Vakantiewoning Molenzicht

Vakantiewoning Molenzicht

Rust, comfort en authenticiteit in deze vierkantshoeve in Horebeke

Horebeke
Capaciteit
1 - 10 Personen
Accessibility
Toegankelijkheidslabel A
Straat + huisnummer
TONNESTRAAT 2
9667 Horebeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 485 17 92 07
Link

Welkom in Horebeke! Met haar 2.000 inwoners is dit dorp een van de kleinste gemeenten van het land. Maar hoe móói is het hier! Op korte afstand van de Zwalmvallei en Oudenaarde, verblijf je in het hartje van de Vlaamse Ardennen. 
Vierkantshoeve Molenzicht is de ideale uitvalsbasis voor jouw bezoek aan de regio. Het gebouw werd prachtig gerestaureerd. Hier kom je graag weer thuis na je omzwervingen in de Vlaamse Ardennen. 

Je huurt 'sleutel op de deur'

De Vierkantshoeve Molenzicht lijkt op een bepaalde manier wel een verstrekte burcht, tussen de eindeloze akkers. De accommodatie wordt telkens aan één groep verhuurd. Privacy op en top. Je kiest voor het appartement op de 1ste verdieping of voor de ruime woning op het gelijkvloers. Ofwel combineer je ze allebei zodat je alle ruimte hebt om voluit te genieten.

De eigenaars wonen in een 2de appartement met een aparte ingang op de 1ste verdieping. Je hebt toegang tot een luxueuze keuken, een gezellige living, niet minder dan 4 badkamers en de immense polyvalente schuur. Het vakantiehuis is vergund tot 10 gasten.Het gelijkvloers is aangepast voor personen met een beperking en kreeg het kwaliteitslabel A van Toerisme Vlaanderen.  

Molenzicht_Keuken2_MieDeBacker.jpg
Molenzicht_Eetkamer_MieDeBacker.jpg
Molenzicht_Badkamer_MieDeBacker3.jpg
De benedenverdieping is aangepast voor personen met een beperking

Hier moet je klimmen

In de Vlaamse Ardennen verdwaal je tussen beboste heuveltoppen en prachtige panorama's. Koppige kasseiwegen bij de vleet: uitdaging troef als je houdt van het betere klimwerk op de fiets. 

Hellingen zoals de Koppenberg, de Molenberg (vlakbij de Vierkantshoeve) en de Oude Kwaremont zijn in heel Europa bekend. Het is dé biotoop voor wielerfanaten en fans van de Ronde van Vlaanderen. In Oudenaarde kan je trouwens het actief Belevingscentrum van de Ronde bezoeken. Duik er in de geschiedenis van de koers, leer de iconische winnaars kennen en kruip zelf de fiets op. De ideale plek om je fietstocht te beginnen en eindigen.
 

Koppenberg7.jpg
Centrum_Ronde_Van_Vlaanderen.jpg
Op de Koppenberg of in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen beleef je de Ronde van Vlaanderen door de ogen van de wielrenners

Zwalpen langs de Zwalm

De Zwalmvallei en de watervallen van de Zwalm liggen verscholen in een idyllisch landschap.  Je ontdekt de streek via tientallen wandel-, fiets- en joggingroutes die je langs eeuwenoude water- en windmolens leiden. 

Geen wonder dat de regio bekend staat als “Vlaanderens mooiste landschap”. Je kan er onthaasten tussen heuvel en vallei, in veld en in bos en langs klaterende beekjes. Wil je meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden? Er zijn tal van toeristische diensten in de buurt waar je terecht kan voor mooie brochures en leuke tips. Op de facebookpagina vind je de actuele activiteiten en evenementen die in de omgeving plaats vinden. 

Burreken4.jpg
Tissenhovemolen.jpg
Natuurgebied 't Burreken of de Tissenhovemolen zijn enkele van de must-sees in de buurt

Via molens, door het natuurreservaat, naar de Geuzenhoek

Elke Horebekenaar zal je enthousiast verwijzen naar enkele nabijgelegen attracties. In het natuurgebied ‘t Burreken beklim je heuvels tot wel 140 meter hoog. Je volgt er de belevingsroutes en misschien wil je er wel kennismaken met het knuffelbos. 

De Tissenhovemolen bovenop een heuvel biedt je een onvoorstelbaar panorama en werd in de oorlog gebruikt als uitkijktoren over Oudenaarde.  Een andere unieke trekpleister in de buurt is de Geuzenhoek en is sinds de 16de eeuw de laatste protestantse gemeente. Een eeuwenoude kerk, een kerkhof en een museum rond volksschrijver Abraham Hans onthullen de bewogen geschiedenis van vier eeuwen protestantisme. Je reist toch ook om te leren ?

Molenzicht_Binnekoer_MieDeBacker2.jpg
Molenzicht_Binnenkoer_MieDeBacker2.jpg
Het binnenplein van de Vierkantshoeve Molenzicht is een gezellige plaats om te vertoeven

Verken de bloeiende boomgaard

Stel je voor: je hebt met je vrienden koffie gedronken op het binnenplein. Daarna
maak je een wandeling door de geurige bloeiende boomgaard van Vierkantshoeve Molenzicht. Je maakt plannen:
wandelen langs de Zwalm, een brouwerij bezoeken in Oudenaarde of het Archeologisch Museum in Velzeke, de Muur van Geraardsbergen beklimmen of zelfs een uitstapje maken naar Pairi Daiza – maar 40 kilometer verwijderd van je vakantiewoning. 

Kiezen is moeilijk. Zeker wanneer de stilte van de vierkantshoeve je een beetje bedwelmt. In elk geval: je zit goed. De leukste activiteiten zijn altijd binnen handbereik. En als je straks terugkeert, zal dit heerlijke verblijf je weer een thuisgevoel bezorgen, vol rust en privacy.

Paul en Nicole vakantiewoning Vierkantshoeve Molenzicht in Horebeke
Paul en Nicole van vierkantshoeve Molenzicht

Boek jouw verblijf

Kom zelf met vrienden of familie genieten in vierkantshoeve Molenzicht. Boek jouw verblijf via de website.