Bezoek Huis Beaucarne

Ervaringen
Bezoek Huis Beaucarne

Laat je overweldigen door schoonheid en elegantie

Oudenaarde
Personen
1 - 50
Straat + huisnummer
Beaucarnestraat 9
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32 476 30 77 36
Link

Soms, heel soms word je getroffen door pure schoonheid. Een stralende glimlach, een liefdevol bloemenboeket vol geuren en kleuren, een intense boswandeling met zonnestralen doorheen het frisgroene bladerdak. Soms, heel soms ervaar je dezelfde schoonheid als je een woning binnenstapt.

Huis Beaucarne is zo’n ode aan schoonheid. Met het Franse woord voor ‘mooi’ al verweven in de naam, hoeft dit natuurlijk niet te verwonderen. Bewonderen doe je des te meer, als je van de ene kamer naar de andere kamer slentert, waarbij je ogen tekort komt om al dat moois in je op te nemen.

Laat je rondleiden door de geschiedenis en de interieurs

Huis Beaucarne is een familiewoning in de pure betekenis van het woord. De 18e-eeuwse woning is steeds in dezelfde familie gebleven. De originele interieurs en hun aankleding nemen je zo mee naar de tijd van de 18de en 19de eeuw.

Het unieke van Huis Beaucarne is dat de huidige bewoners je meenemen langs al die uitzonderlijke vertrekken. Julien Fornari en Lena Vastesaeger, nazaten van de familie Beaucarne, vertellen met veel passie en vuur over de pracht van hun woning. Tijdens de rondleiding, samen met je familie, een groep vrienden of je vereniging, wijzen ze niet alleen op de vele kunstvoorwerpen in huis. Ze maken je ook wegwijs doorheen de fascinerende geschiedenis van het gebouw én de familie.

 

Huis Beaucarne Ename
Julien en Lena, nazaten van de familie Beaucarne
Huis Beaucarne in Ename
De serre

De elegantie van het Huis

De woning kent enkele tot de verbeelding sprekende vertrekken zoals de bibliotheek uit het Directoire-tijdperk en de romantische 'rode kamer' met haar decoratieve panelen en wandschilderingen uit de Lodewijk XV-periode. Je vindt er ook een waar 'curiositeitenkabinet', het statige 'muzieksalon' of de 'grote eetkamer' met marmeren schouwen uit de Rococo-periode. Neem zeker ook een kijkje in de 'pronkkeuken' en de vele vertrekken met bewaarde behangpapieren uit de vroege 19de eeuw.

Huis Beaucarne Ename keuken.jpg
De keuken van Huis Beaucarne

De schoonheid van de tuin

Na zo veel pracht is het tijd om even uit te rusten bij een kopje thee. En waar kan je dat beter doen dan op de binnenkoer, met zicht op de tuin? De historische tuin combineert romantische elementen uit de 18de eeuw met landschapsvormen uit de 20ste. Zeldzame rozen bloeien zij aan zij met kleurrijke vaste planten.

Je raakt maar niet uitgekeken op de weelderige bloementuin en dan ben je nog niet tot op het einde geraakt. Helemaal achteraan de tuin vind je een monumentale 18de-eeuwse druivenserre. Niet alleen de serre is uniek, ook de druivenranken behoren tot de oudste van België.

Huis Beaucarne binnenkoer Ename - David Samyn.jpg
Huis-Beaucarne7.jpg
De binnenkoer en de unieke serre met druivenranken

Combineer je bezoek met een Luxe Afternoon Tea, diner of brunch

Huis Beaucarne biedt haar bezoekers de mogelijkheid om na afloop van het bezoek na te genieten van één van de arrangementen uit hun aanbod. Bij grote groepen raden ze aan om een Afternoon Tea-arrangement of arrangement naar wens met rondleiding te reserveren, dan wordt de groep verdeeld tijdens een lekker drankje/thee of koffie en een hapje.

In het uniek kader dat Huis Beaucarne aanbiedt, kan je in intiem gezelschap genieten van hapjes geïnspireerd op de bewaarde menukaarten van de feestelijke diners die destijds in de woning gegeven werden. Je kan zelfs vertoeven in een van de salons waar koningin Elisabeth in de jaren '40 kwam dineren.

Thee, brunch, lunch of zelfs diner bij kaarslicht, je kan het allemaal combineren met een rondleiding in Huis Beaucarne.

 

Huis-Beaucarne8.jpg
De eetkamer met marmeren schouw uit de Rococo-periode

Rondleidingen individueel en het Thee-Huis

Elke zondag is er de mogelijkheid om aan een individueel tarief aan te sluiten bij een rondleiding. Deze geplande rondleidingen worden om 10u, 14u en 16u georganiseerd mits reservatie.

Van mei tot oktober is het ook mogelijk om wekelijks van vrijdag t.e.m. zondag te komen genieten van een drankje of hapje in de zonovergoten binnenkoer. Hier geniet je van heerlijke taart en thee, een aperitief met tapas of op reservatie van een brunch, lunch of picknick.

Praktische informatie

Zowel de woning, de tuin en de historische druivenserre zijn enkel op afspraak te bezichtigen.

De rondleidingen zijn mogelijk in Nederlands, Frans of Engels en duren minstens 90 minuten.

Door de intieme sfeer en het exclusieve kader aanvaarden ze enkel groepen van max. 10 personen per rondgeleid bezoek. Je kan de woning eveneens in kleinere groep bezoeken aan hetzelfde standaardtarief. Bij grotere groepen wordt het bezoek opgesplitst in kleinere groepen van telkens 10 personen.

Adres: Beaucarnestraat 9, 9700 Oudenaarde
Tel: +32 476 30 77 36
E-mail: info@huisbeaucarne.be
Website: https://www.huisbeaucarne.be/
Aantal personen: min. 1 - max. 50
Periode: het hele jaar door
Duur: 1,5 à 2 uur

Openingsuren Thee Huis (mei-oktober):

Vrijdag en zaterdag tussen 14u en 20u (op deze dagen zijn ze geopend vanaf 10u mits reservatie)
Op zondag tussen 10u - 18u

Wil je nog meer lezen over deze unieke erfgoedlocatie, klik dan hier voor meer info