4x afkoeling zoeken in een zomerbar

4x afkoeling zoeken in een zomerbar

Beleef het ultieme vakantiegevoel in de Vlaamse Ardennen

Op zoek naar zomerse vakantiesfeer dicht bij huis? Deze vier zomerbars in de Vlaamse Ardennen bedienen je op je wenken. Vlij je neer in een strandstoel, nip van je zomerse cocktail en met je ogen toe waan je je meteen op het Italiaanse platteland.

Dit is ‘la dolce vita’ in je achtertuin, in het groene heuvellandschap van de Vlaamse Ardennen. In Zwalm, Zottegem en Oudenaarde zitten de zomerbars verstopt in dichtgewoekerde tuintjes en achter bakstenen muren van pastorietuinen en vierkantshoeves: goed bewaarde geheimen, ware het niet van het kluwen aan fiets- en wandelroutes die je in een vingerknip op een zomers terras doen landen.

Zondagochtend heerlijk brunchen in een groene tuin? Je in slaap laten wiegen in een hangmat in de lommer van stokoude beuken? Of even je wandeltocht onderbreken om je tanden te zetten in het kraakverse bladerdeeg van een fruittaartje? De zomerbars bieden voor elk wat wils. Evengoed kan je aan de rand van een zwembad, cocktail in de hand, van de zonsondergang genieten met een beperkte groep vrienden.

In de zomerbars geniet je van dat extra tikkeltje vakantiegevoel als je dicht bij huis blijft want het is geen zomer zoals alle andere, dat zul je wel al gemerkt hebben. Denk er dus aan om het veilig te houden voor jezelf en andere zonnekloppers: hou altijd 1,5 meter afstand van elkaar, was regelmatig je handen en blijf thuis indien je ziek bent. Hoest of nies in je elleboog of een zakdoek. Verplaats je niet naar andere tafels, consumeer zittend en blijf in je bubbel. De obers nemen je bestelling op aan je tafel, bestellen aan de bar is niet mogelijk. Betaal zoveel mogelijk met de kaart.

lauretta & nightingale.jpeg
Le Jardin Secret in Zwalm

Dagverse taarten peuzelen in een groene oase

Elke zaterdag, zondag en op feestdagen opent ‘Lauretta & the Nightingale’ haar tuin voor iedereen die verslingerd is aan een stukje taart uit de artisanale patisserie, een goed glas wijn of een frisse pint.

Hier kan je terecht voor taart, wijn en bier, maar ook voor lunch ( tapas plankjes en heerlijke boterhammen) en op zondag kan er gebruncht worden. 

Iedere zondag ben je al vanaf 10 uur ‘s ochtends welkom en staat er een heerlijke brunch op tafel: heerlijke, eerlijke producten voor zij die houden van authenticiteit en kwaliteit. Daarvoor kan je best wel reserveren. Op andere dagen opent dit groene paradijs om 12 uur. Nieuw dit jaar is een maandelijks wisselende suggestiebrunch, naast de klassieke brunch.

Alle taarten zijn natuurlijk dagvers bereid. Wat dacht je van appelcrumble met frangipane, limoenmousse, verse fruittaart, tiramisu, citroentaart, rozenbavarois of cakes met een twist? In de toonbank liggen bovendien seizoensspecialiteiten die het water in je mond doen lopen: een rabarber- en aardbeientaart, kaastaart met frambozencoulis of een kaastaart met passievrucht die letterlijk smelt in je mond.

De tuin van ‘Lauretta & the Nightingale’, die uitgeeft op de kabbelende Zwalm, moet een van de best bewaarde geheimen zijn in het landelijke Munkzwalm. Toch leiden tal van fiets- en wandelroutes je naar deze groene oase: ‘Le jardin secret’ grenst aan wandelknooppunt 68, met de fiets is het een kleine omweg waard als je in de buurt komt van knooppunt 52 of 53. Zelfs de regen hoeft je niet tegen te houden: in de stijlvolle tent kan je schuilen voor een onweer. Of voor de zon.

Waar? Le Jardin Secret , Gaverbosdreef 2, 9630 MunkzwalmWanneer? tem 21 augustus Openingsuren?
za: 12u tot 18u
zo: 10-18uJaarlijks verlof? van 25 juli tem 9 augustus

Le jardin secret
 

Zomerbar Absolut Beach in Oudenaarde
Absolut beach in Oudenaarde
Absolut Beach Zomerbar in Oudenaarde
Absolut Beach op de site van Santens in Oudenaarde

Cocktails op de boord van het zwembad

Absolut Beach is al enkele jaren dé place to be van Oudenaarde en omstreken als je tijdens de zomermaanden een lekkere cocktail wilt drinken met vrienden of familie. Elk jaar creëren ze een hippe en ruime zomerbar waar je op een stijlvolle en comfortabele manier kan ontspannen. Een plaats weg van het drukke leven, waar iedereen welkom is en je een zorgeloos vakantiegevoel ervaart. De slogan is niet voor niets ‘Life is better at the Beach!’

Dit jaar zijn ze toe aan onze 9de editie en ze blijven investeren in het comfort van onze bezoekers. Niet enkel willen ze de beste kwaliteit leveren op vlak van service, dit jaar willen ze ook een uitgebreide kaart van heerlijke tapas aanbieden.

Waar? Site Santens, Galgestraat 157, 9700 OudenaardeOpeningsuren? 
ma & di & do: 16u - 1u30 
wo: 14u - 1u30
vr & za: 14u - 2u30
zo: 13u - 1u30

Absolut Beach

Klein_zwitserland2_tov.jpg
klein_zwitserland4_tov.jpg
KleinZwitserland.jpg
Klein Zwitserland - Ohne's Bosbar

Een sprookjesachtig huisje omgeven door water en groen 

Klein Zwitserland opent vanaf 1 juli opnieuw zijn deuren. Hoera! Stip alvast elke woensdagavond aan in je agenda, want dan wordt het gegarandeerd on-ge-loof-lijk plezant. Vlij je neer in de bosbar, bestel een heerlijk drankje en leg je oor te luisteren. Een beentje zwieren is uiteraard ook mogelijk.
Voor de genieters onder ons... je kan er ook terecht voor kleine en soms grote hapjes. Els en Jonas, de nieuwe uitbaters, zullen de hongerigen spijzen en de dorstigen laven. Hou de Facebook- en Instagrampagina in de gaten en blijf op de hoogte van de aankomende activiteiten/suggesties van de dag 🍽️
De idyllische bosbar is ook heel toegankelijk voor kinderen. Ze kunnen er lekker ravotten in het bos. Ook de mama's en de papa's mogen ravotten in het bos.
Iederéén mag ravotten in het bos, maar... hou het proper en wees lief voor de natuur! 🌿 Het wordt zonder twijfel écht genieten in Klein Zwitserland, een afvalarm café met liefde voor lokale makelij en (h)eerlijke biologische producten.

Waar? Klein Zwitserland - OHNE's bosbar, Galerijpad 3, 9630 Zwalm (Sint-Maria-Latem)Wanneer? Vanaf 1 juli tot ...Openingsuren? 
wo: 17u - 1u
do & vr & za: 14u - 22u
zo: 11u - 19u

Klein Zwitserland - OHNE's bosbar

Bar Dassenhoek in Zottegem
Bar Dassenhoek in Zottegem
Bar Dassenhoek in Zottegem
Bar Dassenhoek in Zottegem

Zomerse brouwsels te midden in 't groen

Ingesloten door groene velden, omsingeld door plattelandse sferen en omarmd door vertrouwelijk gezelschap, brengt Bar Dassenhoek een knusse zomerbar in de Vlaamse Ardennen. Een Zottegems concept waar gezelligheid, samenzijn en vrienden elkaar omhelzen.

Waar? Pardassenhoek 3, 9620 ZottegemWanneer? van 20 mei tot ...Openingsuren?
vrij & za :  16u tot 24u
zo: 12u - 20u

Bar Dassenhoek

Fietsen De Gavers in Geraardsbergen
Fietsrouteplanner
Wandelen op de Koppenberg
Wandelrouteplanner

Stippel jouw fiets- of wandelroute zelf uit!

Via de fiets- en wandelrouteplanner kan je zelf je route uitstippelen. Bekijk waar je favoriete zomerbar gelegen is en maak er een mooie route van.

Klik hier voor de fietsrouteplanner en hier voor de wandelrouteplanner.