B&B Fiertelmeers

B&B Fiertelmeers

Badend in luxe wellnessen op de Hotondberg

Ronse
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
FIERTELMEERS 112 112
9600 Ronse
E-mail
Telefoonnummer
0475250936
Reservation
Online boeken
Link

Een voormalige directeurswoning op de flank van de Hotondberg biedt nu onderdak aan Boutique B&B Fiertelmeers waar je op adem komt in de privé-wellness met sauna, zwembad en jacuzzi.

De luxueuze B&B ligt in een bocht van de Fiertelmeers, een rustig straatje dat zich een weg naar boven wurmt tot aan de Hotond-Scherpenberg. De villa is een pareltje. Je herkent er elementen in van de cottagestijl en art deco. Ook het interieur is om duimen en vingers bij af te likken.

Exclusieve design interieurs

Elk van de 5 kamers van de Boutique B&B Fiertelmeers kreeg een exclusieve inrichting en is standaard uitgerust met airconditioning, draadloos internet, een stortbad of douche.

De Botanique Room spant de kroon met zijn behangpapier met plantenmotieven en vloerverwarming, een werkruimte en een luxueuze badkamer met ligbad. Je kijkt er uit op de tuin en het zwembad.

De Naturelle Room, Industrial Room en Petrol Room kijken uit op de voortuin met fontein. De Velvet Pink Room, ten slotte, trakteert je op een uitzicht op de tuin en het zwembad.

Wellnessen en massage

Een zwembad, dus! Boutique B&B Fiertelmeers heeft pal in de natuur een privé-wellness gebouwd waar je tijdens je verblijf gebruik van kunt maken. Op het menu staan een barrel sauna, infraroodstralers, jacuzzi en rooftop zwemspa.

Geniet van een paar uurtjes wellnessen en bestel er een bordje huisgemaakte tapas of een kaasplank bij. Een duo relax rugmassage van een half uur behoort tot de mogelijkheden.

De B&B biedt ook een moeder-dochter-arrangement waarbij je 2 uur wellnest, een duo rugmassage krijgt en een glaasje prosecco. Op stap met vrienden? Boek een weekendje met zijn vieren en geniet van 2 uur privé-wellness.

Lekker eten kan niet ontbreken. ‘s Ochtends staat een ontbijt voor je klaar, de buurt ligt bezaaid met restaurants waar je 's avonds de benen onder tafel schuift. Blijf je liever ter plekke? De B&B werkt samen met restaurants in de omgeving om take away of delivery aan te bieden.

Fiertelmeers diverse
Fiertelmeers tuin
Fiertelmeers badkamer

Wandelen in het Hotondbos

De boutique B&B ligt op de flank van de Hotond-Scherpenberg, een grotendeels beboste getuigenheuvel waarvan de vorm verraadt hoe het landschap er vroeger uitzag. Hoger dan op de Hotondberg kan je niet zitten. Hij steekt 150 meter boven de zeespiegel uit. De hoogste heuvel van de provincie gunt je een riant zicht op Kluisbergen en Ronse.

Volg je de Fiertelmeers naar boven, dan beland je in het Hotondbos, waar je de startlijn vindt van de Op het dak van de Vlaamse Ardennen wandelroute. Je stapt niet alleen over de beboste getuigenheuvel maar komt ook Kapel Wittentak tegen aan de Scherpenberg en passeert verschillende groene longen: het Beiaardbos, het Fonteinbos en het Ingelbos.

hotondbos_kleiner.jpg
Het Hotondbos

Verken het Muziekbos

Mis ook het Muziekbos niet. Dit is een van de mooiste bossen in de Vlaamse Ardennen. Start aan de voet van de Kanarieberg voor de Muziekbos wandeling en duik het 100 hectare grote Muziekbos in. Het bos strekt zich uit over de Muziekberg, een van de bekendste getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen. Boshyacinten zijn hier eerder regel dan uitzondering in het voorjaar.

picknickbank_Geuzentoren_Muziekbos.jpg
Muziekbos_DavidSamyn.jpg
Geuzentoren in het Muziekbos

Met de fiets, Vespa of oldtimer op pad

Boutique B&B Fiertelmeers biedt citybikes aan waarmee je de buurt verkent. Maak er iets specialers van door een Vespa te huren of een oldtimer, een Alfa Romeo Spider Gold 1986 uit Californië.

Stadsbezoek aan het eigenzinnige Ronse

Het centrum van Ronse ligt op amper 1,5 kilometer van de B&B. Breng een bezoek aan de eigenzinnige stad en keer zijn boeiende geschiedenis binnenstebuiten. Start in De Hoge Mote, het onthaal- en ontmoetingscentrum voor Ronse en de Vlaamse Ardennen. Je zou het op het eerste zicht niet zeggen, maar het gebouw dateert al van de 15e eeuw.

Het historisch gebouw heeft heel wat watertjes doorzwommen: eerst was het een kanunnikenwoning, dan een vredegerecht en uiteindelijk een textielbedrijf. Ronse kent immers een rijke geschiedenis van textielindustrie.

Weefgetouwen en textielgeschiedenis

Pal naast De Hoge Mote ontdek je het hele verhaal van het textielverleden in het MUST. Onder de sheddaken zijn meer dan 40 weefgetouwen uitgestald. Het weven, spinnen, verven en garen, vakmanschap dat de Ronsenaars in de vingers hadden, wordt hier tot in de puntjes uit de doeken gedaan.

Crypte van Sint-Hermes

Om de hoek van het MUST vind je de Sint-Hermesbasiliek, bijna duizend jaar oud en een knap staaltje van romaans-gotische architectuur. In de crypte liggen de relikwieën bewaard van de heilige Sint-Hermes naar wie de basiliek vernoemd werd. Hij was de patroonheilige van de zenuw- en geesteszieken.

De Hermes fietsroute vertrekt aan de basiliek en voert je door het licht glooiende landschap rond Ronse. Je passeert zelfs rakelings langs de B&B waar je verblijft op de Hotondberg.

Hermesbasiliek vanop Albertpark.JPG
Sint-Hermescrypte2.jpg
Sint-Hermescrypte4.jpg
Sint-Hermescrypte5.jpg
Sint-Hermesbasiliek met crypte

Art-decovilla’s verkennen

De bazen van de textielindustrie in Ronse plantten riante herenhuizen en villa’s neer in het straatbeeld. Onder meer Boutique B&B Fiertelmeers huist in zo’n villa die in 1928 gebouwd werd in opdracht van de industrieel Spileers. Maar zo zijn er nog meer. In het centrum van de stad vind je ontelbare art-decoparels terug.

Tijdens een art-decowandeling kom je de knapste art-decovilla’s tegen en worden liefhebbers van glas-in-loodramen, geometrische figuren, cementen stroken of tegels die elkaar afwisselen op de gevels op hun wenken bediend.

Reserveer je wellness- en ontdekkingsweekend

Ontdek de interieurfoto's van de kamers bij Boutique B&B Fiertelmeers en kies welke stijl best bij je past. Combineer je overnachting met een origineel arrangement, zoals een wellnessnamiddag of een Vespa-tocht in de buurt.