B&B Roeskouter

B&B Roeskouter
Lierde
Capaciteit
9 Personen
Straat + huisnummer
ROESKOUTER 12
9570 Lierde
E-mail
Telefoonnummer
+32496056974
Link

Een heerlijke, vrije vakantie met een gezellige B&B als uitvalsbasis? Dan is B&B Roeskouter geknipt voor jou. Deze B&B is gelegen in een landelijke omgeving en alleen het uitzicht zal je de adem al benemen. Alles straalt rust en ruimte uit. Vanuit Lierde kun je op je gemak de Vlaamse Ardennen verkennen en een dagje Aalst is ook een prima optie. Gastvrouw Vanessa en haar gezin zorgen voor een warm welkom in B&B Roeskouter.

Waar vind je B&B Roeskouter?

B&B Roeskouter vind je in Lierde, een kleine plaats in de Vlaamse Ardennen. Via de N42 en de N8 bereik je het plaatsje Lierde gemakkelijk. B&B Roeskouter is middenin deze gezellige plaats gevestigd. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je het verblijf ook eenvoudig bereiken. B&B Roeskouter ligt namelijk op wandelafstand van het station. Ook het sportpark en het gemeentehuis van Lierde liggen op wandelafstand. Dit geeft dan ook wel aan dat de B&B centraal in Lierde gelegen is. Het plaatsje zelf ligt midden tussen Brakel, Geraardsbergen en Zottegem. Ideaal als je tijdens je verblijf een mooi stadje wilt ontdekken. Lierde ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf Brussel.

badkamer B&B Roeskouter in Lierde
Badkamer bij kamer Kartuizer
B&B Roeskouter in Lierde
Kamer Cendrine

Over B&B Roeskouter

In B&B Roeskouter vind je twee comfortabele gastenkamers die landelijk zijn ingericht. De eerste gastenkamer is de Kartuizer, waarin je met maximaal 3 personen kunt verblijven. De tweede gastenkamer is de Cendrine. Deze kamer is royaler en biedt ruimte tot 4 personen. Kom je met een groep, dan is er de mogelijkheid om nog voor 2 personen slaapgelegenheid te creëren in de gemeenschappelijke ontspanningsruimte. Heb je een huisdier dat je graag mee wilt nemen tijdens je verblijf? Overleg dit dan eerst even met je gastvrouw. Huisdieren zijn welkom in B&B Roeskouter na overleg. Het is verplicht om een bench in de kamer mee te nemen en er is maximaal 1 hond per kamer toegestaan.

B&B Roeskouter - ontbijtruimte in Lierde
B&B Roeskouter in Lierde
B&B Roeskouter - zwembad in Lierde
de ontbijtruimte, het onbijt en het zwembad

Gelegen in het dorpje Lierde

B&B Roeskouter is gelegen in het dorpje Lierde, een landelijk plaatsje in de mooie Vlaamse Ardennen. Er wonen zo’n 6500 mensen in de hele gemeente, waaruit wel blijkt dat de sfeer in de dorpen die hieronder vallen nog steeds gemoedelijk is, zoals je ook elders op het platteland tegenkomt. Vooral bekend is de Sint-Jan-Baptistkerk van Hemelveerdegem, een gemeente die deel uitmaakt van Lierde. Hier vind je de beroemde Sint-Jansretabel, een beeldhouwwerk dat is ingewerkt in het altaar. Het is prachtig handwerk van een onbekende meester. Ook bijzonder is de Kartuizerpriorij in Sint-Martensbos in Sint-Martens-Lierde. Kom je voor de natuur, dan ligt Parkbos-Uilenbroek echt dichtbij. Maar op het gebied van natuur valt in deze omgeving natuurlijk nog veel meer te ontdekken

Roeskouter
Op aanvraag zijn ook honden welkom
Roeskouter
Kartuizerwandelroute en het knooppuntennetwerk

Prachtige panorama’s vanuit je verblijf

B&B Roeskouter ligt middenin Lierde en te midden van het glooiende landschap kun je dan ook rekenen op mooie vergezichten. Vanuit de kamers kun je echt mooi uitkijken over de omgeving en dat maakt je verblijf onvergetelijk. Je kijkt helemaal uit over de achterliggende kouters en heuvels. Ook vanuit de gemeenschappelijke ruimte heb je een mooi uitzicht. Om nog maar niet te spreken over het dakterras, waar je bovendien kunt genieten van het heerlijke ontbijt. Het ontbijt wordt door gastvrouw Vanessa met zorg bereid. Je kunt hierbij allerlei streekproducten verwachten, wat het ontbijt natuurlijk extra speciaal maakt. Kom je in de periode tussen april en oktober, dan is het verwarmde zwembad open. Dat is pas echt genieten van een actieve vakantie in de natuur!

Roeskouter
Parkbos Uilenbroek
Roeskouter
Bankje aan de watermolen in Deftinge

De Vlaamse Ardennen: bossen en beestjes

De Vlaamse Ardennen beslaan een prachtig, heuvelachtig natuurgebied met glooiende landschappen. De uitzichten zijn hier dan ook adembenemend en lenen zich uitstekend voor een geweldige picknick. Misschien kun je de gastvrouw wel overtuigen om heerlijke streekproducten voor je te verzamelen die jullie dan in de buitenlucht oppeuzelen. Er zijn prachtige wandel- en fietsroutes uitgestippeld in de omgeving. Tijdens een actieve vakantie kun je de Vlaamse Ardennen dan ook op je gemak ontdekken. Er zijn veel bossen met klinkende namen, zoals het Muziekbos. Dit bos is niet zo genoemd omdat de bladeren van de bomen zo prachtig ruisen, maar omdat ‘Muz’ in de oude Keltische taal stond voor moeras. Vroeger was hier dus een moeras. Daar is nu niets meer van te merken. De bossen zijn sprookjesachtig mooi. Als je over de prachtige wandelpaden loopt, ben je dan ook geen moment bang dat je wegzakt.

De Vlaamse Ardennen worden niet alleen geroemd vanwege de prachtige bossen. Je vindt hier ook een bijzondere fauna. Het krioelt hier van het leven. Echt bijzonder is de vuursalamander, die niet in het water, maar op het land leeft. De vuursalamander mag er echter mooi uitzien, het beestje is wel giftig. Voor mensen is dit niet zo gevaarlijk, maar het kan wel tot irritatie leiden. Je loopt de kans op brandende ogen wanneer je dit beestje aanraakt. De vuursalamander is echter behoorlijk zeldzaam, dus de kans dat je het diertje tijdens je trip tegenkomt, is bijzonder klein.

Roeskouter
Het gastgezin
B&B Roeskouter in Lierde
B&B Roeskouter

Een stedentrip tijdens je verblijf

Wanneer je kiest voor een verblijf in B&B Roeskouter, dan hou je van rust en ruimte. Een dagje naar een stad kan echter ook heel verfrissend zijn. Zeker met kinderen is dit leuk om het verblijf gevarieerd te houden. Geraardsbergen is niet ver van Lierde, en hoewel het geen grote stad is, valt er van alles te beleven. Bij het stadhuis vind je bijvoorbeeld een standbeeld van Manneken Pis, dat verdacht veel op die uit Brussel lijkt. Maar hoewel de Brusselaars claimen dat hun beeld als eerste bestond, zijn de inwoners van Geraardsbergen van het tegendeel overtuigd. In Geraardsbergen vind je ook een gezellig centrum met winkels en terrasjes.