The Outsider Oudenaarde

Ervaringen
The Outsider Oudenaarde

Avontuur en sport in overvloed

Oudenaarde
Straat + huisnummer
Donkstraat 50
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)55/20 70 30
Link

Wie op zoek is naar een dagje avontuur met het gezin, met vrienden of met collega’s, is bij The Outsider in Oudenaarde aan het juiste adres. Er zijn tal van mogelijkheden, van superactief tot rustig en relax. Afspraak aan de Donkvijver voor een dag vol adrenaline in de Vlaamse Ardennen.

The Outsider beschikt over een geweldig avonturenpark waarin  je je helemaal kan uitleven tijdens een klimpartij in de klimtoren van Blue Diamond. De klimtoren is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ze moeten een bepaalde grootte hebben om veilig te kunnen klimmen. De 16 meter hoge toren in de vorm van een diamant is uniek in Vlaanderen. Aan de hand van touwbruggen, trappen en evenwichtsoefeningen klim je naar de top. Er zijn maar liefst 3 verdiepingen met obstakels die steeds een beetje moeilijker worden. Je kan wel zelf kiezen welke uitdaging je liever overslaat. Bovenin de toren kom je terecht op een platform dat een magnifiek uitzicht biedt op de Donkvijver en Oudenaarde.

Als de Blue Diamond nog niet genoeg is voor jou, kan je kiezen om met je groep een via ferrata te doen met death ride. Dit klimparcours is gebouwd rondom de klimtoren. Via de handgrepen, ijzers en een slingertouw klim je zijwaarts de toren op om vervolgens via een adembenemende death ride weer naar beneden te komen. Durf jij het aan? Boek dan snel je afspraak aan de via ferrata.

Hoogteparcours.jpg

Wie blijft overeind in het moeras?

Is het een warme dag en zoek je liever wat afkoeling? Dan is het moerasparcours misschien eerder iets voor jou. De activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en je kan het alleen of in groep doen. Het moerasparcours ‘Pantanal’ in uniek in ons land en werd geïnspireerd door het uitgestrekte moerasgebied in Brazilië. Over laag water wachten je verschillende hindernissen en uitdagingen, van wiebelende bruggetjes en paaltjes tot netten om in te klimmen. Blijf jij overeind of maak je een duik in het groene water? Aan het einde van de tocht kan je jezelf afspoelen, maar je brengt toch ook best een paar droge kleren mee.

Moerasparcours The Outsider

Laat je voeten prikkelen

Of als het wat rustiger mag, dan kan je kiezen voor een ontspannend tochtje op het blotevoetenpad. Het blotevoetenpad is een wandeling van ongeveer 30 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 3 à 4 jaar onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen de tocht zonder begeleiding afleggen. Je wandelt er op blote voeten over verschillende ondergronden zoals kiezels, zand, boomschors, water en modder. Het is een uniek gevoel. Onze voeten tellen maar liefst 30.000 zenuwuiteinden en de verschillende prikkels stimuleren ons hart en bloedsomloop. Je zal dus allerlei onverwachte sensaties voelen in je voeten.

De Donkvijver op met de kajak of pedalo

Ook op de Donkvijver zelf valt heel wat te doen. Je kan het water verkennen via een kajaktocht of met de pedalo. De vijver is 30 hectare groot en omgeven door struiken, bomen en oeverbeplanting, de perfecte setting dus voor een avontuurlijke kajaktocht en een expeditie naar het onbewoonde eiland middenin de vijver. En ook met de pedalo kan je in groep rustig de vijver verkennen. Ze zijn heel makkelijk te besturen en beschikbaar voor twee personen of voor het hele gezin.

Fans van wat adrenaline op het water, kunnen terecht in het Cablepark. Iedereen vanaf de leeftijd van 10 jaar kan zich er wagen aan een toertje kneeboarden, waterskiën of wakeboarden. Het is dus een zeer sportieve activiteit, maar je bouwt langzaam op. Je begint aan de initiatiekabel waar je eerst het kneeboard kan uitproberen. Zodra dat goed vlot, kan je naar de grote kabelbaan met je kneeboard en daarna kan je overschakelen op waterski’s of een wakeboard.

waterskiën The Outsider

Neem het op tegen je vrienden tijdens een spel lasershooting

In het laserbattle-bos van The Outsider kan je een schot wagen op je vrienden terwijl je duikt en rent door het terrein. Bij deze milieuvriendelijke versie van paintball schiet je met pijnloze infraroodstralen naar elkaar. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een spannende strijd waarbij teamwork, overleg en communicatie het verschil zullen maken. Het spel kan volgens verschillende strategieën gespeeld worden: probeer je elkaars basis te overmeesteren, een VIP te beschermen of bepaalde zaken te saboteren? Het kan allemaal. Kies je wapen, trek je camouflage-outfit aan en breng een likje verf aan op je gezicht. Je bent er helemaal klaar voor.

Heb je liever een iets minder avontuurlijk spel om met je gezin, vrienden of collega’s te spelen? Maak je borst dan maar nat voor een spelletje bolletra. Deze gezellige en toegankelijke volkssport is een activiteit waarbij tactiek en techniek het verschil maken. Wie zijn bollen het dichtst bij het doel kan rollen, wint!

Even bekomen met een hapje en een drankje

Om de dag in schoonheid af te sluiten, kan je bekomen op het terras van een van de horecazaken op het domein. Een heerlijk frisse cocktail of een lekkere maaltijd zorgt ervoor dat je weer helemaal op krachten komt. In taverne Den Dronk geniet je van de rust in de natuurlijke omgeving terwijl je vanop de rooftopbar en het terras aan het Lakehouse de wakeboarders aan het werk kan zien. Ook voor je evenement zijn er tal van mogelijkheden voor catering op maat.

The Outsider is de perfecte plek om een vrijgezellendag, een verjaardagsfeest, teambuilding met het bedrijf of schooluitstap te organiseren. Het aantal activiteiten is veel te veel om allemaal op te sommen, maar het gemotiveerde team van The Outsider stippelt graag met jou een programma op maat uit. Bovendien kan je er ook nog blijven overnachten voor het ultieme avontuurlijke en sportieve weekend.

Terras_The_Outsider.jpg

Praktische informatie

Adres: Donkstraat 50, 9700 - Oudenaarde

Website: www.theoutsidervlaamseardennen.be

Tel.: +32 (0)55/20 70 30

e-mail: info@outsider.be