Jeugdverblijf Het Moerashuis & Thuisbuizen

Jeugdverblijf Het Moerashuis & Thuisbuizen

Activiteiten op wandelafstand in Oudenaarde

Oudenaarde
Capaciteit
1 - 96 Personen
Straat + huisnummer
Donkstraat 50
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
05520 70 30
Reservation
Online boeken
Link

Wil je jouw weekendje weg in de Vlaamse Ardennen koppelen aan een onvergetelijke wervelwind van avontuurlijke activiteiten? The Outsider aan de Donkvijver van Oudenaarde is de plek voor een avontuurlijke uitstap met allerlei activiteiten op en rond het water.

Klimtorens, kajaktochten, blotevoetenpaden, een moerasparcours … Het kan allemaal. En het beste is, het Moerashuis zorgt dat je er ook kan overnachten. Met een heel weekend vol mogelijkheden hoef je dus niet langer te kiezen wat je wil doen. En, actie!

Ideaal voor groepen

Op zoek naar een vakantieverblijf voor een grote groep vrienden, collega’s of als schooluitstap? Zoek niet verder. Het Moerashuis ligt aan de oevers van de Donkvijver, even buiten het centrum van Oudenaarde, maar in het midden van de natuur.

Er zijn zes slaapzalen goed voor teams van in totaal 72 personen. De slaapzalen zijn basic, maar comfortabel. Kussens en matrassen zijn aanwezig, voor een slaapzak, kussensloop en beddenhoes zorg je zelf. Verder zijn er veertien douches en dertien toiletten.

Slaapzaal Het Moerashuis
Badkamer Jeugdverblijf Het Moerashuis
De 6 slaapzalen zijn basic en comfortabel.

Twee huren, eentje gratis!

Huur je twee zalen of meer, dan krijg je er meteen ook gratis de polyvalente ruimte met keuken bij. Je vindt er alle materiaal om zelf een lekker maal te bereiden. Zo kan je de hele groep voorzien van wervelende gerechtjes die jij natuurlijk in geen tijd uit je mouw schudt.

Geen zin om zelf te koken of te moe na een actieve dag? Tijdens de weekdagen is er een cateringservice beschikbaar. In het weekend kan je terecht bij Den Dronk, de taverne wat verder op het domein. En natuurlijk kan je de omliggende dorpen afspeuren naar onweerstaanbare horeca-adresjes. Ook altijd een aanrader!

Jeugdverblijf Het Moerashuis
De polyvalente ruimte is gericht op grote groepen.

Buiten barbecueën: zalig!

Maar wedden dat je bij mooi weer liever opteert voor de buitenbarbecue? In de grote afgesloten tuin met prachtig zicht over de Donkvijver staan picknickbanken voor je klaar. Er is bovendien een kampvuurplaats. En zelfs bij iets minder weer kan je buiten terecht in de beschutting van enkele grote houten tipi’s op het terrein. Zo zit je uit de wind, met een dak boven het hoofd en blijf je genieten van de buitenlucht en het mooie uitzicht.

Thuisbuizen in Oudenaarde
Paviljoen Thuisbuizen in Oudenaarde
Slaap in openlucht, hoe heerlijk is dat niet ?

Kamperen in openlucht bij The Outsider

Ik Thuisbuis, jij Thuisbuist, wij Thuisbuizen. Had je daar al van gehoord? Nee? Pak je slaapzak, kussen en matje in en ervaar het zelf. In een Thuisbuis kampeer je in openlucht, zelfs nog avontuurlijker. Op het domein van The Outsider in Oudenaarde liggen 24 rioleringsbuizen, die omgetoverd zijn tot slaapunit. Thuisbuizen dus!

Multifunctioneel stukje natuur

Volwassenen slapen alleen in een buis, kinderen kunnen comfortabel per twee slapen. Je kan ook nog extra tentjes opzetten. Het Thuisbuizenterrein is dus multifunctioneel. En de geknipte uitvalsbasis voor je hele vriendengroep of familie.

Ook helemaal van jou: een gezellige tuin, een mooi overdekt paviljoen met banken en tafels en een barbecue en frigo. Opgelet: borden, glazen en bestek moet je zelf nog meebrengen. Super avontuurlijk! Wel inbegrepen: de vogels die die je ’s ochtends wekken in het midden van de natuur.

Weg met de collega’s?

Is je uitstap er een met de collega’s voor een teambuilding, seminarie of personeelsfeest? Het Moerashuis heeft overal gratis wifi en voor meetings zijn er tal van mogelijkheden.

Den Dronk en het LakeHouse zijn twee seminarieruimtes met beamers en allerlei opties voor jouw event. Bovendien geniet je vanuit allebei de zalen ook nog eens van het zalige uitzicht over het meer en de omgeving. Probeer niet te veel weg te dromen!

Moerasparcours The Outsider
waterskiën The Outsider
Tal van activiteiten staan hier op het programma.

Kajakken, klimmen, waterskiën en meer

Tijd voor actie. Op de Donkvijver vind je sinds 2017 een cablepark. Voortgetrokken door kabels over de vijver kan je er waterskiën, wakeboarden of kneeboarden. Geen paniek, er is ook een parcours voor beginners. Zo krijgen minder ervaren tantes en nonkels ook de kans om mee te spelen met het jonge geweld!

Hou je het liever wat rustiger? Je kan de 30 hectare grote vijver ook met de pedalo verkennen. Of trek op kajaktocht naar het onbewoond eiland. En natuurlijk kan je ook altijd een mooie wandeling maken rondom de plas. De natuur is er mooi en de rust gegarandeerd…

Van klimparcours tot laserbattle

Geen waterrat? Geen probleem. Wat dacht je van een blotevoetenpad, een speleobox of klimtoren de Blue Diamond. Drie verdiepingen van obstakels die steeds uitdagender worden maken je weekend extra spannend.

Bovenaan word je moed beloond met een fenomenaal uitzicht over de Donkvijver en de omgeving. En dan is er nog de deathride over de Donkvijver. Je hoogtevrees heb je nu toch al overwonnen.

Nat of vuil, dat schrikt jou niet af!

Geen schrik om toch een beetje nat of vuil te worden? Het unieke moerasparcours Pantanal leidt je over gammele bruggetjes, glibberige boomstammen en netelige netten doorheen een moeras. Hou jij het droog?

Laserbattlen in het bos, een escape room in het teken van de Ronde van Vlaanderen, bijlwerpen of de oude volkssport bolletra ontdekken, een soort mix tussen petanque en viking kubb: de opties blijven maar komen. Onmogelijk om je hier ook maar een moment te vervelen.

Alles geven

Een weekend lang alles geven. Wedden dat je lekker slaapt in het Moerashuis? Het uitzicht over de Donkvijver krijg je er gratis bovenop en als de actie op een bepaald moment toch wat te veel wordt, kan je altijd even bekomen met een drankje in de Summerbar. Die vind je aan de oevers van het meer. Of waarom klim je eens niet op het dak van de Rooftopbar? Ontspanning en plezier gegarandeerd!

Kom logeren in het Moerashuis of de Thuisbuizen

Wil je ook de Vlaamse Ardennen ontdekken vanuit het mooie Moerashuis met zijn Thuisbuizen , aan de oevers van het Donkmeer? Surf snel naar de website van het etablissement om de beschikbaarheden en prijzen te bekijken!