Een topvakantie voor een zacht prijsje

Een topvakantie voor een zacht prijsje

De Kleppe houdt vakanties bewust betaalbaar

In het idyllische Everbeek kun je logeren met het hele gezin. Een prachtige voormalige kloostertuin, een dierenboerderij, pizza’s in de houtoven en het mooiste landschap van Vlaanderen. Allemaal voor een prikje!

Droom je al van een vakantiehuisje in de Vlaamse Ardennen, met volop mogelijkheden om te spelen en te ontdekken voor de kindjes? Voor heel wat mensen blijft dat een verre droom, want vakantiehuisjes zijn vaak onbetaalbaar voor wie het niet breed heeft. Daar maakt De Kleppe radicaal komaf mee. Onder het motto 'Iedereen verdient vakantie' kun je hier met het hele gezin logeren voor een zacht prijsje, vanaf 177 euro in het laagseizoen en 213 euro in het hoogseizoen. Op comfort en gezelligheid is er dan weer niet bespaard!
 

OK2A9290-Pano.jpg
Alle huisjes hebben een eigen keuken en leefruimte.

Van 1 tot 8 personen

De Kleppe is een oud kloosterdomein in het idyllische dorpje Everbeek, een deelgemeente van Brakel midden in de Vlaamse Ardennen. Je hebt er enkele grotere verblijven voor groepen tot 53 personen maar ook kleinere huisjes voor gezinnen. De ene Mini-Kleppe herbergt 4 tot 6 personen, de andere 6 tot 8 personen. Alle Kleppes hebben een eigen keuken en leefruimte. Ze geven bovendien uit op de prachtige gemeenschappelijke kloostertuin, waar er altijd wel iets te beleven valt.
 

Knooppunt in everbeekse bossen.jpg
Everbeekse_bossen.jpg
Fietsen_in_Geraardsbergen(Dender).jpg
In de omgeving zijn er heel wat mogelijkheden om te wandelen en fietsen.

Hop met de beentjes

De Vlaamse Ardennen staan terecht bekend als een fietsparadijs en Everbeek ligt pal op het golvende parcours van de Ronde van Vlaanderen. De Kleppe heeft dan ook een ruime overdekte fietsenstalling. Als gast van De Kleppe krijg je bovendien 20% korting op fietsverhuur. Liever wandelen? Nergens vind je zo’n mooie routes door de bossen en beschermde landschappen. Nergens in Vlaanderen kan je nog een natuurlijke rivier volgen als de Zwalm, die rustig slingert tussen glooiende hellingen vol bronnen en beken. 
 

Eco Snooze - Mieke en alpaca Kamiel - foto Eco Snooze.jpg
foto 2.jpg
Zorgeloos genieten van de natuur.

Van alpaca tot kajak

Geen wandel- of fietsbenen? Dan zijn er heel wat andere activiteiten in de buurt. Ga bijvoorbeeld op tocht met een huifkar, bezoek een brouwerij, een archeologisch museum of een kaasmakerij in de buurt. Of je gaat wandelen met alpaca’s of kajakken. Je kunt ook de bus naar Geraardsbergen nemen en een dagje plezier beleven in het provinciaal domein De Gavers, met zwembad en heel wat sport- en speelgelegenheden. Ook zij bieden speciale tarieven onder het motto Iedereen verdient vakantie.
 

Geitje_DeKleppe (1).jpg
Varkentje_DeKleppe (2).jpg
DeKleppe_Lisa Bilterijst.jpg
Ook op De Kleppe zelf valt heel wat te beleven.

Lekker luieren

Maar eigenlijk hoef je de Kleppe niet uit om je te amuseren. De attractie van De Kleppe zijn de boerderijdieren. Maak kennis met schattige ezels, geiten, kippen, konijnen, en varkentjes. Lekker luieren in de tuin kan ook. Er is een pingpongtafel en een petanquebaan, er zijn spelkoffers en kinderspeeltuigen. In de belevingstuin kun je ruiken, proeven, voelen en genieten. En barbecueën! Je hebt een eigen barbecuestel in je huisje, of reserveert de gemeenschappelijke barbecue in de tuin. Ook de grote houtoven is erg in trek. Je maakt er zelf je eigen brood of pizza’s– Een heel fijne activiteit met het hele gezin... En ‘s avonds kun je achteraan in de tuin een kampvuur maken.
 

Toegankelijk in alle betekenissen

Ook zonder auto is De Kleppe goed bereikbaar. Vanaf het station Geraardsbergen is het amper tien minuutjes rijden naar de bushalte vlak naast De Kleppe. Bovendien is De Kleppe niet alleen een fijne plek om te logeren, maar ook hypertoegankelijk voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Het domein is volledig rolstoeltoegankelijk en kreeg in 2018 als eerste in Vlaanderen het autismevriendelijk label. Er is onder meer een time-outruimte en een unieke snoezelruimte.
 

De Kleppe.jpg
Team De Kleppe in Everbeek
DeKleppe_Lisa Bilterijst2.jpg

Maak vrienden voor het leven.

Je kunt natuurlijk gezellig in je eigen huisje blijven, maar De Kleppe biedt je ook veel kans om met andere bezoekers of werknemers een praatje te maken of een activiteit te doen. De Kleppe werkt met mensen in sociale tewerkstelling en heel veel vrijwilligers. Iedereen is er welkom en de werknemers nemen graag de tijd voor jou. Wie weet maak je vrienden voor het leven!
 

Ontdek De Kleppe

Klaar voor een prachtige vakantie in de Vlaamse Ardennen? Boek dan nu je plaatsje in De Kleppe. Meer info.