Budgetvriendelijk én toegankelijk logeren in Oudenaarde

Budgetvriendelijk én toegankelijk logeren in Oudenaarde

Drie dagen ongeremd genieten in de Vlaamse Ardennen

Visit Oudenaarde werkte met het programma 'Oudenaarde in 48 uur' een arrangement op maat uit dat je toelaat om op een budgetvriendelijke en/of toegankelijke manier een heel fijne tijd te beleven. De verschillende attracties en logies maken deel uit van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie en/of hebben een toegankelijkheidslabel. Comfortabele taxidiensten zorgen er dan weer voor dat je naar hartenlust de streek kan verkennen én overal vlot geraakt. 

Leopold Hotel Oudenaarde Tables with decorated wall.JPG
Gevel Moerashuis
Moriaanshoofd_Binnenplaats.jpg
Oudenaarde heeft verschillende toegankelijke logies.

Dag 1: welkom in het mooie Oudenaarde 

Oudenaarde wordt wel eens de ‘parel van de Vlaamse Ardennen’ genoemd. Je hoeft er helemaal niet lang rond te lopen om te begrijpen waar de stad die fraaie eretitel aan verdient: Oudenaarde is met zijn impressionante stadhuis, zijn vele karaktervolle hoekjes en zijn idyllische paadjes langs de Schelde een meerdaags bezoek absoluut meer dan waard. Kom je met de trein? Bij je aankomst in het station wacht een taxi je op om je rechtstreeks naar je logies te brengen. Reuze makkelijk, toch!

Alles begint uiteraard bij een degelijk en goed uitgerust logies. Heb je nood aan een extra toegankelijk verblijf, dan kan je onder meer kiezen tussen Jeugdverblijf Het Moerashuis in Bever, Leopold Hotel Oudenaarde, Hotel 't Moriaanshoofd in Mullem of Vakantiewoning Op 't Roth12 in Welden. Wil je vooral budgetvriendelijk logeren, dan is vakantiewoning De Oude Notelaer in Mater alvast een aanrader. 
 

TOV_Toegankelijk_toerisme_Sneukelwiel-37.jpg
TOV_Toegankelijk_toerisme_Sneukelwiel-45.jpg
Klimmen_The_Outsider.jpg
the outsider .jpg
Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem
Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem
Via de Sneukelfietsroute kan je met aangepaste fietsen de omgeving verkennen.

Dag 2: inclusief fietsplezier

Na een overheerlijk ontbijt brengt de taxi je naar Domein de Ghellinck in het naburige Wortegem-Petegem. In dit 28 hectare grote en rolstoelvriendelijke park maak je probleemloos een paar zalige uren zoek. Maar vandaag staat voor jou een aangepaste fiets klaar voor een sportief ritje. Het ruime aanbod omvat voor elk wat wils, inclusief rijwielen voor rolstoelgebruikers. Een ideale verkenning van de Vlaamse Ardennen is de vlakke en toegankelijke Sneukelfietsroute. Richting Bossuit-Moen heb je de keuze tussen 3 rode lussen van respectievelijk 10, 20 en 35 km. Maar jij fietst vandaag de blauwe route naar Oudenaarde en terug (21 km). 

Je eerste tussenstop is recreatiedomein Donk. Je kan er bij The Outsider je energie kwijt op de Blue Diamond, een unieke 16 m hoge klimtoren. Met de juiste begeleiding zijn niveau 0 en 1 vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Toch wat te gewaagd voor jou? In avonturenpark The 7 Summits vind je vast wel iets wat je wél ziet zitten. Neem gewoon even op voorhand contact op, dan stelt de organisatie met plezier een bezoek op maat samen. En via Iedereen Verdient Vakantie genieten mensen met minder kansen van een sociaal tarief. 

Tijd voor een korte maar verkwikkende lunch! Daarna fiets je gezwind door naar het hart van de stad. In het Centrum Ronde van Vlaanderen kan je elke dag Vlaanderens Mooiste (her)beleven, de meest tot de verbeelding sprekende wielerwedstrijd van het jaar. De vaste expo en wisselende thematentoonstellingen dompelen je helemaal onder in de
meest heroïsche Ronde-verhalen, vol drama, euforie, winst en verlies. Dorst gekregen of voel je alweer een hongertje opkomen? Het Peloton Café is de perfecte afsluiter van je bezoek. Met opgeladen batterijen vervolg je vervolgens je tocht naar Domein de Ghellinck, waarna de taxi je terugbrengt naar je logies. En of dit een onvergetelijke dag was!
 

StadhuisOudenaarde_DavidSamyn.jpg
Oudenaarde_DavidSamyn.jpg
Oudenaarde_Wandelen.jpg
Museum MOU in Oudenaarde
In het centrum van Oudenaarde valt heel wat te ontdekken.

Dag 3: frisse duik in een roemrucht verleden

Vandaag zet de taxi je af in het pittoreske Ename. Een korte wandeling leidt je tot bij het 8 ha grote Archeopark en de provinciale Erfgoedsite, met enerzijds het Oost-Vlaams Erfgoedcentrum en anderzijds pam Ename, het Provinciaal Archeologisch Museum. Daar kom je alles te weten over het roemrijke verleden van dit unieke dorp aan een indrukwekkende Scheldebocht. 

Tegen de middag verhuis je andermaal naar het centrum van Oudenaarde. Na de lunch bezoek je het MOU - Museum van Oudenaarde in het 16de-eeuwse stadhuis. In de oude Lakenhalle bewonder je de prachtige collectie historische wandtapijten, die in en rond Oudenaarde werden geweven. Ook de verzameling edelsmeedkunst, een van de grootste in Vlaanderen, zal je zeker bekoren. Heb je daarna nog wat tijd over? Spring dan even binnen in de Sint-Walburgakerk met zijn majestueuze toren.

En daarmee zit je driedaagse verkenning van Oudenaarde er helaas helemaal op. Keer je met de trein terug naar huis? De taxi heeft je bagage intussen al naar het station gebracht.  Een fijne terugreis en hopelijk tot een volgende keer!