Ontdek het Belevingscentrum De Hoge Mote in Ronse

Ervaringen
Ontdek het Belevingscentrum De Hoge Mote in Ronse

De perfecte start voor een stadswandeling

Ronse
Personen
2 - 25
Straat + huisnummer
De Biesestraat 2
9600 Ronse
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)55 23 28 16
Link

Als de Vlaamse Ardennen een taart was, dan was Ronse de kers erbovenop: het onmisbare ingrediënt dat net dat tikje extra geeft aan het hele gebak. Ronse is dan ook een eigenzinnige stad, met een boeiende geschiedenis. Net die geschiedenis leeft vandaag nog volop. En dat zie je bijvoorbeeld aan De Hoge Mote, een historische parel in Ronse van de 15de eeuw. De perfecte plek om Ronse te verkennen!

Een bezoek aan het verleden

Het onthaal- en belevingscentrum Ronse en de Vlaamse Ardennen ligt midden in de site van de Hoge Mote en is één van de best bewaarde historische plekken van Ronse. Tot in de 17 de eeuw was het een kanunnikenwoning en daarna richtte de familie Cambier er het textielbedrijf Cambier-Robette op. De restauratie van de site mag gezien worden, het is een erfgoedparel met verrassende hedendaagse accenten en de vaste stek van Toerisme Ronse. Meteen een sterk staaltje durf, dat mooi toont hoe Ronse haar verleden naar de toekomst brengt. Het centrum is gelegen in het historische hart van de stad. Van hieruit kan je de hele streek ontdekken zoals jij dat wilt. Een leuk weetje : Het belevingscentrum kreeg in 2019 het kwaliteitslabel voor toegankelijk toerisme, niveau A van Toerisme Vlaanderen. Hét bewijs dat De Hoge Mote echt jouw bezoekje waard is!

rechterkant 1.jpg
rechterkant5.jpg
rechterkant6.jpg

Een virtual reality-tour door Ronse

Aan de hand van interactieve panelen, luisterverhalen en filmpjes duik je in het verleden van Ronse. Maak je bezoek aan het belevingscentrum af met een virtual reality-tour waarbij je alles ontdekt over de ontwikkeling van Ronse, de textielindustrie, Sint-Hermes en Vlaanderens mooiste landschap! Klim tenslotte zeker eens op de uitkijktoren op het einde van je bezoek. Daar geniet je van een dromerig panorama over de regio.

 

De Hoge Mote bezoeken?

Je kan het centrum gratis bezoeken,  zonder gids, en alle interactieve panelen ontdekken. Ben je met een groep van max. 25 personen ter plaatse? Dan kan je een gids inschakelen die je op een boeiende manier laat kennismaken met Ronse aan de hand van interessante weetjes en interactie.

C4 banner onderaan (3).jpg

Praktische informatie

Adres: De Biesestraat 2, 9600 - Ronse

Website: www.ontdekronse.be

Tel.: +32 (0)55 23 28 16

e-mail: toerisme@ronse.be