekplaats: Centrum Ronde van Vlaanderen Markt 43, 9700 Oudenaarde
  • Je kan ook kiezen voor een rondleiding in het belevingscentrum Ronde van Vlaanderen waar de gidsen je met plezier een tafel serveren voor een drankje of lunch in het Pelotoncafé.