Op tocht met een 2CV'tje

Ervaringen
Op tocht met een 2CV'tje

In een geitje de Vlaamse Ardennen verkennen

Melden
Personen
1 - 100
Straat + huisnummer
Pladutse 3
9700 Melden
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 59 51 00
Link

Tot eind vorige eeuw zag je ze wel nog eens in het straatbeeld rondtuffen: de iconische “deux chevaux” van het Franse merk Citroën. Heimwee naar? In de Vlaamse Ardennen kan je zelf achter het stuur kruipen van zo’n 2pk’tje.

Hou je wel aan de verkeersregels: misschien ken je wel de scène uit de film "Les Gendarmes et les gendarmettes" waarin zuster Clotilde, vertolkt door France Rumilly, een dolle rit maakt met zo’n geitje. Ze speelt het dak, de achterkant en snuit van haar wagen kwijt maar bereikt wonder boven wonder ongedeerd haar bestemming.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je bij 2CV & CO een oldtimer huurt. Hier staat genieten voorop, niet bijster moeilijk aangezien je in het hart van de Vlaamse Ardennen rondrijdt. Je uitvalsbasis is namelijk Melden, een deelgemeente van Oudenaarde, waar 25 Franse auto’s je staan op te wachten in alle mogelijke kleuren en vormen. De “deux chevaux” komen in een classic look, een avontuurlijk jasje, een charleston look of cycling look, ideaal als je het parcours van de voorjaarsklassiekers wil opzoeken. 
 

2CV IN KLUISBERGEN.jpg

Geen beperkingen

Alle 2pk’s hebben tussen de 25 en 35 jaar op de teller. Ze zijn ingeschreven als gewone wagens waardoor er geen beperkingen gelden bij je ritjes. Onder de motorkap brult een 602 cc-motor, je auto beschikt over schijfremmen vooraan en een dakje dat je helemaal kunt openrollen.

Een 2pk biedt plaats aan vier verzekerde personen. Vooraan zijn er driepuntsgordels en op de achterbank heupgordels voor twee personen. Ook voor kinderen is het trouwens niet toegelaten om met zijn drieën achteraan te zitten. 

Rijden in een strijkijzer

Op de oprit staan niet alleen 2CV’s maar ook enkele speciale Citroënmodellen, zoals de bakkersgeit met zijn geribbelde motorkap (voor de kenners: een AK400), een Mehari (ook in een elektrische versie) en een Burton. Maar het vlaggenschip van de vloot is zonder twijfel de Citroën ID uit 1966. 

Met een motor van 1900 cc, hydraulische vering en versnellingen aan het stuur geniet je van buitengewoon rijcomfort. Je kan gezellig met vijf volwassenen in dit strijkijzer. Vooraan zijn er driepuntsgordels geïnstalleerd, door zijn leeftijd zijn er achteraan geen gordels. Toch is dit pareltje verzekerd voor vijf personen.
 

Roadbooks

Zon of regen, warm of koud: het hele jaar door kan je met een oude Citroën door de Vlaamse Ardennen cruisen en waan je je in een reclamespotje van een of ander automerk. Je kiest zelf hoe lang je onderweg wil zijn: een halve dag, een hele dag, een heel weekend of een volledige week. 

Waarheen je rijdt? Dat beslis je helemaal zelf. Maar om het je gemakkelijker te maken, stippelde 2CV &CO enkele routes uit langs de mooiste plaatsen van de Vlaamse Ardennen. De roadbooks geven je alle nodige aanwijzingen aan de hand van foto’s en andere coderingen.
 

MOLTENI OP DE KOPPENBERG 2.jpg

Je kinderen als copiloot

Trek je er een halve dag op uit? Dan heb je de keuze uit deze drie uitgestippelde routes:

  • Route van Vlaanderen

Ontdek de kleine en onbekende wegjes die door de Vlaamse Ardennen zigzaggen. Ofwel trek je richting Zwalmstreek en beklim je de legendarische Koppenberg, ofwel volg je een lus naar de Oude Kwaremont, Ronse en Vloesberg.

  • Oldtimerroute

Wil je een eenvoudige route? Dan krijg je gewoon een sober roadbook mee dat je toch zonder veel zoekwerk naar de mooiste plekjes van de Vlaamse Ardennen brengt. De route is 40 kilometer lang zodat je rustig van het landschap kunt genieten.

  • Kinderroute

Kinderen aan boord! Ons aangepaste roadbook voor kinderen bevat leuke foto’s en vragen op maat voor de achterbank. Met andere woorden: je kroost moet mee helpen zoeken om je naar de juiste stopplaatsen te leiden. Indien ze het roadbook juist ontcijferen, kom je onder meer het Domein De Ghellinck, De IJsmolenhoeve, het Centrum Ronde Van Vlaanderen en het Kluisbos tegen. Lukt het hen niet? Dan is verdwalen in de Vlaamse Ardennen helemaal geen straf.

Hop met de geit!

Heb je je 2CV voor een hele dag gehuurd? Nog beter! Dan kan je langer genieten van je rit.

  • Route van Vlaanderen

Dit is met stip de populairste route. Je verkent de Zwalmstreek, de buurt van de Kwaremont, Ronse en het pittoreske Vloesberg. Het is een tocht van zo’n 100 kilometer die je in alle rust kunt afleggen. Hij brengt je naar de mooiste decors, perfect dus voor een selfie met je 2CV voor één dag.

  • Watermolenroute

De heuvelachtige Zwalmstreek: daar moet je heen als je verlekkerd bent op glooiende landschappen, water- en windmolens, landelijke dorpjes en historische hoeves. Je copiloot zal je aan de hand van foto’s en kaarten de weg wijzen.

  • Route des Collines

Verken een dag lang het platteland van het Pays Des Collines in al zijn grootsheid. Het landschap is er nog weidser, de vergezichten spectaculairder. Een bezoek aan deze regio brengt je enkele tientallen jaren terug in de tijd. Na deze route heb je 100 kilometer op de teller en heb je Frasnes, Ath, Vloesberg en Elzele doorkruist.

Ook voor familiefeesten, teambuildings,...

Je kunt op je eentje op pad of je 2CV’tje meteen volproppen met je gezin, collega’s of neefjes. Geen nood: 2CV & CO heeft voldoende auto’s en heeft groepsformules in elkaar gebokst tot honderd personen. Ideaal voor een jaarlijkse familiedag, een teambuilding of bedrijfsevent. De mogelijkheden zijn te lang om op te sommen, daarom geven we onze persoonlijke top drie:

  • 2CV experience

Ideaal als je met je collega’s op stap gaat. Je start bij een vierkantshoeve en komt onderweg vragen en raadsels tegen die je helpen om de geheime bestemming te ontdekken. Ook je behendigheid met het geitje wordt getest.

  • De slimste geit

Gooi de slimste quiz en een nostalgische geit in de mixer en je krijgt de slimste geit ter wereld! Je doorkruist de Vlaamse Ardennen met 2CV’s en wordt door het landschap genavigeerd met een iPad, je roadbook van dienst.

  • Summer trophy

Heb je het liever avontuurlijker? Naast ritjes met een 2pk bieden ze ook kajaktochten op de Zwalm aan en oriëntatiewandelingen met kompas om de paracommando in jou wakker te maken. Bovendien word je verrast met Robinsonwaardige proeven onderweg. Tijdens deze teambuilding zal een beroep gedaan worden op jullie samenwerkingsvermogen en strategisch denken als team. Tijdens de winter biedt 2CV & CO een aangepaste variant aan zodat je de volgende dag geen ziektebriefje naar je baas moet sturen.

2021-04-13 17.19.50.jpg
2021-04-13 17.22.52.jpg
2021-04-13 17.26.31.jpg

Nieuw 2021: 2CV Challenge

Gedurende een halve dag doorkruis je de Vlaamse Ardennen met een extra missie: het openen van de schatkist! Tijdens deze challenge krijg je een halve dag om verschillende locaties terug te vinden, hints en tips te verzamelen om bij thuiskomst op 2CV&CO de schatkist te openen. 

Deze spelformule is ideaal voor gepassioneerde bubbels, families, vriendinnen en vrienden die op zoek zijn naar een totaalbeleving.

L1010160-M.jpg

Een tripje boeken?

Een nostalgische trip in een 2pk’tje loodst je langs de Schelde, door bossen en over groene heuvels, op verharde en onverharde wegen in een van de mooiste decors van ons land. Laat je verwonderen of verras iemand anders met zo’n originele tocht. Stuur een mailtje naar 2CV & CO met daarin de door jouw gekozen formule.

BOLLEKES OP DE KOPPENBERG.jpg

Praktische informatie

Adres: Pladutse 3, 9700 - Melden

Websitewww.2cv-co.be

Tel.: +32 55 59 51 00 

e-mail: info@2cv-co.be 

Periode: Het hele jaar door.

Duur: Een halve of hele dag, midweek, weekend of hele week. 

Aantal personen: Vanaf 1 persoon tot groepen boven de 100 deelnemers. In de 2CV's is plaats voor maximum 4 personen, in de Citroën ID kan je met zijn vijven.