4x afkoeling zoeken in een zomerbar

4x afkoeling zoeken in een zomerbar

Beleef het ultieme vakantiegevoel in de Vlaamse Ardennen

Op zoek naar zomerse vakantiesfeer dicht bij huis? Deze vier zomerbars in de Vlaamse Ardennen bedienen je op je wenken. Vlei je neer in een strandstoel, nip van je zomerse cocktail en met je ogen toe waan je je meteen op het Italiaanse platteland.

Dit is ‘la dolce vita’ in je achtertuin, in het groene heuvellandschap van de Vlaamse Ardennen. In Zwalm, Zottegem en Oudenaarde zitten de zomerbars verstopt in dichtgewoekerde tuintjes en achter bakstenen muren van pastorietuinen en vierkantshoeves: goed bewaarde geheimen, ware het niet van het kluwen aan fiets- en wandelroutes die je in een vingerknip op een zomers terras doen landen.

Zondagochtend heerlijk brunchen in een groene tuin? Je in slaap laten wiegen in een hangmat in de lommer van stokoude beuken? Of even je wandeltocht onderbreken om je tanden te zetten in het kraakverse bladerdeeg van een fruittaartje? De zomerbars bieden voor elk wat wils. Evengoed kan je aan de rand van een zwembad, cocktail in de hand, van de zonsondergang genieten met een beperkte groep vrienden.

In de zomerbars geniet je van dat extra tikkeltje vakantiegevoel als je dicht bij huis blijft want het is geen zomer zoals alle andere, dat zul je wel al gemerkt hebben. Denk er dus aan om het veilig te houden voor jezelf en andere zonnekloppers: hou altijd 1,5 meter afstand van elkaar, was regelmatig je handen en blijf thuis indien je ziek bent. Hoest of nies in je elleboog of een zakdoek. Verplaats je niet naar andere tafels, consumeer zittend en blijf in je bubbel. De obers nemen je bestelling op aan je tafel, bestellen aan de bar is niet mogelijk. Betaal zoveel mogelijk met de kaart.

lauretta & nightingale.jpeg
Le Jardin Secret in Zwalm

Dagverse taarten peuzelen in een groene oase

Elke zaterdag, zondag en op feestdagen opent ‘Lauretta & the Nightingale’ haar tuin voor iedereen die verslingerd is aan een stukje taart uit de artisanale patisserie, een goed glas wijn of een frisse pint.

Hier kan je terecht voor taart, wijn en bier, maar ook voor lunch ( tapas plankjes en heerlijke boterhammen) en op zondag kan er gebruncht worden. 

Iedere zondag ben je al vanaf 10 uur ‘s ochtends welkom en staat er een heerlijke brunch op tafel: heerlijke, eerlijke producten voor zij die houden van authenticiteit en kwaliteit. Daarvoor kan je best wel reserveren. Op andere dagen opent dit groene paradijs om 12 uur. Nieuw dit jaar is een maandelijks wisselende suggestiebrunch, naast de klassieke brunch.

Alle taarten zijn natuurlijk dagvers bereid. Wat dacht je van appelcrumble met frangipane, limoenmousse, verse fruittaart, tiramisu, citroentaart, rozenbavarois of cakes met een twist? In de toonbank liggen bovendien seizoensspecialiteiten die het water in je mond doen lopen: een rabarber- en aardbeientaart, kaastaart met frambozencoulis of een kaastaart met passievrucht die letterlijk smelt in je mond.

De tuin van ‘Lauretta & the Nightingale’, die uitgeeft op de kabbelende Zwalm, moet een van de best bewaarde geheimen zijn in het landelijke Munkzwalm. Toch leiden tal van fiets- en wandelroutes je naar deze groene oase: ‘Le jardin secret’ grenst aan wandelknooppunt 68, met de fiets is het een kleine omweg waard als je in de buurt komt van knooppunt 52 of 53. Zelfs de regen hoeft je niet tegen te houden: in de stijlvolle tent kan je schuilen voor een onweer. Of voor de zon.

Waar? Le Jardin Secret , Gaverbosdreef 2, 9630 Munkzwalm
Wanneer? van 8 juni t.e.m. 15 augustus op zaterdag en zondag (niet op feestdagen)
Openingsuren? zaterdag van 12u tot 18u, zondag van 10-18u
Gesloten? 31 juli en 1 augustus

Le jardin secret

 

Zomerbar Absolut Beach in Oudenaarde
Absolut Beach Zomerbar in Oudenaarde
Absolut Beach op de site van Santens in Oudenaarde

Cocktails op de boord van het zwembad

Absolut Beach is al enkele jaren dé place to be van Oudenaarde en omstreken als je tijdens de zomermaanden een lekkere cocktail wilt drinken met vrienden of familie. Elk jaar creëren ze een hippe en ruime zomerbar waar je op een stijlvolle en comfortabele manier kan ontspannen. Een plaats weg van het drukke leven, waar iedereen welkom is en je een zorgeloos vakantiegevoel ervaart. De slogan is niet voor niets ‘Life is better at the Beach!’

Dit jaar zijn ze toe aan onze 8ste editie en ze blijven investeren in het comfort van onze bezoekers. Niet enkel willen ze de beste kwaliteit leveren op vlak van service, dit jaar willen ze ook een uitgebreide kaart van heerlijke tapas aanbieden.

Alle EK matchen waarin België speelt worden uitgezonden. 

Waar? Site Santens, Galgestraat 157, 9700 Oudenaarde
Openingsuren? ma - za: 13u tot 23u30, zo: 11u tot 23u30

Absolut Beach

Klein_zwitserland2_tov.jpg
klein_zwitserland4_tov.jpg
KleinZwitserland.jpg
Klein Zwitserland - Ohne's Bosbar

Een sprookjesachtig huisje omgeven door water en groen 

Je komt er tot rust met een lokaal en vaak biologisch drankje of hapje. Naast de dagelijkse, heerlijke dagschotels kan je in het weekend ook nog aanschuiven voor het buffet aan een eerlijke prijs. Hier worden alle vooroordelen rond de vegetarische en veganistische keuken van de tafel gegooid. 

Klein Zwitserland is het jongste broertje van de OHNE familie. Dit maakt meteen dat dit één van de eerste afvalarme cafés is in onze provincie. Kom maar eens kijken hoe ze dat doen.

In dit walhalla voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers kan je naast genieten van de zon ook schuilen voor de regen. Geregeld trakteert de vriendelijke bediening jou ook nog eens op een concertje om bij weg te dromen of om de benen los te gooien. De moeite waard dus om eens langs te komen en om de benen onder de tafel te schuiven of languit in het gras of de hangmatten te gaan liggen.  

De kinderen willen vast en zeker deze mooie dag niet missen waarop ze voluit hun hartje kunnen ophalen in de bossen. Dit speelplezier sluiten we uiteraard graag af met een heerlijk ijsje, pannekoek of taartje. Tot gauw!

Waar? Klein Zwitserland - OHNE's bosbar, Galerijpad 3, 9630 Zwalm (Sint-Maria-Latem)
Wanneer? Van zaterdag 3 juli t.e.m. 29 augustus, of misschien langer...
Openingsuren? van donderdag tot zondag telkens van 10u30 tot ....

Klein Zwitserland - OHNE's bosbar

Bar Dassenhoek in Zottegem
Bar Dassenhoek in Zottegem

Zomerse brouwsels te midden in 't groen

Ingesloten door groene velden, omsingeld door plattelandse sferen en omarmd door vertrouwelijk gezelschap, brengt Bar Dassenhoek een knusse zomerbar in de Vlaamse Ardennen. Een Zottegems concept waar gezelligheid, samenzijn en vrienden elkaar omhelzen.

Waar? Pardassenhoek 3, 9620 Zottegem
Wanneer? van 28 mei tot ?
Openingsuren? op vrij van 16u tot 22u, op za van 14u tot 22u, op zo van 12u tot 20u

Bar Dassenhoek

Fietsen De Gavers in Geraardsbergen
Fietsrouteplanner
Wandelen op de Koppenberg
Wandelrouteplanner

Stippel jouw fiets- of wandelroute zelf uit!

Via de fiets- en wandelrouteplanner kan je zelf je route uitstippelen. Bekijk waar je favoriete zomerbar gelegen is en maak er een mooie route van.

Klik hier voor de fietsrouteplanner en hier voor de wandelrouteplanner.