Wandelen in de zomer!

Wandelen in de zomer!

Wandelnetwerk Vlaamse Ardennen vernieuwd

Het wandelnetwerk Vlaamse Ardennen, goed voor 850 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, heeft een grondige update gekregen. Met heel wat nieuwe paden, nog meer ‘points of interest’ (POI’s) en een gemakkelijker verbinding met stadscentra en treinstations. Leuker, interessanter en handiger dan ooit!

hotond
De Hotond is het hoogste punt van Oost-Vlaanderen.
uitkijkpunt 't bosgat
Uitkijkpunt 't Bosgat mag niet ontbreken op jouw wandelroute.

Nog mooiere wandelingen

Beboste heuvels, gezellige dorpjes en verdoken wegeltjes: de Vlaamse Ardennen zijn de populairste wandelstreek van Vlaanderen. Maar zelfs toppers kunnen altijd beter. Daarom kreeg het grootste wandelnetwerk van de provincie Oost-Vlaanderen een grondige update. Slecht toegankelijke of onveilige paden zijn geschrapt. Trage wegen en nieuwe bospaden zijn toegevoegd. Er zijn ook meer verbindingen met leuke horecagelegenheden en toeristische centra, zoals Ronse, Oudenaarde of Geraardsbergen - een troef voor wie met de trein komt. 
 

Bronbossen_HR-15.jpg
Getuigenheuvels_HR-19.jpg
Stippel zelf je route uit langs één van de vele horecazaken.

Meer POI’s

Ook de ‘points of interest’ (POI’s) op de kaarten kregen een update. Er staan nu heel wat meer interessante plekjes vermeld dan tevoren. Authentieke cafeetjes, de betere restaurants, historische plekken en de mooiste panorama’s: ze staan er allemaal op. 
 

TOV_Gids-kaarten_VlaamseArdennen.jpg
Bestel het volledig wandelpakket Vlaamse Ardennen met 3 wandelnetwerkkaarten én een wandelgids.

Drie nieuwe netwerkkaarten

Al die informatie is verdeeld over drie deelgebieden: de Getuigenheuvels in het zuiden, de Bronbossen in het oosten en de Zwalmvallei in het noorden. Drie wandelnetwerken met elk één kaart, en handige wandelknooppunten om zelf je routes uit te stippelen. Bepaal je startplaats, selecteer de knooppunten (of POI’s) waar je zeker langs wil wandelen en de wandelplanner doet de rest! Je kunt natuurlijk ook vertrouwen op de routes die experts voor jou hebben vastgelegd. Ze selecteerden de mooiste paden, zodat je gegarandeerd een boeiende en afwisselende wandeling voorgeschoteld krijgt. Wandelen langs knooppunten in de Vlaamse Ardennen is telkens weer een belevenis!
 

Knooppunt in everbeekse bossen.jpg
Everbeekse_bossen.jpg
Everbeek_Kruislieveheerroute.jpg
Met de wandelknooppunten stippel je zelf een route uit op jouw maat.

App of wandelkaart?

Wandelaars die een smartphone app gebruiken om routes uit te stippelen, hoeven geen actie te ondernemen. De nieuwe kaarten staan online op www.routen.be/wandelrouteplanner. Maar wie het veld intrekt met een papieren kaart, schaft zich beter de nieuwe exemplaren aan, want veel routes zijn veranderd en er is ook heel wat interessante informatie bijgekomen.
 

Wandelbox!

De drie nieuwe netwerkkaarten kunnen apart worden besteld, maar het handigst is om ze alle drie samen aan te kopen in één handige wandelbox. In die box zit meteen ook een gids Wandelen in de Vlaamse Ardennen, met vijf routes voor diverse types wandelaars, samengesteld door het Routen team van Toerisme Oost-Vlaanderen. De gids telt 92 pagina’s en pakt onder andere uit met een stevige tocht van 27 kilometer in Maarkedal, een gastronomische wandeling van 15 kilometer in de Zwalmstreek en een heerlijk stille tocht van 13 kilometer in de bosrijke omgeving van Everbeek. Bij elke route hoort een aanbeveling voor logies, samen met geheimtips voor de mooiste panorama’s, leukste kroegen en lekkerste restaurantjes.
 

Voorproefje

Benieuwd naar wat het vernieuwde wandelnetwerk in petto heeft? Hier vind je alvast de 5 mooiste wandelroutes van het vernieuwde wandelnetwerk.

Bestel de Wandelbox

De volledige Wandelbox bestel je voor €19,95 via www.routen.be/webshop.

Bestel je de kaarten apart, dan betaal je €6 per kaart. Ook de gids kost €6. Het pakket levert dus een korting op van meer dan €4.